واکنش نبیه بری به شایعات جنگ قریب‌الوقوع و انتقال پیام تهدیدآمیز به لبنان مذاکره‌کننده ارشد اوکراین: حاضر نیستیم خاک خود را به روسیه واگذار کنیم ادعای تکراری کانادا درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ترامپ: به زودی عملیات زمینی در ونزوئلا را آغاز خواهیم کرد آمریکا گرین کارت مهاجران ۱۹ کشور از جمله ایران را بازبینی می‌کند حملات شدید اسرائیل به دمشق؛ ۴ نفر کشته شدند آخرین جزییات از تیراندازی به دو نیروی گارد ملی آمریکا/ کاخ سفید موقتا تعطیل شد انتقاد عراقچی از اقدامات تروئیکای اروپایی در دیدار با همتای فرانسوی تیراندازی به ۲ عضو گارد ملی آمریکا در واشنگتن فرانسه: درباره موضوع هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک پایبندیم ارتش اسرائیل: عملیات نظامی در شمال کرانه باختری آغاز شده است وزارت دفاع عراق منشأ صدای هواپیما‌های جنگی در مرز با ایران را اعلام کرد پاپ لئو چهاردهم به ترکیه می‌رود ادعای اوکراین درباره هدف قرار دادن تأسیسات دفاعی روسیه عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد 

پامپئو: سیاست فشار علیه ایران موفق بوده

وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد که سیاست موسوم به فشار حداکثری علیه ایران موفق بوده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۶ - ۰۶ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 26
کد خبر: ۴۷۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر،  «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در یک مصاحبه مجازی مدعی شد که کارزار فشار حداکثری علیه ایران موفق بوده است.

 

پامپئو به به اختلافات ادعایی آمریکا با اروپا بر سر ایران اشاره کرد و گفت: «تردیدی وجود ندارد که کارزار فشار حداکثری علیه ایران موفقیت‌آمیز بوده است.»

 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

 

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

 

مایک پامپئو در مصاحبه روز پنجشنبه ایران را به نقض تعهداتش در برجام متهم کرد. او گفت: «ایرانی‌ها انتخاب کرده‌اند که تعهداتشان در برجام را نقض کنند.»

 

پامپئو شب گذشته با نقل اظهاراتی از رئیس‌جمهور پیشین این کشور گفت که هیچ کشوری نمی‌تواند مانع بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران شود.

 

پامپئو این جمله را از «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نقل کرد: «اگر در هر زمانی ایالات متحده معتقد باشد که ایران به تعهداتش پایبند نبوده است، هیچ کشور دیگری نمی‌تواند این توانایی را از ما برای بازگرداندن خودکار تحریم‌های چندجانبه [سازمان ملل علیه ایران] سلب کند.»

 

وزیر خارجه آمریکا در ادامه به تلاش کشورش در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران اشاره کرد.

 

او گفت: «ما به همه کشورهای عضو شورای امنیت تأکید کرده‌ایم که تحریم‌های تسلیحاتی ایران باید تمدید شوند. این مسئله فقط به امنیت آمریکا مربوط نیست، بلکه به امنیت اروپا هم مربوط می‌شود.»

 

منابع دیپلماتیک به مجله «فارین‌ پالیسی» گفته‌اند این قطعنامه از شانس اندکی برای تصویب در میان ۱۵ عضو شورای امنیت برخوردار است.

 

یک دیپلمات غربی به این نشریه گفت که این قطعنامه ممکن است حتی در کسب ۹ رأی لازم برای وادار کردن روسیه یا چین به استفاده از حق وتو هم ناکام بماند.

 

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند.

 

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار