دولت با کنترل هزینه‌هایش، شدت رشد نقدینگی را کاهش دهد-راهبرد معاصر

دولت با کنترل هزینه‌هایش، شدت رشد نقدینگی را کاهش دهد

رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: اگر تقاضای یک کالا مثل ارز بیشتر از عرضه باشد قیمت آن خواهی نخواهی بالا می‌رود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۰۹ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 29
کد خبر: ۴۸۲۱۰

به گزارش راهبرد معاصرٍ، طهماسب مظاهری» به رادیو اقتصاد افزود: تقاضایی که در بازار وجود دارد چه برای ارز و چه برای کالاهای دیگر از طریق نقدینگی که بوجود می آید به مرور افزایش پیدا می کند.

 

وی اظهارداشت: نقدینگی ویژگی اصلی قدرت خرید است، هرکسی به اندازه دارایی و نقدینگی، قدرت خرید دارد. وقتی نقدینگی اضافه می‌شود، کل تقاضا و قدرت خرید مردم بالا می‌رود.

 

رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: جدا از این طی چند روز اخیر شاهد این بودیم که تعدادی از هموطنان برای حفظ ارزش دارایی خود دوباره وارد خرید و فروش در بازار ارز شده اند.

 

وی با اشاره به اینکه ایجاد تقاضا یک اثر روانی است، افزود: بشر به نفسه به دنبال کسب منافع و حفظ دارایی‌های خود است، به محض اینکه یک حرکت رو به بالا در یک کالای سهل البیع مثل ارز شکل می‌گیرد این حالت روانی در جامعه ایجاد می شود که مثلاً ممکن است باز هم افزایش پیدا کند از اینرو عده‌ای با هدف حفظ ارزش دارایی خود نسبت به خرید آن کالا اقدام می‌کنند.

 

مظاهری اظهار داشت: گاهی وقت‌ها دولت، رئیس جمهور و دیگر مسئولان می‌گویند وارد بازار ارز نشوید، ارز نخرید... چرا که در نظر داریم ثبات بازار را حفظ کنیم، برخی از مردم به حرف مسئولان اعتماد می‌کنند، از این تقاضا منصرف و از بازار خارج می‌شوند، اگر چند بار این حرف زده شود و مردم ببینند حرف و عمل مسئولان یکی نیست این حرف‌ها اثر خود را از دست می‌دهد.

 

وی ادامه داد: به نظر می رسد دولت باید شدت رشد نقدینگی را در جامعه کم و مانع افزایش آن شود.

 

رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: شدت رشد نقدینگی هنوز از رشد تولید ناخالص داخلی بالاتر است.

 

وی افزود: یکی از محل های خیلی موثر برای کنترل رشد نقدینگی «هزینه های دولت» است که باید کنترل شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار