به گزارش راهبرد معاصر ، ویدئویی که دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی منتشر کرده، نشان میدهد دیپلماتهای ارشد عربستان سعودی، امارات عربی متحده و بحرین پشت درهای بسته مقابله با ایران را اولویت نخست منطقه توصیف کردهاند.
به گفته خبرنگارهای رسانههای صهیونیستی نتانیاهو در حاشیه نشست ضدایرانی «ورشو» به آنها گفته است که کشورهای عربی از موضع تلآویو در قبال ایران حمایت میکنند. او برای اثبات این گفته، به خبرنگاران توصیه کرده گشتی در اینترنت بزنند تا ویدئوی صحبتهای مقامهای عربی را بیابند. همزمان دفتر او ویدئوی صحبتهای «عادل الجبیر» وزیر مشاور دولت سعودی در امور خارجی، «شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات و «خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در نشستی که به صورت غیرعلنی برگزار شده را روی صفحه نتانیاهو در سایت «یوتیوب» قرار داده است.
هرچند دفتر نتانیاهو دقایقی بعد، احتمالا با این هدف که اعلام کند انتشار ویدئو تصادفا اتفاق افتاده، این فیلم را پاک کرد، اما همین چند دقیقه برای انتشار ویدئو در صفحات عربی و عبری کافی بود.
این ویدئو که کیفیت پایینی دارد و مشخص است با تلفن همراه ضبط شده، مربوط به ضیافت شامی است که چهارشنبه شب با حضور مقامهای شرکتکننده در نشست ورشو، از جمله نتانیاهو و وزرای خارجه کشورهای عربی، برگزار شد. در این ویدئو مشخص است که جبیر مانند همیشه ایران را به ایجاد بیثباتی در منطقه متهم کرده و ادعا میکند که ایران در حال ارسال سلاح به کویت و بحرین است و از گروههای مختلف مانند حزبالله لبنان و حماس حمایت میکند.
انتقاد جبیر از تلاش برای تجارت با ایران
او «مسئله ایران» را به سه بخش تقسیم کرده و میگوید بخش نخست این است که لازم است توافق هستهای غنیسازی ایران را به کلی ممنوع کند. بخش دوم به ادعای جبیر موشکهای بالستیک است و بخش سوم نیز حمایت ایران از گروههای مقاومت است که جبیر آن را «حمایت از تروریسم» توصیف میکند.
وی سپس میافزاید: «زمانی که برجام امضا شد، همه تصور کردند که خوب، همهچیز خوب است و ایران ظرف ۱۰ سال آینده به سرزمین عجایب بدل میشود. اما ما که در منطقه بودیم، از دیگر مسائل ایران مطلع بودیم. ۱۰ سال مانند چشم به هم زدن است... اگر ایران آن زمان بمب اتم بسازد، که از لحاظ تئوریک میتواند، چون محدودیتی بر غنیسازیاش اعمال نمیشود، چه کسی آسیب میبیند؟ ما. آنها به حوثیها و حزبالله موشک بالستیک میدهند. چه کسی آسیب میبیند؟ ما که در آن منطقه هستیم.»
جبیر سپس تبدیل شدن ایران به یک «کشور عادی» را امری ایدهآل میخواند و مدعی میشود که ایران برخوردهای آشتیجویانه کشورهای عربی را رد میکند.
وزیر مشاور دولت عربستان سعودی در بخش دیگری از صحبتهایش از ساز و کار مالی اروپا و ایران نیز انتقاد کرده و میگوید: «ایران باید از جامعه بینالملل این را بشنود که رفتارش قابل قبول نیست. تلاش برای توافق با آنها، تلاش برای یافتن راههایی جهت دور زدن نظام مالی بینالمللی جهت تجارت با ایران با وجود تحریمهای ایالات متحده، پیام مفیدی نیست. پیام مفید به ایرانیها این است که به آنها گفته شود که اگر از ما میخواهید که با شما مانند کشوری عادی برخورد کنیم، باید مانند کشوری عادی رفتار کنید.»
جبیر با متهم کردن ایران به تلاش برای بیثبات کردن مناطق مختلف جهان، میگوید: «بدون صلح میان اسرائیل و فلسطین نمیتوانیم منطقه را باثبات کنیم. بدون صلح در لبنان، یا سوریه، یا عراق، یا یمن یا مناطق دیگر، نمیتوانیم منطقه را باثبات کنیم. به هر کدام از این مناطق که میرویم، با رفتار شرورانه ایران مواجه میشویم.»
حمایت وزیر اماراتی از رژیم صهیونیستی
در ادامه وزیر خارجه امارات در پاسخ به سوالی در مورد حملات هوایی رژیم صهیونیستی در سوریه به بهانه مقابله با ایران، به دفاع از تلآویو پرداخته و میگوید: «خوب، هر کشوری حق دارد وقتی از سوی یک کشور سرکش به چالش کشیده میشود، از خود دفاع کند. بله.»وی سپس نشست ورشو را آغازی برای همکاری جهت فشار به ایران توصیف میکند.
وزیر خارجه بحرین: مقابله با ایران، از چالش فلسطین مهمتر است
در بخشی از این ویدئو، وزیر خارجه بحرین میگوید کشورهای عربی مناقشه فلسطین را مهمترین چالش میدانستهاند که باید به طریقی حل میشده است، اما «بعدا دیدیم که چالش بزرگتری هست... که از جمهوری اسلامی، از ایران میآید.»
وی افزود: «ما مناقشهای داشتیم که باید حل میشد، ما مؤلفههای آن مناقشه، میان اسرائیل و همسایگانش را میشناختیم... اما از ۱۹۷۹ ما چالش دیگری را مشاهده کردیم که از تهران به سمت ما میآمد و هیچ حد و مرزی نمیشناخت.»
وزیر خارجه بحرین با طرح ادعاهای همیشگی در مورد فعالیتهای منطقهای ایران، ادامه داد: «در مناقشه اسرائیل و فلسطین، ما روندهایی داشتیم، ما توافقنامه کمپدیوید را داشتیم، ما [توافق] مادرید را داشتیم، خیلی چیزهای دیگر بود... اگر به خاطر آن پولهای زهرآگین، تسلیحات و سربازان جمهوری اسلامی نبود، فکر میکنم ما امروز به مراتب بیش از آنچه که هست، به حل این مسئله با اسرائیل نزدیک بودیم. اما اکنون این چالشی است که هر کجا که میرویم با آن روبرو هستیم، چه در سوریه، چه در یمن و چه در عراق. کشور من هم در معرض تهدید قرار دارد.»
وی در بخش دیگری از این ویدئو ایران را به تلاش برای رسیدن به هژمونی منطقهای متهم کرده و میگوید ایران باید تلاش کند که «بازیگری خوب» در منطقه باشد.
نتانیاهو پس از این نشست از اینکه وزرای خارجه کشورهای عربی هنگام حضور او سالن را ترک نکردهاند ابراز خرسندی کرد و آن را نشانهای از گرم شدن روابط میان اعراب و تلآویو خواند. با این وجود، بر خلاف گزارشهایی که پیشتر منتشر شده بود، به جز وزیر خارجه عمان، هیچیک از وزرای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حاضر نشدند در برابر دوربینها با نتانیاهو دست دهند.