به گزارش راهبرد معاصر؛ با شروع نیم فصل دوم لیگ برتر، تب و تاب رخت بربسته ی ناشی از حذف تیم ملی از جام ملت ها دوباره به فوتبال کشور دمیده شده، ولی خیلی زودتر از انتظار پای حواشی تکراری به لیگ برتر باز شده است. در همین دو هفته ی سپری شده از نیم فصل دوم آنچه که بیشتر از هیجان رقابت تنگاتنگ تیم ها به ویژه در بالای جدول به چشم آمده و توجهات را به خود جلب کرده، اپیدمی خطرناک دست های پشت پرده بوده است.
در تمام سال های سپری شده ی لیگ برتر همیشه بحث دست های پشت پرده از سوی تعدادی از تیم ها مطرح شده، اما این بار شاید با تمام دفعات گذشته یک تفاوت اساسی داشته باشد و آن هم اینکه در همین چند هفته اخیر از پنج تیم بالای جدول چهار تیم به اشکال متفاوت و با صراحت مدعی بوده اند که قدرتی در پشت پرده خواهان عدم موفقیت آنهاست .
در حالی چنین ادعایی از سوی چهار تیم یعنی پرسپولیس، استقلال ، تراکتورسازی و سپاهان مطرح می شود که تاکنون جزو صدر نشینان لیگ برتر هستند و واقعا دور از ذهن خواهد بود که بپذیریم عاملی وجود دارد که به طور همزمان مانع موفقیت این چهار تیم باشد در حالی که تا همین جای مسابقات بهترین عملکرد ازآن آنها بوده است.
متاسفانه در این چند سالی که از لیگ حرفه ای فوتبال کشور می گذرد یک عادت بسیار بدی میان اهالی فوتبال ایجاد شده که هر زمانی که تیمی موفق به کسب نتیجه می شود از بازیکنان و مربی گرفته تا مدیریت باشگاه و حتی پیشکسوتان مدعی هستند که قدرت تیمی شان باعث موفقیت شده ولی همین که سروکله ی ناکامی و شکست در کوچه ی آنها پیدا می شود همگی به طور اغراق آمیزی معتقدند که دست های پشت پرده و قدرت نامرئی باعث شکست آنها شده است.
البته نمی توان با قطع به یقین ادعا کرد که نقصانی در لیگ برتر وجود ندارد و شاید حتی وجود موارد شائبه برانگیز را نتوان چشم بسته رد کرد. ولی بی شک به این شکلی که در چند روز اخیر مشاهده شده نیست چرا که اگر این ادعاها را بپذیریم باید به این موضوع فکر کنیم که چگونه می توان تصور کرد که عامل یا عاملانی در پشت پرده سعی دارند مانع کسب موفقیت و احیانا قهرمانی هر یک از چهار تیمی شوند که تا همین جای لیگ برتر بهترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشته اند، تیم هایی که بیش ترین افتخارات چند سال اخیر لیگ برتر نصیب شان هم شده است.
مطمئنا نقش عدم نظارت و مدیریت نادرست فدراسیون فوتبال در ایجاد چنین ادعاهایی را نمی توان کتمان کرد. چرا که اگر مدیران فدراسیون فوتبال آن روز که بحث فساد مالی در سطوح پایین فوتبال کشور به میان آمد با جدیت بیشتر واکنش نشان می دادند هیچ گاه امروز چهار تیم حال حاضر لیگ برتر به خود اجازه نمی دادند بحث از دست های پشت پرده ای کنند که مانع موفقیت آنهاست در حالی که هیچ سند مستدلی جزء چند اشتباه داوری و چند مورد سوء مدیریت در برگزاری لیگ ندارند.
در چنین شرایطی انتظار می رود فدارسیون فوتبال به ویژه کمیته اخلاق با قدرت بیشتری در همچین مسائلی ورود کنند چرا که مطمئنا با نزدیک شدن به هفته های پایانی لیگ و فشرده تر شدن رقابت ها دوباره بحث های این چنینی مطرح خواهد شد، بحث ها و ادعاهایی که بی تردید می تواند تشنج های موجود در فوتبال کشور را پیش از پیش افزایش دهد.
پارس فوتبال