مدیریت بحران از شجاعت تا پرداخت هزینه-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

مدیریت بحران از شجاعت تا پرداخت هزینه

آمار درگذشتگان کرونا ظرف یک روز، 25 درصد افزایش‌یافته و به عدد 200 رسیده است. هرچند در چند ماه گذشته، کشورمان توانسته بود از جمع 10 کشور با بیشترین تعداد مبتلایان خارج شود، روز گذشته با پرش یک‌باره آمار، به جمع 5 کشور با بالاترین تلفات جانی در شبانه‌روز پیوست و از این منظر، بالاتر از کشورهای آمریکا اسپانیا و ایتالیا قرار گرفت. اما مشکل چیست و چه باید کرد؟
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 08
کد خبر: ۴۹۶۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ آمار درگذشتگان کرونا ظرف یک روز، ۲۵ درصد افزایش‌یافته و به عدد ۲۰۰ رسیده است. هرچند در چند ماه گذشته، کشورمان توانسته بود از جمع ۱۰ کشور با بیشترین تعداد مبتلایان خارج شود، روز گذشته با پرش یک‌باره آمار، به جمع ۵ کشور با بالاترین تلفات جانی در شبانه‌روز پیوست و از این منظر، بالاتر از کشورهای آمریکا اسپانیا و ایتالیا قرار گرفت. اما مشکل چیست و چه باید کرد؟

 

 یک. در این روزها، پیام‌های متعددی از سوی مردم دریافت می‌کنم که خواهان تأخیر در برگزاری آزمون‌های سراسری هستند. این طبیعی است که هر خانواده، به فکر سلامت فرزند و سایر اعضای خویش باشد، اما از سوی دیگر و در نگاهی کلان‌تر، آزمون‌های سراسری ورودی دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف، با صدها هزار مخاطب، موجب تردد و چرخش چند میلیون ایرانی طی چند روز در اقصی نقاط ایران خواهد شد و مطمئنا جامعه کرونازده ما را در وضعیت بسیار خطرناک‌تری قرار خواهد داد. علاوه بر این، ده‌ها هزار دانشجو می‌خواهند دانشگاه قبول شوند که بعدازآن، تا ماه‌ها کلاس‌هایشان تعطیل یا غیرجدی باشد؟ آیا نمی‌توان برای این مسئله راه‌حل بهتری یافت؟

 

دو. نمونه‌ها ازاین‌دست فراوان‌اند. مجموعه‌های تفریحی، ورزشی، مراکز تجمع جمعیتی و موارد دیگری ازاین‌دست باید هرچه زودتر محدود یا کاملا تعطیل شوند. متأسفانه در سایه نظارت ضعیف، اخباری به گوش می‌رسد که حتی برخی تالارها و سالن‌های پذیرایی، مراسم عروسی و عزا برای چند صد نفر برگزار می‌کنند. اگر بازرسی‌ها و فعالیت سازمان‌های نظارتی، اینجا که مستقیما با جان مردم سروکار دارد به کار نیاید، کجا می‌خواهد به کار بیاید؟

 

سه. یقینا برخی با خواندن سطور بالا، فورا این به ذهنشان خطور می‌کند که مگر می‌شود اقتصاد و روال جاری کشور را بیش از این معطل گذاشت. البته دغدغه غلطی نیست، اما درست فهمیده نشده است. کرونا با اقدامات محدودی مانند کاستن از ساعات کاری کارکنان و تعطیلی درصد پایینی از مشاغل و مراکز خطرساز، آن‌هم بدون نظارت مستمر و مؤثر قابل مدیریت نیست. کارشناسان پزشکی و درمانی هم، از ضرورت تصمیمات جدی دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌گویند،  اما گویا در میان رجال سیاسی و دولتی، حرفشان چندان خریدار ندارد. تعطیلی و محدودیت، خسارت اقتصادی دارد، اما خسارت اقتصادی طولانی شدن شیوع بیماری کووید ۱۹ قطعا بزرگ‌تر است. ما شاید بتوانیم چند هفته تعطیلی سراسری را پیاده کنیم، اما اقتصاد کشور یقینا تحمل دوره طولانی رکود و نارسایی را نخواهد داشت. اگر وضعیت بیش از این قرمز شود، ناچار مجبور به اقدامات سخت‌گیرانه خواهیم شد، چه‌بهتر که آن اقدامات همین امروز انجام شوند. تصمیم‌گیری در شرایط بحران شجاعت می‌خواهد و باید هزینه‌های آن را پذیرفت.

محسن پیرهادی

 

منبع: رسالت

ارسال نظر