برگزاری مراسم بزرگداشت امام شهید امشب در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران حکم خواندن نماز لیله الدفن برای امام شهید انقلاب چیست؟ دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد ابوترابی فرد: اجازه دخالت در امور تنگه هرمز را نمی دهیم پیام قدردانی پزشکیان از دولت و ملت جمهوری عراق به زبان عربی مراسم ترحیم رهبر شهید درحرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود زمان احتمالی زیارت مزار رهبر شهید اعلام شد عارف: ایران با رهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای وارد دوره‌ای نو شد پیکر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر حرم امام رضا (ع) دفن خواهد شد سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با 10 موشک بالستیک درهم کوبیده شد تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه پرواز جنگنده‌های نیروهای مسلح ایران برای تأمین امنیت آسمان مشهد محل خاکسپاری رهبر شهید انقلاب در نزدیکی روضه منوره است قالیباف:تشییع تاریخی رهبر شهید انقلاب اعلامیه خونخواهی این مجاهد نستوه بود

مدیریت بحران از شجاعت تا پرداخت هزینه

مدیریت بحران از شجاعت تا پرداخت هزینه آمار درگذشتگان کرونا ظرف یک روز، 25 درصد افزایش‌یافته و به عدد 200 رسیده است. هرچند در چند ماه گذشته، کشورمان توانسته بود از جمع 10 کشور با بیشترین تعداد مبتلایان خارج شود، روز گذشته با پرش یک‌باره آمار، به جمع 5 کشور با بالاترین تلفات جانی در شبانه‌روز پیوست و از این منظر، بالاتر از کشورهای آمریکا اسپانیا و ایتالیا قرار گرفت. اما مشکل چیست و چه باید کرد؟
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 08
کد خبر: ۴۹۶۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ آمار درگذشتگان کرونا ظرف یک روز، ۲۵ درصد افزایش‌یافته و به عدد ۲۰۰ رسیده است. هرچند در چند ماه گذشته، کشورمان توانسته بود از جمع ۱۰ کشور با بیشترین تعداد مبتلایان خارج شود، روز گذشته با پرش یک‌باره آمار، به جمع ۵ کشور با بالاترین تلفات جانی در شبانه‌روز پیوست و از این منظر، بالاتر از کشورهای آمریکا اسپانیا و ایتالیا قرار گرفت. اما مشکل چیست و چه باید کرد؟

 

 یک. در این روزها، پیام‌های متعددی از سوی مردم دریافت می‌کنم که خواهان تأخیر در برگزاری آزمون‌های سراسری هستند. این طبیعی است که هر خانواده، به فکر سلامت فرزند و سایر اعضای خویش باشد، اما از سوی دیگر و در نگاهی کلان‌تر، آزمون‌های سراسری ورودی دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف، با صدها هزار مخاطب، موجب تردد و چرخش چند میلیون ایرانی طی چند روز در اقصی نقاط ایران خواهد شد و مطمئنا جامعه کرونازده ما را در وضعیت بسیار خطرناک‌تری قرار خواهد داد. علاوه بر این، ده‌ها هزار دانشجو می‌خواهند دانشگاه قبول شوند که بعدازآن، تا ماه‌ها کلاس‌هایشان تعطیل یا غیرجدی باشد؟ آیا نمی‌توان برای این مسئله راه‌حل بهتری یافت؟

 

دو. نمونه‌ها ازاین‌دست فراوان‌اند. مجموعه‌های تفریحی، ورزشی، مراکز تجمع جمعیتی و موارد دیگری ازاین‌دست باید هرچه زودتر محدود یا کاملا تعطیل شوند. متأسفانه در سایه نظارت ضعیف، اخباری به گوش می‌رسد که حتی برخی تالارها و سالن‌های پذیرایی، مراسم عروسی و عزا برای چند صد نفر برگزار می‌کنند. اگر بازرسی‌ها و فعالیت سازمان‌های نظارتی، اینجا که مستقیما با جان مردم سروکار دارد به کار نیاید، کجا می‌خواهد به کار بیاید؟

 

سه. یقینا برخی با خواندن سطور بالا، فورا این به ذهنشان خطور می‌کند که مگر می‌شود اقتصاد و روال جاری کشور را بیش از این معطل گذاشت. البته دغدغه غلطی نیست، اما درست فهمیده نشده است. کرونا با اقدامات محدودی مانند کاستن از ساعات کاری کارکنان و تعطیلی درصد پایینی از مشاغل و مراکز خطرساز، آن‌هم بدون نظارت مستمر و مؤثر قابل مدیریت نیست. کارشناسان پزشکی و درمانی هم، از ضرورت تصمیمات جدی دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌گویند،  اما گویا در میان رجال سیاسی و دولتی، حرفشان چندان خریدار ندارد. تعطیلی و محدودیت، خسارت اقتصادی دارد، اما خسارت اقتصادی طولانی شدن شیوع بیماری کووید ۱۹ قطعا بزرگ‌تر است. ما شاید بتوانیم چند هفته تعطیلی سراسری را پیاده کنیم، اما اقتصاد کشور یقینا تحمل دوره طولانی رکود و نارسایی را نخواهد داشت. اگر وضعیت بیش از این قرمز شود، ناچار مجبور به اقدامات سخت‌گیرانه خواهیم شد، چه‌بهتر که آن اقدامات همین امروز انجام شوند. تصمیم‌گیری در شرایط بحران شجاعت می‌خواهد و باید هزینه‌های آن را پذیرفت.

محسن پیرهادی

 

منبع: رسالت

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار