به گزارش راهبرد معاصر، فردا (پنجشنبه) قرار است مجمع سالیانه شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان به صورت مجازی برگزار شود. یکی از اتفاقات مهمی که در این مجمع قرار است رقم بخورد، تأیید بودجه پیشنهادی این باشگاه در فصل 1400-1399 است که البته این بودجه نسبت به فصل جاری تفاوتهای چشمگیری دارد. اسنادی از بودجه پیشنهادی باشگاه ذوبآهن که به اعضای مجمع و سهامداران نیز ارسال شده به دست خبرنگار تسنیم رسیده که از رخ دادن اتفاقات مهمی برای فصل آینده این باشگاه حکایت میکند.
موضوع مهم بحث بودجه اصلی ذوبآهن است که از سوی کارخانه تأمین خواهد شد. این بودجه برای فصل آینده از سوی باشگاه 50 میلیارد تومان پیشبینی شده است. این درحالی است که فصل گذشته نیز مدیران وقت باشگاه حدوداً همین مبلغ را پیشنهاد داده بودند، اما با وجود اینکه ذوبآهن بهعنوان تنها نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشت، تنها با نصف آن یعنی مبلغ 25 میلیارد تومان موافقت شد تا این باشگاه در آستانه بازی حساس آسیایی خود، به یکباره و درحالی که انتظار نمیرفت با کاهش شدید بودجه روبهرو شود.
از مبلغ 50 میلیاردی پیشنهاد شده برای فصل آینده در ردیف بودجه، 44 میلیارد آن برای تیم فوتبال بزرگسالان این باشگاه در نظر گرفته شده است که خود با توجه به عملکرد ضعیف این تیم در فصل جاری و عدم حضور در لیگ قهرمانان برای فصل آینده جای سؤال و ابهام دارد. این درحالی که بودجه تیم فوتبال بزرگسالان در سال 99-1398 شاید به نصف این رقم برسد. در این پیشبینی، بودجه ورزش بانوان با رسیدن به حدود دو میلیارد کمترین میزان خود را تجربه میکند.
از سوی دیگر در بودجه پیشنهادی فصل آینده ذوبآهن باید شاهد مرگ هشت تیم در رشتههای مختلف باشیم. در این فهرست به ترتیب مقابل نام تیمهای فوتبال نونهالان استانی ب، بسکتبال بزرگسالان، تکواندوی نوجوانان، شطرنج آقایان و بانوان، والیبال زیرمجموعه و تیروکمان بانوان و البته کل فعالیت رشته دوومیدانی، عدد صفر وجود دارد و فقط یک تیم با عنوان تیم فوتبال جوانان استانی به فهرست اضافه شده است. این یعنی تعداد تیمهای زیر پوشش ذوبآهن به 19 تیم کاهش پیدا میکند. مهمترین بخش این ماجرا جدا از تعطیلی خیلی از تیمها و رشتهها، حذف تیم بسکتبال ذوبآهن است، مسئلهای که میتواند لیگ این رشته را با شوکی بزرگ همراه کند.
کاهش سرمایهگذاری کارخانه ذوبآهن در ورزش حرفهای طرحی است که به تازگی در دستور کار قرار گرفته و یزدیزاده مدیرعامل این کارخانه نیز به آن اشاره داشته است. اما سؤال اینجاست که چرا با تصمیم کاهش سرمایهگذاری، در بودجه شاهد افزایش هستیم و اینکه چرا تعداد بالایی از تیمهای غیرفوتبالی ذوبآهن با وجود افزایش بودجه باید قربانی شوند؟
در بخش پیشبینی درآمدها نیز میزان درآمد باشگاه به کمترین سطح ممکن رسیده است. علاوه بر این ذوبآهن فصل گذشته 407 هزار دلار از منبع AFC جهت حضور در لیگ قهرمانان آسیا درآمد داشته است و حالا برای فصل بعد خبری از این کمک بینالمللی نخواهد بود.
بخش دیگری که ایجاد ابهام میکند بخش پرداخت دیون و بدهیهاست که در این بودجه برای فصل آینده تنها رقم هفت میلیارد و 500 میلیونی پیشبینی شده، اما این درحالی است که پیش از این جواد محمدی مدیرعامل کنونی باشگاه ذوبآهن از بدهی 100 میلیاردی ذوبآهن خبر داده بود که به نظر نمیرسد با اختصاص بودجه هفت هشت میلیاردی برای پرداخت تناسب داشته باشد.
باشگاه ذوبآهن با نتایج درخشان سالهای قبل، از چهار حضور در لیگ قهرمانان آسیا گرفته تا دو قهرمانی جام حذفی و یک نایب قهرمانی لیگ برتر، در فصل جاری نیز که تنها نماینده صعودکننده ایران از گروهش در لیگ قهرمانان به حساب میآمد فقط توانست موافقت 25 میلیاردی بودجه را برای کل باشگاه بگیرد، ولی حالا امسال که این تیم پایینتر از سطح انتظار و با تغییر سه سرمربی و عدم ثبات، در مرز بحران، نتیجه گرفته است، باید دید مجمع چه تصمیمی برای فصل بعد این باشگاه در نظر میگیرد. آیا با افزایش چشمگیر بودجه و کاهش تعداد تیمهای حرفهای موافقت میکند یا قرار است در ذوبآهن اتفاق دیگری رخ دهد.
البته یکی از مسائلی که میتواند در مجمع فردا تأثیرگذار باشد این است که برخلاف دورههای قبل در این مجمع سهامداران خرد حضور نخواهند داشت، چراکه کارگران و سهامداران خرد این باشگاه به شدت از وضعیت و روند کنونی ناراضی هستند.
منبع: تسنیم