به گزارش راهبرد معاصر، موسسه ملی نفت لیبی جمعه گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد: تمام موانع در مسیر صادرات نفت کشور برداشته شده است و اولین محموله نفتی از بندر سدره ( بزرگترین پایانه صادرات نفت لیبی ) به خارج از کشور صادر میشود. دولت وفاق ملی به همراه سایر کشورهای منطقهایی و فرامنطقهایی از این موضوع استقبال کردند.
سخنگوی نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی در واکنش به از سرگیری فعالیت بنادر نفتی این کشور گفت: صادرات نفت محدود به ذخایری میشود که پیش از بسته شدن این بنادر در انبارهای نفتی وجود داشت البته این اقدام در راستای همکاری با جامعه جهانی و کشورهای دوست است که خواستار از سرگیری صادرات نفت لیبی شدهاند.
هلال نفتی لیبی منطقهای است که بیشترین چاهها و تاسیسات نفتی این کشور در آن قرار دارد و نیروهای حفتر بر آن سیطره دارند. با شعله ورشدن جنگ داخلی لیبی روند صادرات نفت این کشور متوقف شد چرا که درآمدهای نفتی به حساب بانک مرکزی لیبی در طرابلس واریز میشد تا بین تمام شهروندان لیبیایی توزیع شود اما حتفر معتقد است بخش قابل توجهی از این درآمدها صرف هزینههای نظامی دولت وفاق ملی میشود لذا از 28 دی ماه سال 1398 جلوی صادرات نفت لیبی گرفته شد.
سرتیپ احمد المسماری تصریح کرد: توقف فعالیت چاهها و بنادر نفتی همچنان ادامه خواهد داشت تا خواستهها و شروط مردم لیبی اجرایی شود.
وی درباره این شروط گفت: باید یک حساب بانکی در یکی از کشورهای جهان باز شود تا در آمدهای نفتی لیبی به آن حساب واریز شود. همچنین ساختار شفاف و روشنی طراحی شود تا از طریق آن پول حاصل از فروش نفت به طور عادلانه بین تمام شهروندان لیبی در سراسر کشور توزیع شود البته ضمانتهای بینالمللی در این زمینه باید وجود داشته باشد.
احمد المسماری افزود: باید تضمینهایی داده شود که درآمدهای نفتی برای مزدوران و گروههای تروریستی هزینه نشود و تنها ملت لیبی باشد که از این درآمدها بهره برداری میکند.
وی با بیان اینکه شروط مزبور مورد توافق قبایل لیبیایی قرار دارد، اظهار داشت: باید از حسابهای بانک مرکزی لیبی در طرابلس مورد حسابرسی قرار گیرند تا مشخص شود درآمدهای نفتی کشور طی چند ساله گذشته چگونه پرداخت و در کجاها هزینه شدهاند.
نیروهای وابسته به حفتر از فرودین سال گذشته به بهانه سرکوب گروههای تروریستی به پایتخت لیبی حمله کردند اما نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی اجازه ورود به این شهر را به آنان ندادند و حتی در برحی محورهای نبرد شکست سنگینی به آنان وارد کردند.
عربستان، امارات، مصر، روسیه ، فرانسه و یونان از نیروهای وابسته به حفتر حمایت میکنند. دولت وفاق ملی ( مورد تائید سازمان ملل ) هم مورد حمایت ترکیه و قطر قرار دارد.
بر اساس بیانیه موسسه ملی نفت لیبی، در 175 روزی که صادرات نفت این کشور متوقف بود 6 میلیارد و 738 میلیون دلار به لیبی خسارت وارد شده است.
منبع: تسنیم