روسیه آماده میانجی‌گری بین ارمنستان و آذربایجان-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

روسیه آماده میانجی‌گری بین ارمنستان و آذربایجان

یک مقام ارشد روسیه گفته این کشور آماده میانجی‌گری برای حل و فصل تنش‌ها میان ارمنستان و آذربایجان است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۰ - ۲۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 17
کد خبر: ۵۰۹۸۲

به گزارش راهبرد معاصر روسیه جمعه اعلام کرد آماده میانجی‌گری بین ارمنستان و آذربایجان است.

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کاخ کرملین جمعه گفت «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه و اعضای شورای امنیت ملی این کشور از تشدید تنش‌ها میان کشورهای واقع در قفقاز جنوبی «به شدت ابراز نگرانی» کرده است.

پسکوف گفت: «پوتین همراه با سایر اعضای ارشد دولت روسیه بر ضرورت پایبندی طرف‌ها به آتش‌بس تأکید کرده و آمادگی خودشان را برای میانجی‌گری اعلام کردند.»

در ادامه درگیریهای مرزی مرگبار در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان و تنشهای لفظی، دو کشور طی بیانیه‌ای در روز پنج شنبه یکدیگر را به حملات گسترده به تاسیسات استراتژیک و مهم هم تهدید کردند.

«واقف دارگیاخلی» سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان گفت: «طرف ارمنی باید در ذهن داشته باشد که نیروهای مسلح ما سیستمهای موشکی پیشرفته‌ای در اختیار دارند که قادر به حملات دقیق به "نیروگاه هسته‌ای متسامور" هستند که می‌تواند فاجعه‌ای عظیم برای ایروان باشد.» 

وی در عین حال اضافه کرد که سیستم دفاع هوایی پیشرفته جمهوری آذربایجان و تدابیر دفاعی از مخزن آبی «مینگاچویر» حمله به تاسیسات استراتژیک آذربایجان را غیرممکن کرده است. 

مینگاچویر یک نیروگاه آبی بسیار بزرگ برای آذربایجان است که روی رود «کورا» ساخته شده است و برای تامین برق این کشور بسیار حیاتی است. 

نیروگاه هسته‌ای متسامور تنها نیروگاه اتمی تولید برق در ارمنستان است که در سال 1979 ساخته شده است اما بعد از زلزله مهیب سال 1988 فعالیتش به حالت تعلیق درآمد اما در سال 1995 مجددا بازگشایی و فعالیت خود را از سر گرفت. 

نبرد ناگورنو-قره باغ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۸۸ آغاز شد. قره‌‌باغ، منطقه‌ای در همسایگی ایران در ناحیه شمالی واقع شده و ریشه اختلاف این دو کشور بر سر مسئله  «ارضی» است و به عبارت دیگر جمهوری آذربایجان و ارمنستان هرکدام این منطقه را جزئی از خاک خود می‌دانند. نبرد در این منطقه تاکنون صدها کشته و مجروح بر جا گذاشته است.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر