هشدار درباره مرگ برجام

سفیر ایران در مسکو با اشاره به علاقه‌مندی تهران به تسلیحات نظامی جدید روسی برای تقویت توان دفاع ملی کشور، تأکید کرد: ایران، روسیه و چین با تشریک مساعی با یکدیگر، قادر خواهند بود اعمال فشارهای آمریکا را خنثی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۳۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 21
کد خبر: ۵۱۵۲۴
به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو، امروز نوشت: دقیقاً پنج سال از تصویب قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل می گذرد که در سال 2015  توافقنامه هسته‌ای با ایران را بعنوان "معامله قرن" نامیده و آن را مورد حمایت قرار داد. البته دلیلی برای جشن سالگرد وجود ندارد، چرا که در سال 2018 ، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا، کشور خود را از این توافقنامه خارج کرد و تاکنون هم در تلاش است تا سرانجام این توافقنامه را به نابود بکشاند. واشنگتن، به ویژه ، پافشاری می کند تا تحریم تسلیحاتی علیه ایران که در ماه اکتبر منقضی شود، دوباره تمدید شود و تهدید کرده به تلاش خود برای بازگرداندن تحریم‌های گسترده علیه تهران ادامه خواهد داد.
 
 
به همین مناسبت، این روزنامه مصاحبه‌ای اختصاصی با "کاظم جلالی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه انجام داده است. وی در این مصاحبه اعلام کرد که ایران برای تقویت توانایی دفاع ملی خود به خرید تسلیحات نظامی جدید روسی علاقه مند است.
 
 
جلالی در پاسخ به این سئوال که آیا تهران به سلاح‌های جدید روسیه علاقه مند است یا خیر، گفت: «طبیعتاً اینگونه است. ما با مقامات مسکو درباره هر آنچه که برای تقویت توان دفاع ملی خود نیاز داریم رایزنی خواهیم کرد. دولت و مردم روسیه در شرایط دشوار تاریخی همواره در کنار ملت ایران بوده و هستند و از این نظر، روسیه برای ما یک شریک دارای اولویت است.»
 
 
کشورهای تحت تحریم آمریکا باید باشگاهی ایجاد کرده و با یکدیگر متحد شوند
 
سفیر ایران در مسکو همچنین یادآور شد، کشورهایی که اعمال فشارهای تحریمی از جانب واشنگتن را تجربه کرده‌اند، می توانند توان خود را با یکدیگر پیوند دهند تا به طور مشترک با سیاست‌های تهاجمی آمریکا مقابله کنند.
 
 
این دیپلمات افزود: «به نظر من، زمان آن رسیده است تا باشگاهی از کشورهایی را که تحت تحریم آمریکا قرار دارند، ایجاد کنیم. در میان اعضای این باشگاه، کشورهای قدرتمند زیادی با اقتصادهای در حال توسعه، مانند: روسیه، چین و ایران، وجود خواهد داشت.»
 
 
به گفته این دیپلمات، چنین کشورهایی برای خنثی کردن تأثیر منفی اقدامات آمریکا باید به یکدیگر کمک کنند.
 
 
جلالی با اشاره به اینکه واشنگتن نمی خواهد رقبایی داشته باشد که مواضع آنها در هیچیک از مناطق جهان برتر از موقعیت آمریکا باشد، تأکید کرد: «آنها مایل هستند تا روسیه ضعیف باشد، چین از لحاظ اقتصادی تابع آنها باشد و ایران مستعمره آنها شود. به همین دلیل ما باید همکاری کرده و به یکدیگر کمک کنیم تا بتوانیم یکدیگر  را تکمیل کنیم. ما امکانات بسیار زیادی در اختیار داریم، فقط باید اراده سیاسی لازم را نشان داده و برای توسعه و پیشرفت این توان بالقوه تلاش کنیم.»
 
 
سفیر ایران تأکید کرد: «جمهوری اسلامی هم چیزهایی برای ارائه به روسیه و چین دارد. ما یک کشور بزرگ با جمعیت زیاد و نسبتاً جوان هستیم، مواد معدنی و فناوری‌های پیشرفته زیادی داریم. و من مطمئن هستم که اگر تلاش‌های مشترکی داشته باشیم، قادر خواهیم بود تا اعمال فشارهای آمریکا را خنثی کنیم.»
 
 
در صورت موفقیت آمریکا در تحریم تسلیحاتی ایران، مرگ برجام حتمی است
 
کاظم جلالی همچنین گفت که در صورت اصرار آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نابود خواهد شد. وی توضیح داد: «قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرده است که تحریم‌ها علیه ایران در ماه اکتبر برداشته می‌شود، ولی در اینجا آمریکایی‌ها هم اعلام کردند که این قطعنامه را رعایت نخواهند کرد. آنها به تازگی جلسه شورای امنیت سازمان ملل را به منظور ایجاد پیش شرط‌هایی به منظور گسترش تحریم تسلیحاتی علیه ایران آغاز کردند. اگر ایالات متحده در این رابطه موفق شود، مرگ برجام حتمی خواهد بود.»
 
 
سفیر ایران همچنین از روسیه به خاطر مخالفتش با قطعنامه تحمیلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با دسترسی به تأسیسات هسته‌ای ایران تشکر کرد.
ارسال نظر