عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

قانونگذاران انگلیسی خواستار تمدید تحریم ها علیه ایران شدند

اعضای یک کمیته حامی رژیم صهیونیستی در پارلمان انگلیس از دولت این کشور خواسته‌اند تحریم های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 24
کد خبر: ۵۶۲۰۸

به گزارش راهبرد معاصر گروهی از نماینده‌های پارلمان انگلیس با ارسال نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور خواستار همکاری با آمریکا برای جلوگیری از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران شده‌اند.

 

قانونگذاران کمیته «دوستان محافظه‌کار اسرائیل» با ارسال نامه‌ای به «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس از موضع این کشور در دادن رأی ممتنع به قطعنامه آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران اعتراض کرده‌ و آن را «به شدت قابل تأسف» توصیف کرده‌اند.

 

کمیته «دوستان محافظه‌کار اسرائیل» کمیته‌ای وابسته به حزب محافظه‌کار در پارلمان انگلیس است که به دنبال تقویت روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است.

 

قانونگذاران انگلیسی در این نامه از دولت این کشور خواسته‌اند از فرصت نشست آتی کمیسیون مشترک برجام برای «پاسخگو کردن ایران» استفاده کند. آنها نوشته‌اند: «ما باید درباره خطراتی که ایران متوجه منطقه می‌کند هوشیار باشیم و اطمینان حاصل کنیم عدم اجابت درخواست‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط ایران، بدون واکنش باقی نمی‌ماند.»

 

اعضای این کمیته مدعی شده‌اند که ایران «روح و متن برجام» را نقض کرده است.

 

ساعتی قبل از این همیک نماینده کنگره آمریکا در نامه‌ای به وزیر دفاع انگلیس خواستار همکاری دو کشور برای جلوگیری از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی ایران شده بود

 

دولت آمریکا در یک رأی‌گیری در شورای امنیت که روز ۲۵ مرداد برگزار شد، در تصویب قطعنامه خود برای جلوگیری از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ناکام ماند. آن قطعنام با ۱۱ رأی ممتنع، ۲ رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

 

واشنگتن از قبل اعلام کرده بود چنانچه در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد بر حسب تفسیر خود از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از یکی از بندهای مندرج در برجام که با نام‌هایی مانند «مکانیسم ماشه»، «ساز و کار حل و فصل اختلاف» یا «ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها» شناخته می‌شود برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند.

 

بر همین اساس، دولت آمریکا روز پنجشنبه (۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

 

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

 

با این حال، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفت‌های جدی روبرو شده است. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

 

کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

 

مقام‌های دولت آمریکا ادعا می‌کنند از آنجا که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ از آمریکا به عنوان «مشارکت‌کننده برجام» یاد شده این کشور می‌تواند از ایران بابت «نقض اساسی برجام» شکایت کرده و خواستار بازگشت تحریم‌ها علیه این کشور شود.

 

خبرگزاری رویترز گزارش داده با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورای امنیت با تلاش آمریکا برای بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران، رئیس دوره‌ای شورای امنیت موظف به ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای با موضوع «ادامه لغو تحریم‌های ایران» و ممکن است چنین قطعنامه‌ای را ارائه نکند.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده