تکلیف حذف کنکور ارشد ۹۹ چه شد؟-راهبرد معاصر

تکلیف حذف کنکور ارشد ۹۹ چه شد؟

تکلیف حذف کنکور ارشد ۹۹ همچنان مشخص نیست در حالی که دیروز خبری درباره تدوین طرح دو فوریتی برای لغو کنکور ارشد در مجلس منتشر شد که  یک عضو کمیسیون آموزش مجلس اعلام کرده کمیسیون آموزش طرحی برای لغو کنکور در هیچ مقطعی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 26
کد خبر: ۵۲۲۶۱

به گزارش راهبرد معاصر حذف کنکور ارشد ۹۹ همچنان محل ابهام است . در حالی چند روز پیش سخنگوی سازمان سنجش از برگزاری کنکور تحصیلات تکمیلی و سراسری خبر داده و اعلام شد که تعداد روزهای برگزاری کنکور ارشد و سراسری افزایش پیدا کرده است تا پروتکل های بهداشتی بیشتر رعایت شود. البته پس از او یکی از معاونان وزیر بهداشت اعلام کرد هنوز برگزاری کنکورها قطعی نیست و تصمیم نهایی باید توسط ستاد ملی کرونا گرفته شود. اما روز گذشته علیرضا منادی سفیدان  رئیس کمیسیون آموزش  مجلس از لغو کنکور ارشد سال 99 در صورت تصویب طرح دو فوریتی ان در مجلس خبرداد. به گفته وی روز شنبه شورای عالی سنجش و پذیرش دانشجو نشیت فوق العاده ای با حضور وزیر علوم برگزار کرد. در این نشست تصمیمی پیشنهاد شد که مورد استقبال وزیر نیز قرار گرفت که آن ورود مجلس به موضوع اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و مراکز آموزش عالی کشور  بود.

بر این اساس ماده ۴ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و مراکز آموزش عالی کشور صراحت دارد؛ سنجش در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته بر اساس آزمون متمرکز از دروس تخصصی مقطع کارشناسی و تأثیر معدل داوطلب در رشته‌های مرتبط توسط وزارتین انجام می‌شود که این ماده مورد اصلاح قرار خواهد گرفت.

اما پس از انتشار این خبر یکی از اعضای کمیسون اموزش مجلس گفت که هیچ تصمیمی درباره تهیه طرح دو فوریتی برای لغو کنکور در مقاطع ارشد، دکتری و کارشناسی در کمیسیون آموزش گرفته نشده است.

 

تکلیف حذف کنکور ارشد ۹۹ چه شد؟

کمیسیون آموزش طرحی برای لغو کنکور در هیچ مقطعی ندارد

مهرداد ویس کرمی در واکنش به انتشار اخباری در خصوص طرح دو فوریتی برای لغو کنکور ارشد گفت: طبق توافقی که در کمیسیون آموزش با وزارت علوم انجام شد، اصل بر برگزاری کنکور در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است البته که ما در عین حال تابع تصمیم ستاد کرونا هستیم. اگر ستاد کرونا تشخیص دهد که برگزاری آزمون مناسب نیست و مشکل ایجاد می کند آن گاه تصمیم دیگری گرفته خواهد شد.

وی افزود: کمیسیون آموزش و وزارت علوم میل به تغییر زمان برگزاری کنکور در هر سه مقطع ندارد، بر همین اساس هنوز تصمیمی در کمیسیون برای تهیه طرح دو فوریتی برای لغو کنکور ارشد و یا دو مقطع دیگر گرفته نشده است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین توضیح داد: جلسات علنی مجلس برای سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه در هفته جاری برگزار نمی شود. لذا اگر قرار بر تهیه طرح دو فوریتی برای لغو کنکور ارشد باشد باید این طرح در آخرین جلسه مجلس در هفته گذشته یعنی در روز چهارشنبه اول مرداد در بین نمایندگان توزیع و امضا گرفته می شد که این کار صورت نگرفت. کما اینکه یک روز قبل از آن هم کمیسیون آموزش جلسه ای داشت و اصلا در این باره بحثی صورت نگرفت.

 

 حذف کنکور ارشد ۹۹

طرح دو فوریتی تدوین تا سنجش و پذیرش دانشجو از طریق سوابق تحصیلی

 

منادی سفیدان رئیس کمیسیون اموزش گفته است: مجلس و کمیسیون آموزش در جهت اصلاح این ماده قانونی طرح دو فوریتی تدوین تا سنجش و پذیرش دانشجو فقط از طریق سوابق تحصیلی صورت پذیرد که این پیشنهاد مورد موافقت وزیر علوم و اعضای شورای سنجش و پذیرش قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: تلاش داریم در همین مدت باقی مانده این طرح را تدوین و به تصویب مجلس برسانیم تا امسال نیز کنکور ارشد ۹۹ برگزار نشود و پذیرش براساس سوابق تحصیلی داوطلبان صورت گیرد. البته با توجه به شرایط خاص امسال وزیر علوم این مسئله را در ستاد ملی کرونا نیز پیگیری می‌کند تا حداقل کنکور امسال برگزار نشود و به موازات این پیگیری‌ها برای امسال، مجلس به دنبال تصویب دائمی این قانون است.

 

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف کنکور به طور کلی یکی از اصلی‌ترین اهدافی است که کمیسیون آموزش مجلس یازدهم پیگیری می‌کند، افزود: براساس قانون، در کنکور سراسری مجوزهایی صادر شده که ۸۵ درصد صندلی‌های وزارت علوم بدون برگزاری کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی تکمیل شود؛ بنابراین کنکور فقط برای ۱۵ درصد صندلی‌های رشته‌ها و دانشگاه درجه یک برگزار می‌شود.

 

منادی‌سفیدان تصریح کرد: حذف کامل کنکور در همه مقاطع در دستور کار کمیسیون آموزش قرار دارد و تاکنون نیز مقدماتی برای آن در کمیسیون اندیشیده شده است.

 

 کنکور ارشد ۹۹

حذف کامل کنکور در کمیسیون آموزش مجلس بررسی می‌شود

«علیرضا منادی سفیدان» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان اینکه از هزاران رشته کنکور، فقط در حدود ۲۵ رشته رقابت وجود دارد، افزود: در ۸۵ درصد رشته‌ها امکان استفاده از سابقه تحصیلی برای ورود دانشجو بدون امتحان کنکور وجود دارد.

 

رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، با اشاره به هزینه بالای کلاس‌های کنکور برای خانوارها تصریح کرد: هزینه کلاس‌های کنکور الان رقم قابل توجهی از سبد خانوار را به خود اختصاص می دهد و دانش آموزان در این کلاس‌ها مطالبی را یاد می‌گیرند که تنها مصرف آنها کنکور است و ارزش دیگری ندارد.

 

منادی سفیدان درباره احتمال سلیقه‌ای شدن انتخاب دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری در صورت حذف کنکور نیز گفت: در حال برنامه‌ریزی برای حذف کنکور در مقاطع ارشد و دکتری هستیم به طوری که اعمال سلیقه کمتر شود و افراد لایق انتخاب شوند.

 

وی، حذف شهریه دانشگاه‌ها را در دستور کار کمیسیون آموزش مجلس دانست و گفت: دنبال حذف شهریه در دانشگاه‌ها هستیم به طوری که شهریه بعد از فراغت از تحصیل دانشجو از وی گرفته شود.

 

منادی سفیدان با بیان اینکه الان به صورت یک‌ساله وام‌های شهریه به نام وام ضروری به دانشجویان نیازمند داده می‌شود، گفت: به دنبال این هستیم که این وام را با بازپرداخت چهارساله  بدهیم و دانشجو در طول تحصیل دغدغه شهریه نداشته باشد.

 

معاون پیشین امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی درباره گلایه‌های صندوق رفاه دانشجویان درباره پرداخت نشدن وام‌های دانشجویی از سوی برخی فارغ‌التحصیلان نیز گفت: وام دانشجویی جزئی از تسهیلات حاکمیت به دانشجویان است و بانک‌ها موظف به تامین آن هستند. ضمن اینکه وام‌های داده شده به دانشجویان رقم قابل توجهی نیست.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده