محرومیت ۳ ورزشکار ایرانی به دلیل دوپینگ صعود ۱۵ پله‌ای بیرانوند در جدیدترین رنکینگ جهانی عربستان به دنبال شکار ستاره ایرانی / طارمی از اینتر جدا می‌شود؟ زمان واریز کامل کسورات اردیبهشت بازنشستگان کشوری اعلام شد آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد بازگشت دوومیدانی‌کاران به ایران در غیاب حاشیه‌سازان بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر آتش‌سوزی انبار لوازم یدکی خودرو در جاده قدیم کرج آینده مبهم گندوز در پرسپولیس/ احتمال جدایی بیشتر است اینفوگرافیک/ حداقل حقوق برای حذف یارانه چقدر است؟ طوفان سهمگین در سیستان و بلوچستان ۱۵۴۴ نفر را راهی بیمارستان کرد «سیدورف» با استقبال رسمی مدیران استقلال وارد تهران شد + عکس «جان‌پیرو گاسپرینی» سرمربی جدید رم شد گروگانگیری خونین در لنگرود / مردی که می‌خواست همسرش را در خانه آتش بزند در تیراندازی متقابل با ماموران کشته شد تصاویر/ روزنامه‌های ورزشی امروز دوشنبه ۱۲ خرداد

آیا هزینه درمان هر بیماری کرونایی 19 میلیون تومان است؟

هزینه درمان هر بیمار کرونایی مطابق با گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت حداقل ۱۹ میلیون تومان اعلام شده است. اما آیا این همه هزینه ای است که به کشور تحمیل می شود؟
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۳ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 02
کد خبر: ۵۳۱۴۲

به گزارش راهبرد معاصر گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت مبنی بر هزینه حداقل ۱۹ میلیون تومانی درمان یک بیمار کورونایی پیام بزرگی به سیاستگذاران نظام سلامت و حتی دولت محترم دارد!
طبق گزارش رسمی منتشر شده (اگر کم شماری نداشته باشیم!) تا کنون ایران حدود ۳۱۰ هزار مورد تایید شده کورونا داشته است که هزینه ای حداقل ۶ هزار میلیارد تومان به کشور تحمیل شده است.
بعید بنظر می رسد که برآورد روابط عمومی وزارت بهداشت همه هزینه ها از جمله هزینه های غیر مستقیم همینطور هزینه های نامحسوس را شامل شده باشد.
حتی اگر سوگ و رنجی که مردم بخاطر این اپیدمی متحمل می شود را نادیده بگیریم بار اقتصادی ناشی از کورونا بخصوص در شرایط ظالمانه تحریم ها به حدی است که کمتر کشوری می تواند تحمل اثرات مخرب آن را داشته باشد.

به طور معمول هزینه های نامحسوس ناشی از اپیدمی ها چند برابر هزینه های مستقیم است. این تحمیل هزینه همچنان بر کشور فشار می آورد و هر سیاستی که برای کنترل اپیدمی با ناکامی همراه باشد بار مالی شدیدی را بر کشور تحمیل می کند که نتیجه اش یک سندرم جدی و چرخه نامیمونی از فقر و بیماری است.
در این دوران سخت یکی از مهمترین رویکردها بهره گیری از اقتصاد خوب است.
هزینه پیشگیری بسیار کمتر از هزینه درمان است به شرطی که رویکرد خود را بجای سیاستگذاری های درمانی به سیاستگذاری های پیشگیری تغییر دهیم.

دکتر حمید سوری
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو ستاد کنترل اپیدمی کرونا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده