آیا هزینه درمان هر بیماری کرونایی 19 میلیون تومان است؟-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

آیا هزینه درمان هر بیماری کرونایی 19 میلیون تومان است؟

هزینه درمان هر بیمار کرونایی مطابق با گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت حداقل ۱۹ میلیون تومان اعلام شده است. اما آیا این همه هزینه ای است که به کشور تحمیل می شود؟
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۳ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 02
کد خبر: ۵۳۱۴۲

به گزارش راهبرد معاصر گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت مبنی بر هزینه حداقل ۱۹ میلیون تومانی درمان یک بیمار کورونایی پیام بزرگی به سیاستگذاران نظام سلامت و حتی دولت محترم دارد!
طبق گزارش رسمی منتشر شده (اگر کم شماری نداشته باشیم!) تا کنون ایران حدود ۳۱۰ هزار مورد تایید شده کورونا داشته است که هزینه ای حداقل ۶ هزار میلیارد تومان به کشور تحمیل شده است.
بعید بنظر می رسد که برآورد روابط عمومی وزارت بهداشت همه هزینه ها از جمله هزینه های غیر مستقیم همینطور هزینه های نامحسوس را شامل شده باشد.
حتی اگر سوگ و رنجی که مردم بخاطر این اپیدمی متحمل می شود را نادیده بگیریم بار اقتصادی ناشی از کورونا بخصوص در شرایط ظالمانه تحریم ها به حدی است که کمتر کشوری می تواند تحمل اثرات مخرب آن را داشته باشد.

به طور معمول هزینه های نامحسوس ناشی از اپیدمی ها چند برابر هزینه های مستقیم است. این تحمیل هزینه همچنان بر کشور فشار می آورد و هر سیاستی که برای کنترل اپیدمی با ناکامی همراه باشد بار مالی شدیدی را بر کشور تحمیل می کند که نتیجه اش یک سندرم جدی و چرخه نامیمونی از فقر و بیماری است.
در این دوران سخت یکی از مهمترین رویکردها بهره گیری از اقتصاد خوب است.
هزینه پیشگیری بسیار کمتر از هزینه درمان است به شرطی که رویکرد خود را بجای سیاستگذاری های درمانی به سیاستگذاری های پیشگیری تغییر دهیم.

دکتر حمید سوری
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو ستاد کنترل اپیدمی کرونا

ارسال نظر
آخرین اخبار