پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد برآورد اولیه خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه؛ ۹۰ درصد از آسیب‌ها مربوط به شهر تهران است سپاه پاسداران: آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هرگونه تهدید و تعرض آمریکا و اسرائیل هستیم کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران/ دست موساد قطع شد سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند علی‌اکبر احمدیان به دولت می‌رود سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند خراسان شمالی چهارشنبه تعطیل شد جزئیات گفت‌و‌گو‌های عارف با ۹ تن از سران کشور‌های جهان متن حکم پزشکیان برای انتصاب علی لاریجانی به دبیری شورای عالی امنیت ملی منتشر شد

واکنش ولایتی به تغییر کاربری ایاصوفیه

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: مردم ترکیه به ‌دلیل اقدام اردوغان در خصوص مسجد ایاصوفیه، مدیون رئیس‌جمهوری کشورشان هستند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 02
کد خبر: ۵۳۲۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، علی‌اکبر ولایتی در برنامه تلویزیونی «ایران» که از شبکه دوی صدا و سیما پخش شد، در خصوص استفاده از مجموعه ایاصوفیه به عنوان مسجد، گفت: ایاصوفیه از مساجد مهم ترکیه به‌ شمار می‌رود و پیشینه آن به سال ۸۵۷ هجری قمری باز می‌گردد که به‌وسیله «سلطان محمد فاتح» قسطنطنیه فتح شد.

 

وی افزود: در یکی از مقالاتی که به زبان انگلیسی چند روز پیش منتشر شده بود، آمده است سلطان محمد فاتح این مکان را از کشیشی خرید، به مسجد تبدیل کرد و بسیاری از معماری‌های داخل مسجد بیش از آن که نشان از مسیحی بودن آن داشته باشد، اسلامی است.

 

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل تصریح  کرد: بعد از اقدام اردوغان تمام دنیای مسیحیت به خروش آمدند، نسبت به تبدیل شدن موزه ایاصوفیه به مسجد انتقاد کردند و گفتند اگر چنین باشد، باید تمام موزه‌های قبل از سال ۱۹۴۲ به مسجد و کلیسا تبدیل شود.

 

ولایتی در واکنش به اظهارات چندی پیش مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که مدعی شده بود ایاصوفیه باید بار دیگر به موزه تبدیل شود، تصریح کرد: آیا پمپئو فرمایش دیگری ندارند؟!! اجدادشان کل موزه‌های جهان را به کلیسا تبدیل کردند و هرچه توانستند از زمان شکست اندلس کلیسا ساختند؛ حال جایی که مدت ۵۰۰ سال قدمت دارد تا روز قیامت مسجد باقی خواهند ماند و مردم ترکیه به‌دلیل اقدام اردوغان مدیون رئیس‌جمهور کشورشان هستند.

 

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: با وجود همه تبلیغات لائیک‌ها، من دوره‌ای به ترکیه سفر کردم، در یکی از مساجد این کشور نماز خواندم و مشاهده کردم مساجد در زمان اقامه نماز پر می‌شود و حتی مردم در خیابان‌ها صف می‌بندند. مردم ترکیه به اسلام اصیل و راستین پایبند هستند و به بزرگان شیعه احترام می‌گذارند.

 

ولایتی گفت: زمانی قرار بود در ترکیه اردوغان به مناسبت ایام عاشورا سخنرانی کند و حدیث معروفی از امام حسن و حسین (علیهما السلام) قرائت کرد؛ این نشان از ابراز علاقه مردم ترکیه به اسلام  و همچنین شیعه دارد.

 

ولایتی عنوان کرد: من چندی پیش به‌عنوان دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه صادر کردم  و تأکید کردیم که اقدام رئیس‌جمهوری ترکیه در تبدیل موزه ایاصوفیه به مسجد کار بسیار مهم و خواست مردم این کشور است. مردم ترکیه خواهان چنین اقدامی هستند.

 

همشهری

ارسال نظر