واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

لاوروف: امکان وقوع جنگ اتمی باید از بین برود

وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از سیاست‌های غرب و آمریکا در عرصه کنترل تسلیحات اعلام کرد که باید تلاش کنیم تا امکان وقوع جنگ اتمی از بین برود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 07
کد خبر: ۵۳۸۳۷
به گزارش راهبرد معاصر به نقل از وزارت خارجه روسیه، سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در پیامی به شرکت کنندگان در مراسم گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا که در ژاپن برگزار شد خاطرنشان کرد: امسال هفتاد و پنجمین سالگرد پایان خونین‌ترین جنگ در تاریخ بشر است و در این پیوند نه فقط به نتایج آن می‌پردازیم بلکه قربانیان انسانی آن را به یاد می‌آوریم.
 
 
وی یادآوری کرد: آمریکا روز ششم اوت به هیروشیما حمله اتمی کرد و پس از سه روز ناگازاکی را با بمب اتمی مورد حمله قرار داد. تا امروز مردم جهان با درد قربانیان بیگناه این دو فاجعه را به یاد می‌آورند. حتی با آگاهی کامل از منشاء جنگ دوم جهانی به زحمت می‌توان استدلال‌های افرادی را که این عمل ضدبشری را مرتکب شدند، را بطور کامل درک کرد.
 
 
وزیر خارجه روسیه گفت: تجزیه و تحلیل بیطرفانه این رویداد هولناک ماه اوت سال ۱۹۴۵ این واقعیت را تایید می‌کند که در پایتخت‌های قدرت‌های پیشروی جهانی در آن زمان نمی‌توانستند این نکته را ندانند که جنگ دوم جهانی به پایان رسیده بود.
 
 
«پیشروی ارتش سرخ شوروی در خاور دور در چارچوب توافق‌های اتحادی نه فقط چین و کره را ازاد کرد بلکه انگیزه ادامه جنگ را از ژاپن گرفت. در چنین شرایطی بمباران‌های اتمی آمریکا قدرت نمایی و آزمایش جنگی سلاح اتمی بر ساکنان غیرنظامی بود. ایالات متحده آمریکا نخستین و یگانه کشوری است که این گونه سلاح کشتار جمعی را بکار گرفت.»
 
 
لاوروف در پیام خود خاطرنشان کرد: روسیه به عنوان کشور دارای سلاح اتمی، مسئولیت خود برای امنیت بین المللی و ثبات جهانی و منطقه‌ای را می‌پذیرد. ما می‌دانیم استفاده از سلاح اتمی چه پیامد‌هایی می‌تواند داشته باشد. کشور ما سیاست حفظ صلح و خودداری از رویارویی و مناقشه در امور بین المللی را دنبال می‌کند.
 
 
وی در بخش دیگری خاطرنشان کرد: امروز با نگرانی شدید شاهد وخامت وضع سیستم کنترل تسلیحات، نابودی قرارداد‌ها و نادیده گرفتن اصول لطمه نزدن به امنیت کشور‌ها و افزایش قابل توجه ریسک اتمی هستیم.
 
 
«تغییرات نگران کننده در دکترین‌های و اصول سیاسی به سوی مجاز بودن بکارگیری سلاح اتمی به عنوان وسایل جنگی رخ می‌دهد.»
 
 
لاوروف تصریح کرد: باید ریسک برخورد نظامی بین قدرت‌های اتمی و امکان آغاز جنگ اتمی را از بین برود. اعتقاد راسخ داریم که در چنین جنگی، طرف پیروز نخواهیم داشت و هیچگاه نباید آغاز شود. ما به همه قدرت‌های هسته‌ای پیشنهاد می‌کنیم که بطور رسمی پایبندی خود را به چنین تعهدی اعلام‌کنند.
 
 
وی در ادامه پیام خود خاطرنشان کرد: با تلاش برای آزادسازی جهان از تهدید‌هایی که سلاح‌های کشتار جمعی بوجود می‌آورند ما بر تعهدات خود در چارچوب ان پی تی تاکید می‌کنیم و در این پیوند بر تمدید پیمان استارت-۲ اصرار داریم.
 
 
پیمان استارت-۲ یا پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی در سال ۲۰۱۰ بین روسیه و آمریکا امضا شد و شش ماه به پایان اعتبار آن زمان مانده است.
 
 
لاوروف در ادامه پیم خود نوشت: در شرایط پایان اعتبار قرارداد منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میان برد که با تلاش طرف آمریکایی صورت گرفت، روسیه بطور یکجانبه متعهد شد تا موشک‌های زمینی کوتاه و میان برد در آن مناطق جهان که هنوز چنین تسلیحاتی ازسوی آمریکا استقرار نیافته است، مستقر نکند.
 
 
وزیر خارجه روسیه با تاکید بر آمادگی روسیه برای مذاکره سازنده در این عرصه گفت: در این پیوند گفت: وگوی مشروح درباره مسائلی که بدون حل آن‌ها ایجاد شرایط مساعد برای پیشبرد خلع سلاح اتمی ممکن نیست، ضروری است.
 
 
«ازجمله این مسائل، استقرار اجزای سامانه جهانی پدافند موشکی آمریکا، طراحی تسلیحات پیشرفته تهاجمی و نظامی سازی فضا و خودداری آمریکا از تصویب قرارداد منع آزمایشات اتمی از سوی آمریکا است.»
 
 
لاوروف در پایان تصریح کرد: با تلاش‌های جمعی باید تضمین کنیم که هیچگاه فاجعه‌های هیروشیما و ناگازاکی تکرار نشود.
 
 
براساس آمار‌های منتشر شده حدود ۱۴۰ هزار نفر در بمباران شهر هیروشیما و ۷۰ هزار نفر در حمله اتمی به ناگازاکی کشته شده‌اند./  ایرنا
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار