غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش پوتین به خروج آمریکا از INF/ این اقدام منجر به رقابت جدید تسلیحات اتمی می شود

رئیس جمهوری روسیه می‌گوید، خروج آمریکا از پیمان نیروهای اتمی میان برد یا INF یک اشتباه بزرگ بود که به خطر یک رقابت جدید تسلیحات اتمی می‌انجامد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 26
کد خبر: ۶۴۴۲۱

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در اوت ۲۰۱۹ آمریکا از پیمان نیروهای اتمی میان برد خارج شد و علت آن را نقض ادعایی مفاد این توافق دانست.

حال، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می‌گوید که این اقدام از سوی دولت واشنگتن یک اشتباه بزرگ و فاحش است که به خطر از سرگیری رقابت تسلیحات اتمی منجر می‌شود.

وی افزود: ما خروج آمریکا از پیمان INF را که در نتیجه توقف عملکرد آن است، یک اشتباه جدی می‌دانیم که خطر از سرگیری و تجدید یک رقابت تسلیحات موشکی و تقابل بالقوه و لغزش به سوی یک تنش بدون کنترل را افزایش می‌دهد.

به گفته رئیس جمهوری روسیه، این پیمان که واشنگتن در ۲۰۱۹ از آن خارج شد یک مولفه کلیدی در ساختار امنیتی جهانی بود و به دلیل تنش بین ناتو و روسیه، تهدیدهای ناشی از عدم وجود آن در اروپا آشکار است.

وی افزود:‌ این پیمان نقش ویژه‌ای در حفظ پیش بینی و مهار در بخش مربوط به موشک در سراسر اروپا داشت.

مسکو همچنین اعلام کرده که روسیه آماده انجام اقدامات لازم برای کاهش تاثیر ناشی از متوقف شدن این پیمان است.

در فوریه ۲۰۱۹، واشنگتن اعلام کرد که یک اعلامیه شش ماهه مبنی بر خروج از این پیمان می‌دهد؛ این توافق در ۱۹۸۷ با هدف ممنوعیت موثر تمامی موشکی‌های میان برد و کوتاه برد بالستیک، موشک‌های کروز و پرتابه‌ها بین روسیه و آمریکا امضا شد.

یکی از دلایل ذکر شده برای تصمیم ایالات متحده در خروج از این پیمان، ناکامی روسیه در بازگشت به انطباق کامل و تأیید شده از طریق انهدام سیستم موشکی غیر منطبق موشکی اعلام شد.

در اوت همان سال، آمریکا به صورت یکجانبه از این پیمان خارج شد و اعلام کرد، مسکو به شخصه مسئول متوقف شدن این پیمان است.

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر