دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

واکنش پوتین به خروج آمریکا از INF/ این اقدام منجر به رقابت جدید تسلیحات اتمی می شود

رئیس جمهوری روسیه می‌گوید، خروج آمریکا از پیمان نیروهای اتمی میان برد یا INF یک اشتباه بزرگ بود که به خطر یک رقابت جدید تسلیحات اتمی می‌انجامد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 26
کد خبر: ۶۴۴۲۱

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در اوت ۲۰۱۹ آمریکا از پیمان نیروهای اتمی میان برد خارج شد و علت آن را نقض ادعایی مفاد این توافق دانست.

حال، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می‌گوید که این اقدام از سوی دولت واشنگتن یک اشتباه بزرگ و فاحش است که به خطر از سرگیری رقابت تسلیحات اتمی منجر می‌شود.

وی افزود: ما خروج آمریکا از پیمان INF را که در نتیجه توقف عملکرد آن است، یک اشتباه جدی می‌دانیم که خطر از سرگیری و تجدید یک رقابت تسلیحات موشکی و تقابل بالقوه و لغزش به سوی یک تنش بدون کنترل را افزایش می‌دهد.

به گفته رئیس جمهوری روسیه، این پیمان که واشنگتن در ۲۰۱۹ از آن خارج شد یک مولفه کلیدی در ساختار امنیتی جهانی بود و به دلیل تنش بین ناتو و روسیه، تهدیدهای ناشی از عدم وجود آن در اروپا آشکار است.

وی افزود:‌ این پیمان نقش ویژه‌ای در حفظ پیش بینی و مهار در بخش مربوط به موشک در سراسر اروپا داشت.

مسکو همچنین اعلام کرده که روسیه آماده انجام اقدامات لازم برای کاهش تاثیر ناشی از متوقف شدن این پیمان است.

در فوریه ۲۰۱۹، واشنگتن اعلام کرد که یک اعلامیه شش ماهه مبنی بر خروج از این پیمان می‌دهد؛ این توافق در ۱۹۸۷ با هدف ممنوعیت موثر تمامی موشکی‌های میان برد و کوتاه برد بالستیک، موشک‌های کروز و پرتابه‌ها بین روسیه و آمریکا امضا شد.

یکی از دلایل ذکر شده برای تصمیم ایالات متحده در خروج از این پیمان، ناکامی روسیه در بازگشت به انطباق کامل و تأیید شده از طریق انهدام سیستم موشکی غیر منطبق موشکی اعلام شد.

در اوت همان سال، آمریکا به صورت یکجانبه از این پیمان خارج شد و اعلام کرد، مسکو به شخصه مسئول متوقف شدن این پیمان است.

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار