پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

عدم توافق کشورهای عربی در صدور بیانیه ضد ایرانی در شرم الشیخ

نخستین اجلاس عربی-اروپایی در شرم‌الشیخ مصر امروز در حالی به پایان رسید که این اجلاس شاهد اختلافات بین کشورهای عربی و اروپایی حاضر به ویژه درباره ایران بود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 February 25
کد خبر: ۵۴۹۹

به گزارش راهبرد معاصر ، جلسه پایانی اجلاس دو روزه عربی-اروپایی در شرم‌الشیخ شاهد بحث و جدل بین حاضران درباره پیش‌نویس بیانیه پایانی بود و در نهایت نیز ملاحظات عربستان سعودی، امارات و بحرین نادیده گرفته شد.

 

خبرگزاری آناتولی با اعلام این مطلب گزارش کرد که وزیر خارجه سعودی ملاحظاتی را در خصوص بیانیه پایانی ارائه کرد که نادیده گرفته شد.

 

«عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر نیز در این جلسه با اشاره به وجود اختلاف دیدگاه‌ها گفت: «آنچه باعث وحدت بین دو منطقه عربی و اروپایی می‌شود بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی است که باعث تفرقه بین دو منطقه می‌شود.»

 

السیسی افزود که بیانیه پایانی توسط مسئولان ارشد و پس از مذاکره و مشورت تدوین شد و منعکس‌کننده مهم‌ترین مسائل راهبردی دو طرف از جمله تقویت شراکت با اروپا، توسعه همکاری بین دو طرف، راهکارهای مقابله با چالش‌های مشترک، مسائل منطقه‌ای و توافق درباره برگزاری اجلاس آینده در بروکسل (پایتخت بلژیک) در سال ۲۰۲۲ است.

 

بر اساس این گزارش، «ابراهیم العساف» وزیر خارجه سعودی گفت: «ما مواردی را به کارشناسان فنی جهت اصلاح بیانیه ارائه کردیم اما در نسخه پایانی این موارد ذکر نشده است، ما امیدواریم که این ملاحظات مورد توجه قرار گیرد زیرا این اجلاس بسیار اهمیت دارد و بایستی رویکردهای ما منعکس شود.»

 

«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب نیز تصریح کرد که امارات، بحرین و عربستان سعودی ملاحظاتی در بیانیه مشترک داشتند اما پس از مشورت با طرف اروپایی، تصمیم گرفته شد به نسخه کنونی اکتفا شود.

 

طبق گزارش آناتولی، اگرچه ابوالغیط به محتوای ملاحظات سه کشور اشاره‌ای نکرد اما برخی ناظران معتقدند که این ملاحظات مربوط به انتقاد از ایران به دلیل آنچه اعراب «دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عربی و برهم زدن ثبات منطقه» می‌دانند، بوده است.

 

نخستین اجلاس عربی- اروپایی از روز یکشنبه در شرم الشیخ مصر در حال برگزاری است در حالی‌که امیر قطر، شاه اردن و ولی‌عهد ابوظبی در این اجلاس شرکت ندارند اما کشورهای اروپایی به صورت پررنگ در آن شرکت دارند و ۲۸ نفر از مقامات اروپایی اعم از ۲۰ نخست‌وزیر و صدراعظم(آلمان و اتریش) و رئیس‌جمهور رومانی در این اجلاس حضور دارند.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار