ریزش شاخص بورس تا کی ادامه دارد؟

ریزش شاخص بورس امروز هم ادامه داشت و با کاهش 89 هزار واحدی رکورد جدیدی را در زمینه سقوط شاخص کل در 6 سال اخیر به ثبت رساند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 16
کد خبر: ۵۵۰۷۲

به گزارش راهبرد معاصر ریزش بازار بورس امروز هم ادامه داشت و با افت 4.7 درصد و  89 هزار واحدی با ثبت رکورد جدید به یک میلیون و 813 هزار رسید. افت 4.7 درصدی سومین میزان ریزش بورس در یک روز است. تا پیش از این  در 26 اسفند 96 و 5 آبان 96 شاخص بورس  به ترتیب 5.5 . 5.3 درصد افت کرد . پ

قرار است از فردا با تغییرات جدید معاملات بازار در دو جلسه انجام شود که در جلسه معاملاتی اول تمام گروه ها به جز فلزات، فرآورده های نفتی و صنایع چند رشته ای معامله می شوند و در معاملات جلسه دوم سه گروه معاملاتی ذکر شده معامله می شود. تغییری که گفته می شود می تواند باعث بهبود روند انجام معاملات در بازار شود.

در این میان کرشناسان معتقدند با کاهش فشار فروش عرضه در فرداد و حمیات حقوقی ها از امکان پایان روند نزولی وجود دارد و میتوان انتظار داشت که بازار فردا برگردد.

مقصر اصلی ریزش شاخص بورس کیست؟

احسان خاندوزی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در توییتی درباره ریزش شاخص بورس در روز شنبه نوشته است: هفته قبل با اظهارنظر وزیر اقتصاد دربرابر وزیر دیگر، بورس منفی شد. شنبه هم با یک تصمیم بانک مرکزی، منفی‌تر شد. نوسان و ریسک در ذات بورس است اما نه آن نوسانی که محصول تشتت سیاستگذار و شکست هماهنگی باشد. پیشنهادم برای الاکلنگ بورس و بانک «شورای ثبات مالی» است بر فراز دو بازار.

 

ریزش شاخص بورس

واکنش روحانی به ریزش بورس

حسن روحانی امروز یکشنبه ۲۶ مرداد در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، اصلی ترین سیاست دولت را ایجاد آرامش در اقتصاد و همچنین ثبات در تصمیمات و سیاست ها و نبود ابهام و نگرانی نسبت به آینده اقتصاد کشور دانست و تاکید کرد: ایجاد فضایی مطمئن، آرام و با ثبات و دادن اطمینان خاطر به مردم نسبت به آینده اقتصاد کشور همواره مورد تاکید و توجه دولت بوده است.

 

روحانی خاطرنشان کرد: دولت اجازه نداد که بدخواهان ایران به اهداف خود در آسیب زدن به اقتصاد کشور دست یابند اگر چه ممکن است در این جنگ شدید اقتصادی، کندی هایی در تحقق اهداف و روند اجرای برنامه های دولت ایجاد شده باشد.

 

رئیس جمهور با تاکید بر لزوم فراهم کردن زمینه افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و کمک به جهش تولید، تقویت بازار سرمایه را از جمله راههای تحقق این هدف برشمرد و افزود: بازار سرمایه ظرفیت قابل توجهی برای هدایت نقدینگی جامعه به سمت تولید و افزایش سرمایه گذاری و اشتغال دارد.

 

روحانی با اشاره به تصمیم دولت در اجرای سیاست تقویت بورس اظهار کرد: عرضه های متنوع، سودآور و مطمئن از دارایی های دولتی و عمومی در بورس طبق برنامه ریزی های انجام گرفته با نظم و استمرار تداوم خواهد یافت و نباید در این موضوع هیچ کندی و تعللی صورت بگیرد.

 

 

پایان ریزش شاخص بورس

رئیس جمهور گفت: کارشناسان بازار سرمایه نوسانات تصحیح کننده در بورس را امری عادی و طبیعی می دانند اما در عین حال باید از ناهماهنگی در اظهار نظرها و اقدامات اجتناب شود.

 

در جریان معاملات امروز که با افت ۲٫۱ درصدی شاخص کل هم‌وزن نیز همراه بود، بیش از ۹۵۰ هزار معامله در بورس انجام گرفت که طی آن ۵ میلیارد و ۸۵۳ میلیون سهم با ارزشی بالغ بر ۹۷ هزار میلیارد ریال به ثبت رسید. این دومین روز متوالی است که ارزش کل معاملات بورس زیر ۱۰ هزار میلیارد تومان به ثبت می‌رسد.

 

عملکرد بازار بورس امروز

 

در جریان معاملات امروز نماد شستا که با بازگشایی منفی ۱۶ درصدی و قیمت پایانی منفی ۱۷٫۵ درصدی همراه بود، با حدود ۲۲ هزار واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشت. نمادهای فارس، فولاد و فملی نیز پس از شستا تاثیرگذارترین نمادها بر سرخپوشی شاخص کل بورس بودند. معاملات امروز که با فشار عرضه شدید در اکثر گروه‌های صنعت نیز همراه بود در حالی به پایان رسید که برخی نمادهای گروه انبوه‌سازی، سیمانی و محصولات غذایی عملکردی مثبت داشته و با صف خرید به کار خود پایان دادند.

 

در جریان معاملات امروز گروه فلزات اساسی با بیش از یکهزار و ۸۸۸ میلیارد تومان معامله، برترین صنعت امروز بود و پس از آن دو گروه شیمیایی و چندرشته‌ای به ترتیب با ۹۰۰ و ۸۹۵ میلیارد تومان در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

 

 

در میان نمادهای بازار سهام نیز فولاد، شستا و فملی به ترتیب با ۹۰۶، ۷۶۵ و ۶۲۵ میلیارد تومان بیشترین ارزش معاملات بورس را به نام خود ثبت کردند. از نظر حجم معاملات نیز وپارس، وبصادر و فولاد بیش از سایر نمادها معامله شدند.

 

 

ریزش امروز بازار سهام در حالی رخ داده که از نظر تکنیکال شاخص، سطح حمایتی یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را نیز پشت سر گذاشت. همچنین ابطال واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و خروج سهامداران از آنها موجب شد تا این صندوق‌ها به اجبار اقدام به فروش این واحدها بکنند که همین موضوع فشار عرضه را بیشتر کرد. از سوی دیگر عرضه اوراق سلف نفتی که قرار بود امروز در بورس انرژی صورت بگیرد نیز به زمان دیگری موکول شد.

 

قرار است از فردا بازار سهام در دو جلسه معاملاتی برگزار شود که در جلسه اول تمامی گروه‌ها به جز سه گروه فلزات اساسی، فراورده‌های نفتی و صنایع چندرشته‌ای و در نوبت دوم این سه گروه معامله شوند. موضوعی که منجر به بهبود روند انجام معاملات خواهد شد.

 

با این حال می‌توان انتظار داشت که با کاهش فشار عرضه در روز معاملاتی آینده، و حمایت حقوقی‌ها از نمادهای معاملاتی، بازار فردا به روند نزولی چند روز اخیر خود پایان دهد.

ارسال نظر