به گزارش راهبرد معاصر برگزاری امتحانات نهایی در شهریور اعلام شده و قرار است هر روز از مرکز سنجش و پایش کیفیت اموزشی اکیپ هایی برای سرکشی به محل امتحانات نهایی در شهر تهران اعزام شوند. در شهرستان های نیز برنامه از همین قرار است و اکیپ های اعزامی باید مطمئن شوند که موراد بهداشتی کاملا رعایت می شود.به گفته خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بیش از یک هفته از برگزاری آزمون تیزهوشان می گذرد و هیچ گزارشی درباره ابتلای احتمالی داوطلبان گزارش نشده است . همچنین هیچ شکوایه ای هم از سوی دانش آموزان وو داوطلبانی که در آزمون سمپاد کردند گزارش شده است.
فاصلههای اجتماعی برای برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ حدود یک متر و ۸۰ سانتی متر اعلام شده است اما به طور کل پروتکلهای بهداشتی که از اردیبهشت ماه برای برگزاری امتحانات نهایی تغییری نکرده است.
مهمترین موضوع جلوگیری از ازدحام جمعیت، اجتناب از پذیرش داوطلب بدون ماسک در جلسه امتحان، ضدعفونی کردن سطح صندلیها و راه پلهها، تهویه مناسب و... بوده است.
وی در خصوص اعلام نتایج آزمون تیزهوشان، بیان کرد: به احتمال زیاد تا پنجم شهریور ماه نتایج آزمون تیزهوشان اعلام شود. البته این تاریخ به صورت قطعی نیست و همانطور که گفتم احتمالی است.
ساکی در پاسخ به این سوال که با توجه به شیوع کروناویروس چند درصد از داوطلبان در آزمون تیزهوشان غیبت کردند؟ گفت: میزان غیبت داوطلبان آزمون تیزهوشان نسبت به سالهای قبل بیشتر بوده است، اما علت آن تنها شیوع کروناویروس نبوده است. یکی از علتهایی که ما امسال غیبت بیشتری نسبت به سالهای گذشته در آزمون تیزهوشان داشتهایم، این بوده است که پیش از آزمون تیزهوشان آزمون نمونه دولتی برگزار شد و کسانی که هدفشان نمونه دولتی بود در این آزمون شرکت کردند و دیگر به آزمون تیزهوشان نیامدند.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، تاکید کرد: تا سال گذشته آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی آزمون مشترک بود و یک عده جهت ثبت نام در نمونه دولتی در این آزمون شرکت میکردند و یک عده نیز صرفا قصد ورود به سمپاد را داشتند، اما امسال که آزمونها به دو بخش نمونه دولتی و سمپاد تقسیم شد، باعث شد که آمار شرکتکنندگان سمپاد نیز کمتر شود.
وی درباره وضعیت پروتکلها و رعایت آن در هنگام آزمون تیزهوشان، گفت: هنگام آزمون فاصله اجتماعی خیلی بیشتر از آن چیزی بود که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده بودند، زیرا آمار غایبین کمک کرد که سالنها خلوت باشد. ضمن اینکه هیچ کسی حق نداشت بدون ماسک وارد سالنهای آزمون شود. درحالحاضر شرایط به گونهای است که همه مردم به این فرهنگ رسیدهاند که ماسک بزنند.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، افزود: مردم، مسئولان و همچنین دانش آموزان کم کم به زندگی در این شرایط عادت کردهاند و همه پروتکلها را رعایت میکنند، طبق بررسیهایی که ما به عمل آوردهایم همه دانشآموزان پروتکلها را رعایت میکنند.
وی توصیح داد: برای امتحانات نهایی که قرار است در شهریور ماه برگزار شود، هر روز از مرکز ما دو اکیپ برای سرکشی به محل امتحان نهایی در سراسر شهر تهران میروند تا مطمئن باشند که با موارد بهداشتی رعایت میشود.در همه استانها و شهرستانها نیز این اتفاق میافتد و آنها را ملزم کردهایم که بر اساس استانداردهای بهداشتی پروتکلها را رعایت کنند و به ندرت پیش میآید که در یک جایی ضعفی مشاهده شود.
وی درباره جزییات پروتکلهای برگزاری امتحانات نهایی، گفت: فاصلههای اجتماعی برای برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ حدود یک متر و ۸۰ سانت است، اما به طور کل پروتکلهای بهداشتی که از اردیبهشت ماه برای برگزاری امتحانات نهایی به ما ابلاغ شد تا به الان همان پروتکلهای قبلی بوده و چیز اضافهتری بیان نشده است. مهمترین پروتکلها فاصله اجتماعی، جلوگیری از ازدحام جمعیت، اجتناب از پذیرش داوطلب بدون ماسک در جلسه امتحان، ضدعفونی کردن سطح صندلیها و راه پلهها، تهویه مناسب و... بوده است.