دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با نواف سلام + عکس عراقچی: از تلاش‌های دولت و ملت لبنان برای اخراج اشغالگران حمایت می‌کنیم حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سنای آمریکا لایحه تحریم روسیه را بررسی می‌کند دیدار ۶ سفیر جدید ایران با پزشکیان پسکوف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست رئیس جمهور لبنان: مایل به تقویت روابط با ایران هستیم سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد

روانچی: واکنش ایران به هرگونه تحریم تسلیحاتی شورای امنیت بسیار سخت خواهد بود

نماینده کشورمان در سازمان ملل تاکید کرد به کارگیری مکانیسم بازگردانی تحریم ها از سوی آمریکا و اعمال تحریم های تسلیحاتی از سوی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران فاقد مبنای قانونی بوده و خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 22
کد خبر: ۵۵۸۴۰

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از پایگاه اینترنتی انجمن کنترل سلاح واشنگتن، مجید تخت روانچی نماینده کشورمان در سازمان ملل در گفت و گویی با این انجمن درباره تلاش آمریکا برای اعمال تحریم های سازمان ملل علیه ایران در پی عدم تصویب قطعنامه ای که برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ارائه کرده بود، گفت: اول از همه این که هر اقدامی از جانب شورای امنیت برای اعمال تحریم های نظامی علیه ایران، غیر قانونی و خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ است. بنابراین، هیچ زمینه قانونی برای شورای امنیت وجود ندارد که بتواند بر اساس آن قطعنامه ای برای اعمال تحریم ها علیه ایران صادر کند.

 

روانچی ادامه داد: مسئله دوم این است که اقدام آمریکا با شکست مواجه خواهد شد، به دلیل این که اعضای شورای امنیت حاضر به تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ نیستند. همان طور که پیش تر گفتم، این قطعنامه با اتفاق نظر در شورای امنیت تصویب شده است و بخشی از قوانین بین المللی است. بنابراین، امروز اعضای شورای امنیت باید آخرین کسانی باشند که چیزی خلاف قوانین بین المللی تصویب می کنند.

 

نماینده کشورمان در سازمان ملل در ادامه درباره اقدام آمریکا در استفاده از مکانیسم بازگردانی تحریم ها اظهار کرد: بسیار خنده دار است آمریکا را از مشارکت کنندگان برجام (توافق هسته ای) بدانیم چرا که آمریکا دیگر عضو این توافق نیست. آمریکا پیش از این گفته است که مشارکتش در برجام را متوقف کرده است و در بالاترین رده هم آن را اعلام کرده است.

 

روانچی همچنین درباره ادعای برخی مقامات آمریکایی مبنی بر این که توافق هسته ای و قطعنامه ۲۲۳۱ از هم جدا هستند، گفت: در حالی که آمریکا از برجام خارج شده است، هنوز مدعی است که عضوی از قطعنامه ۲۲۳۱ است. ظاهرا آن ها این قطعنامه را مطالعه نکرده اند. این قطعنامه سند قانونی برجام است و برجام پیوستی از این قطعنامه است. صحبت از دو سند جداگانه نیست. تنها بحث یک سند مطرح است و آن قطعنامه ۲۲۳۱ است.

 

او علاوه بر این تشریح کرد: قطعنامه ۲۲۳۱ درباره مشارکت کنندگان برجام است و بحث اعضای قطعنامه ۲۲۳۱ در آن مطرح نیست. حقوق و تعهدات معینی برای مشارکت کنندگان برجام وجود دارد. از آنجا که آمریکا از برجام خارج شده است به عنوان یکی از مشارکت کنندگان برجام تلقی نمی شود. بنابراین مبنای قانونی برای این ادعای آمریکا که یکی از مشارکت کنندگان برجام است، وجود ندارد. ما بر این باور هستیم که آمریکا نمی تواند مقررات مربوطه در قطعنامه ۲۲۳۱ را برای بازگرداندن قطعنامه های قدیمی به کار بگیرد. ما به وضوح گفته ایم که اگر تحریم های تسلیحاتی علیه ایران اعمال شوند، واکنش ایران بسیار سرسختانه خواهد بود و هیچ گزینه سیاسی هم که در دسترس ایران هستند را نادیده نمی گیریم./ ایسنا

ارسال نظر