به گزارش راهبرد معاصر سیمکارت دانش آموزی شاد سیمکارتی مختص به دانش آموزان است و شرایطی را فراهم می کند تا دانش اموزان به سایت ها و محتوای ایمن اینترنت دسترسی داشته باشند. محمود حبیبی مدیرکل دفتر فنآوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش گفته فرایند تولید این سیم کارت ها آغاز شده اپراتورها مکلف شدند سیم کارتی ایمن در فضای مجازی برای دانش آموزان تهیه کنند و گویا قرار است تا پایان شهریور ماه سیم کارت ها توزیع شوند.
همچنین هیچ محدودیت سنی برای برای دریافت این سیمکارت ها وجود ندارد تا همه دانش آموزان بتوانند از آن استفاده کنند.
قیمت سیمکارت دانش آموزی شاد هنوز اعلام نشده است اما احتمال دارد به اندازه قیمت سیم کارت های معمولی باشد.
در ادامه جدول قیمت سیم کارت های همراه و اول و ایرانسل را می خوانید.
مدیرکل دفتر فنآوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش با بیان این که سیمکارتهای دانشآموزی تنها به فضای مورد تایید آموزشوپرورش دسترسی دارد، خاطرنشان کرد: این سیمکارت ها خاص استفاده کودکان و نوجوانان در فضای مجازی خواهد بود. قاعدتاً این سیمکارتها آن دسته از مخاطراتی که شامل استفاده کنترل نشده از فضای مجازی است را نخواهند داشت.
حبیبی یادآور شد: قرار است ما در خصوص این سیمکارتها بهصورت لیست سفید (White list) عمل کنیم تا دانش آموزان بتوانند به فضاهایی که مورد تایید است، دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که دانشآموزان به محتواهای نامناسب دسترسی پیدا نکنند، همچنین سیاستهایی که وزارت آموزشوپرورش در نظر دارد، روی این سیمکارتها اعمال می شود.
مدیرکل دفتر فنآوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش تصریح کرد: هیچ محدودیت سنی برای دریافت سیمکارتهای دانشآموزی وجود ندارد، دانشآموزان میتوانند با نام و مشخصات خودشان سیمکارت را خریداری کنند.
حبیبی یادآور شد: براساس اعلام وزارت ارتباطات و فناورری اطلاعات محدودیت زیر ۱۸ سال برای دریافت سیمکارت برداشته شده است تا همه دانش آموزان از این سیم کارت استفاده کنند.
وی گفت: سیم کارت شاد مانند سایر سیم کارتها ویژگیهای خاص خود را دارد و قابل شارژ توسط دانش آموزان است.
سید حسن الحسینی روز یکشنبه درباره امنیت دانشآموزان در استفاده از شبکه شاد و آموزش مجازی اظهار داشت: در واقع امنیت شبکه شاد را در دو بخش زیرساختی و امنیت کاربران میتوان در نظر گرفت که در این خصوص برای متولیان فضای مجازی کشور حفظ امنیت کل شبکه در اولویت قرار دارد.
وی افزود: یک بخش دیگر امنیت کاربران از جمله دانشآموزان و معلمان است که برای این افراد هم در این بخش سیمکارت دانشآموزی تعریف شده است که سیم کارت فقط در شبکه شاد فعال میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همه کاربران شبکه شاد دارای هویت هستند، ادامه داد: با توجه به اینکه افراد با هویت خود به شبکه شاد وارد میشوند، اصولا تخلف به حداقل خود میرسد.
الحسینی یادآور شد: امنیت کاربران در شبکه شاد حفظ میشود، به طوری که غیر از افراد شناسایی شده نمیتوانند به این اپلیکیشن و محتوای آن دسترسی پیدا کنند، از این رو یک فضای ایمن برای پیشبرد اهداف و تعلیم و تربیت است.
وی با بیان اینکه باید در پیشبرد امر آموزش در موضوع آموزش مجازی اهتمام شود، گفت: دانش آموزان با تهیه و استفاده از سیمکارت شاد میتوانند به شبکه شاد وارد شوند و از آسیبهای فضای مجازی در امان باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: سیمکارت شاد قرار است در اختیار همه مخاطبان شاد قرار گیرد، اما با توجه به اینکه قرار نیست معلمان تنها از اپلیکیشن شاد استفاده کنند و محدودیتی برای استفاده از فضای مجازی ندارند، جامعه هدف در این موضوع دانشآموزان هستند.
الحسینی عنوان کرد: این سیمکارت قرار است از امروز در میان دانشآموزان عرضه شود، چگونگی توزیع این سیمکارتها را اپراتورها باید اعلام کنند.
وی افزود: اپراتور همراه اول تاکنون اعلام کرده که این سیم کارتها به صورت رایگان در اختیار دانشآموزان قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات با آغاز سال تحصیلی جدید، در چند استوری راهکارهای درست برای نظارت والدین بر آموزش مجازی و استفاده دانشآموزان از اینترنت را تشریح کرد.
«محمدجواد آذری جهرمی» در اینستاگرام خود نوشت: اگر فرزند شما از تبلت یا گوشی هوشمند اندروید استفاده میکند، سادهترین کار برای مدیریت دسترسی و نظارت بر کودک در فضای مجازی، استفاده از ابزار google family link است.
وزیر ارتباطات تشریح کرد: اگر هنوز ابزاری برای فرزند خود تهیه نکردهاید، یا علاقمند به گرهگشایی نیازمندان و خرید تبلت برای آنها هستید، توصیه میکنم از تبلتهای ایرانی «انارستان» خرید کنید. «انارستان» تمام ابزارهای مدیریت والدین را دارد و مطابق فرهنگ ایرانی - اسلامی برای نیاز کودکان ساخته شده است.
او با بیان این که اگر فرصت کافی برای کار کردن با ابزارهای گفته شده ندارید و علاقمند هستید این کار را دولت برای شما انجام دهد، چند راهکار پیش روی شماست، افزود: اول اینکه اپراتورها سیمکارتهای خاص کودکان ارائه میدهند. مثلا همراه اول سیمکارت انارستان را مدت ها قبل ارائه کرده است و ایرانسل نیز محصول مشابهی دارد. دسترسی به اینترنت در این سیمکارتها صرفا بر اساس یک لیست سفید صورت میگیرد.
جهرمی خاطرنشان کرد: اگر فرزند شما از سیمکارت والدین برای آموزش مجازی استفاده میکند، ما دو راهکار را برای اجرا به اپراتورها ابلاغ کردیم که باید سریعا آنها را اجرایی و اطلاعرسانی کنند. اول این که یک بسته اختصاصی شاد تعریف کنند. زمانی که این بسته روی سیمکارت فعال شود، دسترسی به اینترنت صرفا برای یکسری از سایتهای تایید شده توسط وزارت آموزش و پرورش امکانپذیر است.
وی تصریح کرد: اگر از گوشی، همزمان هم کودک و هم والدین استفاده میکنند، اپراتورها موظف شدهاند با تعریف یک کد دستوری ستاره مربع، امکان جا به جایی بسته فعال را فراهم کنند. به عبارتی تا گوشی در اختیار کودک است، بسته شاد و زمانی که در اختیار والدین است، بسته عادی فعال باشد.
جهرمی در ادامه گفت: شرکت های اینترنت خانگی نیز موظف شدهاند، بسته شاد را تعریف و امکان فعالسازی یا غیر فعالسازی را فراهم کنند. بنابراین سیمکارتی تحت عنوان سیمکارت شاد توزیع نخواهد شد و مراقب سو استفاده و تماسهای تلفنی کلاهبرداران برای فروش سیمکارت، تحت این نامها باشید.
او درباره هزینه بستههای اینترنتی که توسط اپراتورها فراهم خواهد شد، گفت: در یک کار فشرده، تمام مدارس کشور به اینترنت پر سرعت و شبکه ملی اطلاعات به صورت رایگان متصل شدهاند. بنابراین در زمان حضور در مدرسه، استفاده از شبکه برای شما رایگان خواهد بود. البته ارائه بستههایی شبیه آنچه در فروردین تقدیم کردیم هم در دستور کار است که اطلاعرسانی خواهیم کرد.
جهرمی ادامه داد: به تمامی اپراتورها ابلاغ کردیم که استفاده از «شبکه دانشآموزش شاد» برای همه شما رایگان خواهد بود، اما ممکن است مدارس از سایر ابزارها هم برای یک آموزش مجازی بهره بگیرند. به زودی بسته ویژه دانش آموزان هم برای همه آنها تعریف و ارائه خواهیم کرد. علی الحساب «شاد» رایگان است.
سردار کیوان ظهیری رئیس پلیس پیشگیری پایتخت اظهار کرد: کلاهبرداران این بار به سراغ دانشآموزان و والدین آنها آمدهاند و با ارائه طرحی به اسم «سیمکارت شاد» سعی دارند از این افراد کلاهبرداری کنند.
وی افزود: کلاهبرداران با حضور جلوی مدارس یا ارسال پیامکهای تبلیغاتی و همچنین فعالیت در فضای مجازی سعی دارند به اهداف شوم خود دست پیدا کنند.
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت گفت: این افراد به ۲ روش کلاهبرداری میکنند: یا از افراد میخواهند که اطلاعات محرمانه خود را برای آنها ارسال کنند یا با ارسال لینکهایی در فضای مجازی و درخواست اطلاعات کارت افراد برای تشخیص هویت، حساب بانکی آنها را خالی میکنند.
وی گفت: پلیس اعلام میکند که اگر قرار باشد سیمکارت دانشآموزی و خدمات رایگان برای این گروه از جامعه ارائه داده شود، از طریق پرتال رسمی اپراتورها یا وزارتخانههای مربوطه اعلام میشود و مردم به این پیامها و لینکها اعتمادی نکنند.
رئیس پلیس پیشگیری در پایان گفت: پلیس به دنبال شناسایی افراد سودجو است و با هرکسی که به هر طریقی به این افراد در رسیدن به اهداف شومشان کمک کند، برخورد خواهد کرد.