سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
توافق رؤسای جمهور آمریکا و صربستان به سبک آمریکایی

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

کسانی که قائل به سازش بوده و کوتاه آمدن از شعار استقلال را مطرح می‌کنند، اگر پشت‌صحنه رفتار آمریکا با دوستانش را به‌خوبی نمی‌بینند، خوب است که به پرده عیان آن در جلسه روز جمعه نگاهی داشته باشند، قطعا آن‌ها هم تمایل نخواهند داشت که لحظه‌ای خود را جای مردم آن رهبران بگذارند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 07
کد خبر: ۵۷۹۶۳

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه نشست سه‌جانبه‌ای را با رئیس‌جمهور صربستان و نخست‌وزیر کوزوو در واشنگتن برگزار کرد. این نشست برای امضای توافق عادی‌سازی روابط کوزوو و صربستان بود. اما دونالد ترامپ زمانی که در نشستی خبری درباره محتوای توافق سخن می‌گفت از انتقال سفارت صربستان در رژیم صهیونیستی از تل‌آویو به شهر قدس اشغالی خبر داد. «الکساندر ووچیچ» رییس‌جمهور صربستان از اعلام ترامپ درباره انتقال سفارت کشورش به قدس اشغالی اظهار تعجب کرده و این موضوع موجب شد تا لحظاتی با دقت توافقی را که امضا کرده بود، مطالعه کند. حال صربستان اولین کشور اروپایی است که با انتقال سفارت خود به قدس اشغالی موافقت کرده است و به گزارش شبکه‌‌‌های اجتماعی صربستان، الکساندر نمی‌دانسته چه توافقی را امضا می‌‌کند.

 

 اتفاق دیگری که افتاد این بود که ترامپ نشست خبری را در اتاق خود برگزار کرد و در کنار میز اصلی خود دو میز ساده را قرار داد و رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر صربستان و کوزوو را پشت آن نشاند.تفاوت میز او با مقامات مهمان به‌گونه‌ای بود که گویی آن‌ها به‌عنوان مترجم یا دستیار کنار دست رئیس‌جمهور آمریکا نشسته‌اند. نکته مشهود دیگر در تصاویر این نشست خبری این بود که پرچم‌های صربستان و کوزوو به چشم نمی‌خورد و پشت سر ترامپ فقط پرچم‌های آمریکایی قرار داشتند.

 

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

 

اما اینها تمام برخورد توهین‌آمیز ترامپ با رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر کوزوو نبود. در تصویر دیگری که از دیدار رئیس‌جمهورهای آمریکا و صربستان دیده می‌شود، ترامپ پشت میز ریاست جمهوری نشسته و همتای صرب او در نقطه مقابلش مؤدبانه روی صندلی خالی نشسته است.در خوش‌بینانه‌ترین حالت، تصویری شبیه این است که شاگردی مقابل معلمش به احترام نشسته باشد. کمی جدی‌تر که در تصویر نگاه کنی، وضعیت جلسه به حالتی است که گویی رئیس‌جمهور صربستان متهم است و به یک حاکم جواب پس می‌دهد. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را نمونه خواری و ذلت یک کشور در برابر آمریکا و نوعی برده‌داری نوین تلقی و  این دیدار را دیدار ارباب با رعیت توصیف ‌کرده‌اند.

 

به گفته کارشناسان دیدار ترامپ با همتای صربستانی خود گویای بسیاری از نکات پشت پرده بود.آنچه دیده شد بخش علنی و جلوی دوربین خبرنگاران بود، طبیعتا آنچه در خفا و پشت درهای بسته بوده، باید چندین درجه بدتر باشد. شواهد و اتفاقات روز جمعه به‌خوبی نشان می‌دهد که مقامات آمریکایی در جلسات خود با مقامات مهمان برای آن‌ها تعیین تکلیف، و نه مذاکره، کرده‌اند. به همین دلیل است که از آن خروجی انتقال سفارت صربستان به قدس اشغالی بیرون می‌آید. آن‌هم ظاهرا بدون اینکه مقام اول کشور مقابل از آن اطلاعی داشته باشد.

 

محکومیت توافق انتقال سفارتخانه صربستان به بیت‌المقدس

انتشار خبر انتقال سفارت صربستان از تل‌آویو به قدس واکنش وزارت امور خارجه فلسطین را به دنبال داشت و با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که موافقت صربستان و کوزوو با افتتاح سفارت و کنسولگری یا نمایندگی دو کشور در قدس اشغالی، تجاوزی آشکار و غیر قابل توجیه به ملت فلسطین، مسئله فلسطین و حقوق ملی و عادلانه و مشروع آن است.

 

وزارت امور خارجه ترکیه نیز این اقدام کوزوو و صربستان را محکوم کرد و در قالب بیانیه‌ای مکتوب نوشت: «ما از تمامی کشور‌ها می‌خواهیم از قطعنامه‌های سازمان ملل که درباره مسئله فلسطین تصویب شده، تبعیت کنند و به وضعیت حقوقی و تاریخی قدس احترام گذاشته و از اقداماتی که راه‌حل برای مسئله اسرائیل و فلسطین را مشکل‌تر می‌کند، دست بردارند و از آن‌ها خودداری کنند.»

 

واکنش کاربران به رفتار تحقیرآمیز ترامپ با رئیس جمهور صربستان

هرچند غافلگیری رییس جمهور صربستان از اعلام ترامپ درباره انتقال سفارت بلگراد از تل‌آویو به قدس اشغالی، از دو حالت خارج نیست [یا نمی‌دانسته چه چیزی را امضا کرده است و یا ترامپ بدون اینکه در متن توافق، صحبتی از انتقال سفارت صربستان شده باشد، آن را جلوی دوربین بیان کرده است] اما همین‌که الکساندر ووچیچ جرات نکرد علناً دست به افشاگری و مخالفت با فریب‌کاریی آمریکایی‌ها بزند، موجی از انتقادات با کلیدواژه «حقارت» را در پی داشت. علاوه بر این تصاویر نوع نشستن رئیس‌جمهور صربستان در مقابل ترامپ به سرعت در فضای مجازی دست به دست شده و باعث شد هشتگ‌های #صربستان، #ترامپ و #الکساندرووچیچ در توئیتر داغ شودکه در ادامه تعدادی از پست‌های کاربران توئیتر در واکنش به رفتار تحقیرآمیز مقامات واشنگتن با رئیس‌جمهور و مردم صربستان را مشاهده می‌کنید:

 

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

 

احترام آمریکایی

گفتنی است پیشتر نیز شاهد این نوع رفتار تحقیرآمیز آمریکایی‌ها با مقامات کشورهای دیگر بوده ایم. نام بردن از عربستان به عنوان «گاو شیرده» از سوی ترامپ و اعلام این که با دوشیدن  این کشور، چهار صد میلیارد دلار پول به آمریکا آورده است.

 

 

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

 

رفتار تحقیر آمیز اوباما با حیدر العبادی نخست وزیر سابق عراق در حاشیه نشست گروه هفت که برای دقایقی طولانی او را معطل گذاشت و پشت به او کرد.

 

سیاست عریان آمریکا در ورطه عمل

 

بهره برداری انتخاباتی ترامپ از کشورهای ضعیف

کمتر از دو ماه دیگر به انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا باقی نمانده و دونالد ترامپ که در سیاست خارجی خود کارنامه قابل قبولی ندارد، در تلاش برای راهیابی دوباره به کاخ سفید، به دنبال برگ برنده در سیاست خارجی است، از این رو به توافق با کشورهای ضعیف دنیا و عادی‌‌‌سازی برخی کشورهای کوچک با رژیم صهیونیستی متوسل شده و پس از اینکه توافق سه‌جانبه‌‌ای با امارات به امضا رساند، اکنون به کشورهای ضعیف شبه‌جزیره بالکان متوسل شده و توافق رژیم صهیونیستی با صربستان و کوزوو را در صدر توجه رسانه‌‌‌های غربی قرار داده تا از طریق این گفتمان و مذاکرات به ظاهر صلح‌جویانه با دیگر کشورهای جهان، افکار عمومی جامعه آمریکایی را به سوی خود معطوف كند. در همین راستا دو هفته پیش، کاخ سفید در بیانیه‌‌ای مشترک اعلام کرد که با وساطت «دونالد ترامپ»، «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی و«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به توافق رسیدند که از این به بعد همکاری  و روابط مشترکی داشته باشند. آنگونه که به نظر می‌‌رسد، دونالد ترامپ در نظر دارد تا با کشورهای ضعیف دنیا توافقنامه صلح یا عادی‌‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به امضا برساند تا مگر به این‌وسیله برگ برنده‌‌ای در عرصه سیاست خارجی خود برای نمایش در انظار عمومی داشته باشد و آنها را دستاویزی برای رسیدن دوباره به کاخ سفید کند.

 

بهره سخن

ترامپ به خلق یک نتیجه ولو‌نمایشی برای سیاست فشار حداکثری علیه ایران نیاز دارد و نشاندن ایران پای میز مذاکره هدف نهایی این سیاست است که به نظر میرسد کسانی که قائل به سازش بوده و کوتاه آمدن از شعار استقلال را مطرح می‌کنند - اگر پشت‌صحنه رفتار آمریکا با دوستانش را به‌خوبی نمی‌بینند -  به پرده عیان آن در جلسه روز جمعه نگاهی داشته باشند، قطعا آن‌ها هم تمایل نخواهند داشت که لحظه‌ای خود را جای مردم آن رهبران بگذارند.

ارسال نظر