اعلام قیمت واکسن آنفلوانزا با ارز دولتی+ جزئیات-راهبرد معاصر

اعلام قیمت واکسن آنفلوانزا با ارز دولتی+ جزئیات

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: قیمت واکسن آنفولانزا برای گروه‌های پرخطر با ارز دولتی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۵ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 07
کد خبر: ۵۷۹۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، سید حیدر محمدی در برنامه تهران کلینیک گفت: قیمت واکسن آنفولانزا برای گروه‌های پرخطر با ارز دولتی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است، اما قیمت واکسن وارداتی با ارز نیمایی متعاقباً اعلام خواهد شد.

 

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه از اسفند ۹۸ تا هفته گذشته سهمیه‌ای برای داروخانه‌ها در نظر گرفته نشده بود اظهار داشت: داروخانه امن‌ترین مکان برای توزیع ماسک است؛ اما به دلیل وجود بحران کرونا با اینکه داروخانه‌ها اولویت اول ما بودن، ولی سهمیه‌ای برای آن‌ها تخصیص داده نشد.

 

محمدی افزود: یکی از مشکلات وزارت صمت در تولید ماسک، تأمین مواد اولیه تولید ماسک بود که اخیراً وزارت صمت دستور وارد سازی ماده اولیه تولید ماسک را داده است. طی جلسه‌ی هفته گذشته رؤسای سازمان حمایت و غذا و دارو، توزیع روزانه دو میلیون ماسک با قیمت ۱،۰۵۰ تومان به داروخانه‌ها مصوب شد تا داروخانه‌ها این ماسک را با قیمت حداکثر ۱،۳۰۰ تومان به فروش برسانند.

 

وی افزود: تقریباً یک هفته از ابلاغ این مصوبه می‌گذرد و منتظر دستور تسویه از جانب وزارت صمت هستیم. این ماسک‌ها هنوز توزیع نشده‌اند، اما پس از توزیع در صورت مشاهده قیمت‌های غیر مصوب، به شدت با متخلفان برخورد خواهیم کرد. امیدواریم این طرح با دستورات وزارت صمت تا پایان شهریور ماه اجرایی شود تا مردم برای فصل پاییز کمبودی نداشته باشند.

 

وی در رابطه با قیمت ۴ برابری داروی پلاویکس گفت: داروی کلوپیدوگرل که برای بیماران قلبی عروقی مصرف می‌شود به میزان انبوه در کشور تولید شده، اما این دارو با برند تجاری پلاویکس نیز در کشور وجود دارد، اما سازمان‌های بیمه موظف به پوشش این برند نیستند.

محمدی افزود: تخصیص ارز بسیاری از کالا‌ها مثل شکر، برنج و برخی کالا‌های اساسی به دلیل مشکل در تأمین ارز از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی تبدیل شده است و در مورد داروی پلاویکس نیز همین اتفاق رخ داده است. چون تولیدکننده داخلی دارد برای حمایت از تولید داخلی و بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری به دلیل ورود مواد اولیه این دارو از خارج از کشور ارز ۴۲۰۰ تومانی به این برند تعلق نمی‌گیرد بنابراین با افزایش قیمت این دارو مواجه شده‌ایم اگرچه دیگر مجوزی برای ورود دارو‌های خارجی مشابه داخل نداریم.

 

وی درباره قیمت گذاری دارو‌ها اظهار داشت: زمانیکه ما مقدار کافی ارز داشتیم مشکلی نداشتیم، ولی وقتی با کمبود ارز مواجه شدیم این ارز ۴۲۰۰ تومانی به نیمایی تبدیل شد و به تبع آن قیمت دارو‌ها هم بالا رفت.

 

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره واردات واکسن آنفولانزا و تخصیص ارز آن گفت: مصرف واکسن آنفولانزا در سال گذشته مجموعاً ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار است که ۲۵۰ هزار عدد از آن برای گروه‌های پرخطر بوده است و این تعداد امسال برای گروه‌های پرخطر به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار یعنی ۱۰ برابر رسیده است و برای سایر گروه‌ها بودجه ۱۰ میلیون عددی در نظر گرفته شده است.

 

وی با اشاره به اینکه ما همچنان مشکل تأمین ارز داریم افزود: امسال مراقبت مردم در برابر آنفلوانزا بسیار بیشتر شده و ما احساس می‌کنیم نیاز به تزریق این واکسن کمتر شده باشد، ولی متأسفانه با اطلاع رسانی‌هایی که با تمرکز بر نیاز همگانی به این واکسن انجام شده باعث شده همه مردم فکر کنند باید این واکسن را تزریق کنند که این امر موجب واردات بیشتر و مصرف ارز بالاتر خواهد شد.

 

محمدی در خصوص نحوه قیمت گذاری دارو و فرآورده‌های بیولوژیک اظهار داشت: قیمت گذاری در زمینه دارو و فرآورده‌های بیولوژیکی با استناد به ماده ۲۰ قانون مصوب ۱۳۳۴ در کمیسیون قیمت گذاری وزارت بهداشت انجام می‌گیرد. قیمت واکسن آنفولانزا برای گروه‌های پرخطر با ارز دولتی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است، اما قیمت واکسن وارداتی با ارز نیمایی متعاقباً اعلام خواهد شد./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده