ارسال سامانه اس 300 به سوریه؛ دلایل، واکنش ها و پیامدها-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

ارسال سامانه اس 300 به سوریه؛ دلایل، واکنش ها و پیامدها

ظهور سامانه موشکی اس-300 در ارتش سوریه باعث مدرن شدن دفاع ضد هوایی این کشور خواهد شد و تهدیدی برای هواپیماهای رژیم صهیونیستی محسوب می گردد؛ زیرا چنین سیستم دوربردی می تواند هواپیماها و موشک های بالستیک را در فاصله تا 250 کیلومتر رهگیری نماید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۰۵ مهر ۱۳۹۷ - 2018 September 27
کد خبر: ۵۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز 17 سپتامبر، یک هواپیمای نظامی روسی در سواحل شهر لاذقیه سوریه سرنگون شد و تمام 15سرنشین آن کشته شدند. پس از آن روسیه، رژیم صهیونیستی را مسئول سرنگونی هواپیمای نظامی دانست. به دنبال این حادثه وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد، بهانه‌های دوستان روسیه که پیشتر خواستار عدم تحویل سامانه اس 300 به سوریه شده بودند دیگر قانع کننده نیست. کرملین نیز اعلام نمود که تا دو هفته دیگر سامانه دفاعی اس 300 را به سوریه ارسال می کند. اما از آنجا که استقرار سامانه موشکی اس 300 در ارتش سوریه باعث مدرن شدن دفاع ضد هوایی این کشور خواهد شد و تهدیدی برای هواپیماهای رژیم صهیونیستی محسوب می گردد این امر واکنش مقامات امریکایی و رژیم صهیونیستی را به دنبال داشت و از سوی دیگر رسانه های عبری و غربی به بازتاب و برجسته نمودن اخبار مربوط به ارسال سامانه اس 300 و تهدیدات ناشی از آن پرداخته اند.


مشخصات و ویژگی های سامانه اس 300

اس 300 یک سامانه موشکی سطح ‌به‌ هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست که در اواخر دهه ۱۹۷۰ توسط شرکت همکاری‌های صنعتی آلماز برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد.


اولین مدل این موشک با نام اس - ۳۰۰ پی برای نخستین بار در سال ۱۹۷۹ در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال ۱۹۶۹ به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد ۷۵ کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود. این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالیستیک نیز به آن افزوده شد.


  • بیشترین برد افقی برای مشخص کردن هدف: 500 کیلومتر
  • بیشترین تعداد اهدافی که این سامانه می‌تواند آنها را با موشک‌های خود رهگیری کند: 12 هدف
  • بیشترین برد افقی برای تخریب اهداف هوایی: 250 کیلومتر
  • بیشترین سرعت موشک‌ها: ‌2800 متر بر ثانیه
  • مدت زمان آماده سازی موشک: 7.5 ثانیه


دلایل تصیم روسیه به ارسال سامانه اس 300 به سوریه

روسیه در سال 2013 اعلام کرد که سامانه اس 300 را به سوریه تحویل می دهد اما رژیم صهیونیستی با این تصمیم مخالفت کرد. استدلال اسرائیل این بود كه سامانه اس 300 تهدیدی برای امنیت اسرائیل است. از این رو پوتین به خواسته های آنها برای تحویل ندادن موشكهای اس 300 به سوریه پاسخ مثبت داد. اگر چه قرارداد فروش این سامانه بین یكدیگر امضا شده بود و افسران سوری برای چگونگی استفاده از این سامانه آموزش دیده بودند.


اما درپی اصابت هواپیمای روسی «ایلوشین» در روز 17 سپتامبر که به کشته شدن 15 تن سرنشینان خدمه‌ هواپیما انجامید، دولت مسکو تصمیم گرفت سیستم ضد هوایی سوریه را با موشک های پیشرفته «اس 300» تجهیزنماید. وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیه ای درباره سقوط هواپیمای این کشور در سوریه اعلام کرد: «رژیم صهیونیستی توافق خود با روسیه در خصوص پرهیز از برخورد هوایی در سوریه را نقض کرده و در این حادثه مقصر است.»


وزارت امور خارجه روسیه 25 سپتامبر در بیانیه‌ای اعلام کرد، بهانه‌های دوستان روسیه که پیشتر خواستار عدم تحویل سامانه اس-300 به سوریه شده بودند دیگر قانع کننده نیست. وزارت امور خارجه روسیه ادامه داد: «هر کشوری حق دارد در زمینه تکنولوژی نظامی به متحدانش کمک کند.» این بیانیه تاکید کرده که مجهز کردن دمشق به سامانه اس-300 «به تشدید تنش در سوریه نمی‌انجامد، بلکه به ثبات کمک می‌کند.» وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرده که این سامانه «دفاعی است و ایالات متحده با این‌که اقدام روسیه امنیت ملی‌اش را به خطر می‌اندازد، خباثت می‌کند.» این بیانیه توضیح داده که سامانه اس-300 به سوریه کمک می‌کند از حریم هوایی خود دفاع کند.


واکنش های تصیم روسیه به ارسال سامانه اس 300 به سوریه

رژیم صهیونیستی و واشنگتن هر دو علیه تصمیم روسیه به ارائه موشک های پیشرفته زمین به هوا به ارتش سوریه در عرض دو هفته، به روسیه هشدار دادند و اعلام کردند این اقدام ثبات منطقه را بیش از پیش از میان می برد و تنش های شدید موجود را افزایش می دهد.


مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری در نیویورک گفت: با روسها درباره بحران سامانه موشکی اس 300 گفتگو خواهیم کرد و اجازه هیچ اقدامی را که منافع ما را تهدید کند، نخواهیم داد.


جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید خواستار بازنگری روس ها در فروش سامانه اس 300 به سوریه شد. بولتون در حساب توئیتری خود نوشت: اگر گزارش رسانه ها صحت داشته باشد، روسها با فروش سامانه اس -300 به سوریه، بطور قابل ملاحظه ای تنش را تشدید می کنند و ما امیدواریم که آنها در این امر بازنگری کنند.


بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است فراهم کردن سامانه های پیشرفته تسلیحاتی به بازیگران مسئولیت ناپذیر سبب افزایش خطرات در منطقه می شود.


رژیم صهیونیستی در گذشته قاطعانه خواهان خودداری روسیه از تحویل سامانه اس 300 به روسیه گردیده بود و تصمیم کنونی پوتین را با وخامت زیاد تلقی می کند. در حقیقت دلیل این واکنش ها، ممانعت از ارسال سامانه اس 300 روسیه به سوریه و تلاش برای ایجاد تجدید نظر در تصمیم روسیه است بوده است؛ زیرا این امر به کاهش مداخلات و حملات موشکی به سوریه منجر می شود و برآیند این امر تسریع پایان بحران سوریه است. از همین رو امریکا و رژیم صهیونیستی پایان بحران سوریه را در راستای منافع خود نمی بینند و به دنبال تداوم و تشدید بحران سوریه هستند.


پیامدهای ارسال سامانه اس300 به سوریه

ظهور سامانه موشکی اس-300 در ارتش سوریه باعث مدرن شدن دفاع ضد هوایی این کشور خواهد شد و تهدیدی برای هواپیماهای رژیم صهیونیستی محسوب می گردد؛ زیرا چنین سیستم دوربردی می تواند هواپیماها و موشک های بالستیک را در فاصله تا 250 کیلومتر رهگیری نماید.


ارسال سامانه اس 300 به سوریه؛ دلایل، واکنش ها و پیامدها


رژیم صهیونیستی به هیچ وجه حاضر به دیدن تقویت دفاع هوایی سوریه نیست؛ زیرا چنین اقدامی مانعی جدی برای حملات موشکی و هوایی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در سوریه به وجود می آورد. در این زمینه روزنامه جروزالم پست نوشت: چنین اقدامی تهدید خطرناکی برای ارتش رژیم صهیونیستی است؛ زیرا سامانه اس 300 بسیار کارآمدتر از دیگر سامانه‌های دفاع هوایی در سوریه است.


تحویل سامانه دفاع موشکی اس 300 به سوریه به تحرکات رژیم صهیونیستی در حریم هوایی سوریه آسیب می‌زند و اتفاقی را محقق می‌کند که تل‌آویو از آن وحشت داشت. استقرار سامانه اس 300 حملات رژیم صهیونیستی و غرب در حریم هوایی سوریه را فلج خواهد کرد. در هر حال باید گفت این اقدام نه تنها تاثیرات منفی بسیاری بر رژیم صهیونیستی خواهد داشت، بلکه در صورت وقوع می‌تواند آسیب جدی به تمامی ساختارهای اردوگاه مقابل سوریه وارد کند و گزینه‌های خصمانه آ‌نها را در قبال این کشور محدود نماید. اگر این اتفاق رخ دهد، بازدارندگی در سوریه ایجاد خواهد شد که دیگر در تجاوزهای احتمالی آینده نمی‌تواند از سوی دشمنان سوریه و روسیه نادیده گرفته شود.


به گفته عبدالباری عطوان، بنیامین نتانیاهو سیلی محکمی خورده که به هیچ وجه انتظار آن را با این شدت نداشت؛ زیرا غرور جلوی چشمانش را گرفته بود. این مساله ای است که حتی صهیونیست ها نیز به آن اذعام کرده اند. شبکه ۹ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در این باره اعلام کرد: تا دو هفته دیگر کابوسی در انتظار رژیم صهیونیستی خواهد بود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده