الجولانی: روسیه از وحدت و ثبات سوریه حمایت کرده است نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید کرملین: پوتین فردا با رئیس امارات دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند ادعای جعلی درباره محاصره دریایی ایران انصارالله: عراق برای انتخاب رهبران خود به اجازه آمریکا نیاز ندارد هشدار عراقچی و بن فرحان نسبت به پیامد‌های خطرناک تشدید تنش در منطقه ترامپ: ایران برای توافق «منصفانه و عادلانه» پای میز مذاکره بیاید گفتگوی فرمانده سنتکام آمریکا با رئیس ستاد کل ارتش ترکیه پ‌ک‌ک: تحولات سوریه، نشان‌دهنده شکست فرآیند صلح ترکیه است ترامپ: اوضاع در گرینلند خوب پیش می‌رود؛ پایان جنگ اوکراین در راه است ترامپ: بدون من، اکنون اسرائیلی وجود نمی‌داشت جنبش نجباء: در صورت حمله به ایران، مقاومت عراق فوراً واکنش نشان می‌دهد

واکنش گوترش به لفاظی‌های اخیر وزیر خارجه آمریکا درباره تحریم ایران

دبیرکل سازمان ملل در واکنش به لفاظی‌های اخیر وزیر خارجه آمریکا درباره بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ظرف یک هفته آینده گفت که تصمیم‌گیری و اقدام درباره قطعنامه تحریم‌های ایران بر عهده شورای امنیت است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 17
کد خبر: ۵۹۳۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (چهارشنبه) به اظهارات اخیر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایالات متحده طی یک هفته آینده تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازمی گرداند، واکنش نشان داد.

 

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، گوترش در واکنش به لفاظی‌های اخیر پامپئو درباره ایران تصریح کرد که تصمیم‌گیری و اقدام درباره قطعنامه تحریم‌های ایران برعهده شورای امنیت سازمان ملل است.

 

اوایل روز گذشته، پامپئو مدعی شده بود که واشنگتن هفته آینده مجدداً تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را اعمال خواهد کرد تا مطابق با آن محدودیت‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران را دائمی کند.

 

دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: «این شورای امنیت است.....که می‌تواند اجرا و هدایت قطعنامه‌های شورای امنیت را انجام دهد و ما مطابق با عملکرد و دستورالعمل شورای امنیت اقدام می‌کنیم».

 

بعد از شکست مفتضحانه واشنگتن در شورای امنیت برای تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی ایران، پامپئو در تاریخ ۲۰ آگوست (۳۰ مردادماه) نامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد و خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه به منظور بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شد.

 

طبق این گزارش، اکثریت اعضای شورای امنیت سازمان ملل از جمله روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا تأکید کرده‌اند که از تصمیم ایالات متحده برای وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران حمایت نمی‌کنند زیرا واشنگتن در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شده است و بنابراین حق استناد به مکانیسم ماشه را ندارد.

 

وزیر خارجه آمریکا روز گذشته همچنین در کنفرانس خبری مشترک با «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس در خصوص بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران گفت: «ما هفته آینده برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به سازمان ملل برخواهیم گشت تا اطمینان حاصل کنیم که محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران، دائمی می‌شوند. معتقدیم که این کار برای مردمان همه کشورها بهتر است.»

 

«مایک پامیئو» روز ۶ شهریور مدعی شد تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، در نتیجه اطلاعیه مورخ ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) آمریکا به شورای امنیت ازنیمه شب ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) به وقت گرینویچ باز خواهند گشت.

 

ادعای پامپئو در حالی مطرح شده که بسیاری از اعضای شورای امنیت، تفسیر ایالات متحده درباره قانونی بودن اطلاعیه این کشور برای آغاز روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را زیر سئوال برده‌اند.

 

به عنوان مثال نماینده چین در سازمان ملل روز چهارم شهریورماه در نشست شورای امنیت تصریح کرد اعضای شورای امنیت معتقدند ابلاغیه آمریکا به این شورا درباره ایران را نباید به معنی آغاز روند بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران تلقی کرد.

 

در همان جلسه نماینده روسیه در سازمان ملل هم گفت نامه هفته گذشته آمریکا به رئیس شورای امنیت برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را نمی‌توان ابلاغیه‌ای رسمی از سوی این کشور در نظر گرفت که ذیل بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت صادر شده است.

 

ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار