بایدهای راهبرد دولت در برابر فشار فعال سازی مکانیزم ماشه-راهبرد معاصر
پزشکیان: از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم؛ هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند واکنش پزشکیان به انتخاب ترامپ: در توسعه روابط خود با دیگر کشور‌ها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه: وعده صادق ۳ پاسخ دندان‌شکن به دشمن خواهد بود رهبر انقلاب: شهید نصرالله به اسلام عزت داد رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی جناب «جعفر بن ابیطالب»: مفاخر تاریخی ما مثل جومونگ خیالی نیستند، امّا مثل جومونگ جنگ و مبارزه کردند واکنش یک نماینده مجلس به پیروزی ترامپ: سگ زرد برادر شغال است | انتخابات آمریکا تاثیری بر کشور ما ندارد تمدید مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت برای دو سال دیگر تعیین تکلیف یک میلیون نفر با اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت + توضیحات عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توضیحات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح اصلاح ماده ۴۱ استاندار تهران: تا ۲ هفته آینده طرح تشدید انتقال اتباع با جدیت اجرا می‌شود واکنش محسن رضایی به انتخاب ترامپ: او باید از اشتباهات محاسباتی گذشته خود در قبال ایران درس بگیرد پیشنهاد سخنگوی دولت برای خاموشی‌های منظم نفر دوم و سوم جیش العدل به هلاکت رسیدند قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه: رزمایش شهدای امنیت تا پاکسازی تروریست‌ها و اشرار ادامه دارد استفاده از سوخت مازوت برای تمام نیروگاه‌ها ممنوع شد
علی عبدی، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر بررسی کرد:

بایدهای راهبرد دولت در برابر فشار فعال سازی مکانیزم ماشه

علی عبدی: اولین راهبرد جمهوری اسلامی ایران در برابر فشار فعال سازی مکانیزم ماشه می تواند کاهش گام به گام تعهدات ایران به مفاد برجام باشد. مسوولان جمهوری اسلامی ایران می توانند با اعمال ممنوعیت و محدودیت هایی در بحث بازرسی سایت های هسته ای کشور، پاسخ کوبنده ای به آمریکا بدهند، همچنین لوایحی که ایران را به موضوعات هسته ای متعهد کرده در گام های بعدی به صورت کامل از سوی ایران نقض شود.
علی عبدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 19
کد خبر: ۵۹۶۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

بایدهای راهبرد دولت در برابر فشار فعال سازی مکانیزم ماشه

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی عبدی، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر با اشاره به اینکه چه گزینه هایی در برابر فعال سازی مکانیزم ماشه باید پیش روی دولت جمهوری اسلامی ایران باشد گفت: هر چند از دولت آقای روحانی بعید است که اقدام قابل توجهی در برابر فعال سازی مکانیزم  ماشه توسط آمریکا انجام دهد، اما اگر حاکمیت به دنبال پاسخ دادن به این اقدام غیر قانونی آمریکا در عرصه بین الملل علیه جمهوری اسلامی ایران است چندین اقدام را می توان در دستور کار قرار داد.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: حاکمان جمهوری اسلامی ایران می توانند در برابر فعال سازی مکانیزم ماشه علیه ایران به صورت گام به گام راهبرد چند مرحله ای را در دستور کار قرار دهند تا از این راهبرد به موازات فعال سازی و تحمیل مکانیزم ماشه بر ما، شدت عمل خود را به آمریکا و کشورهای حامی آمریکا در این موضوع نشان دهیم.

 

کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: اولین راهبرد جمهوری اسلامی ایران در برابر فشار فعال سازی مکانیزم ماشه می تواند کاهش گام به گام تعهدات ایران به مفاد برجام باشد. مسوولان جمهوری اسلامی ایران می توانند با اعمال ممنوعیت و محدودیت هایی در بحث بازرسی سایت های هسته ای کشور، پاسخ کوبنده ای به آمریکا بدهند، همچنین لوایحی که ایران را به موضوعات هسته ای متعهد کرده در گام های بعدی به صورت کامل از سوی ایران نقض شود.

 

علی عبدی در این باره خاطر نشان کرد: در نهایت آخرین گامی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بی قانونی آمریکا و هرج و مرجی که در عرصه بین الملل دنبال می کند خروج کامل ایران از ان پی تی باشد.

 

وی در این باره تصریح نمود: در این مرحله هیچ موضوعی نباید از سوی ما سرسری گرفته شود، بلکه جدیت در این امر است که موجب می شود دشمنان به جدیت عمل ما واقف شوند و بدانند که به موازات اقدامات ضد انسانی و حقوق بین المللی که علیه ایران انجام می دهند ما نیز در موارد هسته ای تعهدات خود را کاهش می دهیم.

 

کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: به موازات آمریکا ما می توانیم با افزایش تعداد سانتریفیوژها، افزایش سطح غنی سازی و در نهایت بازگشتن به فعالیت های هسته ای قبل از انعقاد قرار داد برجام، گام هایی برای پاسخ گویی به آمریکا آن هم در نقطه ای که حساسیت جهانی بدان وجود دارد، یعنی فعالیت هسته ای برداریم.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر امریکا به دنبال فعال سازی مکانیزم ماشه علیه جهوری اسلامی ایران است ما نباید در برابر آمریکا ساکت بنشینیم و صرفا نظاره گر باشیم، بلکه در حوزه منطقه ای و  فعالیت های تسلیحاتی باید به سمت خرید و فروش یا صادرات و واردات سلاح با کشورهایی برویم که مایل به همکاری با ایران هستند. اگر در حال حاضر ونزوئلا اعلام کرده حاضر به خرید سلاح از ایران است نباید در این موضوع ترید کنیم، بلکه باید بلافاصله به شکل جدی برای فروش سلاح با دولت مردان این کشور وارد مذاکره شویم و هم زمان خرید سلاح از کشورهایی مثل روسیه و چین را نیز، دنبال کنیم.

 

عبدی در خصوص همراهی چین با جمهوری اسلامی ایران در این مورد اشاره داشت: دشمنی آمریکا با کشور چین بسیار محرزتر از گذشته شده است. با توافق و عادی سازی ارتباط رژیم صهیونیستی با امارات، اسرائیلی ها پروژه نوسازی و بازسازی یکی از بندرهای خود را از چین گرفته و به امارات سپردند، این موضوع زمینه لازم را برای ما مهیا کرده است تا نه تنها مکانیزم ماشه را نپذیریم بلکه به سمت تقابل با این موضوع و تداوم خرید و فروش سلاح بسیار جدی تر از قبل باشیم.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: برجام عملا یک معاهده مرده است چرا که ایران تنها کشور متعهد به برجام بود و عملا آمریکا و اروپا از عمل به تعهدات خود طفره رفتند، لذا حتی اگر مایل به خروج کامل از برجام نیستیم، بهتر است از ابزار چانه زنی برجام برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم، در صورت عدم توجه به اجرای تعهدات خود در قبال ایران باید استفاده از افزایش غنی سازی و تعداد سانتریفیوژها و افزایش مراکز هسته ای را به عنوان کارت های بازی در دستور کار خود قرار دهیم تا از این جهت نشان بدهیم ما نیز مستقل از آنچه دیگران دیکته می کنند در راستای منافع کشور خود عمل خواهیم کرد.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۲
0
0
سلام اقای ظریف جانه ظریف مگم قاب عکس هم داری
میخوم دو دادرس با هم یکی کنم..قانون نمیگه روحانی میگم..
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار