راهبرد معاصر در بسته خبری امروز قیمت خرید خانه و نرخ اجاره مسکن در تهران، جدیدترین قیمت های عرضه شده در بازار مسکن برای خرید خانه و نرخ اجاره مسکن در مناطق مختلف تهران را ارائه می کند. در این خبر قیمت خرید خانه و نرخ اجاره مسکن در تهران امروز شنبه ۲۹ شهریور ۹۹ را می خوانید.
با توجه به بررسی های انجام شده بر روی فایل های فروش مشاوران املاک، خرید خانه های کهنسال نسبت به سال های گذشته طرفدار بیشتری داشته است.
با توجه به بررسی هایی که بر روی فایل های فروش انجام شده است، هیچ تفاوتی میان قیمت خانه های بالای 12 سال تا 20 سال ساخت وجود ندارد.
کارشناسان مسکن معتقدند زمانی که قیمت ها به انفجار میرسند مرز قیمت ها از بین میرود و ویژگی هایی که قبل از این انفجار باعث ارزشمندی آپارتمان ها میشد، بی توجه میشوند.این ویژگی ها شامل: سن بنا، موقعیت جغرافیایی، امکانات داخلی آپارتمان و... هستند.
تا چندی پیش، برای دریافت وام مسکن به وسیله اوراق مسکن، سن بنا مهم بود، اما اکنون خانه های 20 سال ساخت هم شامل دریافت اوراق مسکن میشوند.با این وجود شاخص سن بنا بر قیمت گذاری مسکن چندان اثر گذار نیست.میتوان گفت از دلایل افزایش خرید خانه های کهنسال یا اصطلاحا خانه های چند سال ساخت، کمبود خانه های نوساز در فایل های فروش مشاوران املاک است.
املاک قولنامه ای و آپارتمان های تعاونی مسکن که فاقد سند هستند و سال ها در فایل های مشاوران املاک خاک خورده بودند، در بازار مسکن کنونی مشتری پیدا کردند.به گفته کارشناسان املاک: علت این امر، نگرانی مردم نسبت به کم شدن ارزش پول در دستشان است و می خواهند ارزش دارایی خود را حفظ کنند.
به طور کلی کاهش قدرت خرید مردم در پی افزایش قیمت مسکن باعث شده است افرادی که خریدار واقعی مسکن هستند، خانه های بدون سند که قیمت کمتری دارند خریداری کنند. البته افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند هم خریدار این نوع املاک هستند.ملک هفت قیمت هر متر مربع از خانه هایی که سن آنها حداقل 12 سال و حداکثر 30 سال در تهران هستند را جمع آوری کرده است.جدول زیر متراژ خانه های حداقل 40 تا 50 متر را به شما نشان میدهد.
مشاوران املاک در مناطق مختلف پایتخت عنوان میکنند: همزمان با پایان آخرین ماه از فصل تابستان، وضعیت عرضه املاک آماده فروش به بازار همچنان قابل توجه نیست. این در حالی است که به نظر میرسد طی چند هفته اخیر، گروه جدیدی از متقاضیان در بازار حاضر شدهاند. این گروه پس از تغییر در وضعیت شاخص بورس، تصمیم به خروج سرمایه گرفتهاند، راهی بازار مسکن شدهاند و بنا دارند از طریق خرید ملک ارزش دارایی خود را حفظ کنند.
به گفته آنها در سمت مقابل نیز فقط مالکانی که تصمیم نهایی برای فروش دارند سعی میکنند اندکی با خریدار همراهی کنند. در غیراینصورت عمده سازندگان و فروشندگان به دلیل ثابت نشدن شرایط بازارها، عمدتا قیمتهای پیشنهادی غیرواقعی برای ملک خود ارائه میدهند.
در جدول امروز قیمت پیشنهادی آپارتمانهای مسکونی در مناطق مختلف شهر تهران که روز گذشته به بازار ارائه شدهاند، آمده است.این جدول نشان می دهد در برخی مناطق مصرفی قیمت ها با مناطق رو به بالا به یک اندازه است.
محمد اسلامی اظهار کرد: تحولات پر التهابی که امروز بازار مسکن با آن روبرو است صرفا به فعل و انفعالات این بازار مرتبط نمیشود بلکه حجم نقدینگی لجامگسیخته موجود در کشور این بلا را بر سر بازار مسکن آورده است.
کافی است سوداگران احساس کنند یک بازار از بازدهی خارج شده، سریعا نقدینگیها را از بازاری خارج و به بازاری دیگر منتقل میکنند.
وی افزود: به طور مثال زمانی که قیمت مسکن در منطقهای از تهران، پایینتر از حد "مقایسهای" باشد، سودجویان بلافاصله نقدینگی را به آن منطقه سرازیر میکنند یا به قولی به آنجا هجوم میبرند و بعد از مدتی این نقدینگی را به جای دیگری انتقال میدهند، این اتفاق به دلیل حجم زیاد پول سرگردان در بازار روی میدهد و هدف ایجاد تلاطم در یک بازار است. از این رو زمانی به بازار مسکن و زمانی هم به بازارهای دیگر مانند طلا، سکه، خودور و... هجوم میبرند.
وزیر راه و شهرسازی راهکار حل مشکل مسکن و ساماندهی نقدینگیهای سرگردان در جامعه را اعمال سیاست و برنامههای کاربردی از سوی دولت اعلام کرد و گفت: دولت باید بتواند نقدینگی را کنترل و با جمع کردن آن از سطح جامعه، این پولها را به سمت تولید هدایت کند.
محمود محمودزاده درباره سرنوشت عرضه مسکن در بورس اظهار داشت: بورس املاک، بحثی بود که وزارت اقتصاد آن را پیگیری میکند و وزارت راه و شهرسازی در آن نه موضع مدیریتی دارد نه موضع محوری؛ اما آنچه درباره ارتباط مسکن و بورس را وزارت راه و شهرسازی پیگیری میکند، موضوع صندوقهای زمین و ساختمان است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: به اشتباه در فرهنگ ما، بخش مسکن و ملک، همواره یک پس انداز بوده است؛ هر رکودی که در بازارهای دیگر به وجود میآید، سرریز آن بلافاصله وارد بازار مسکن میشود.
وی ادامه داد: یکی از اثرگذارترین موضوعات بر بازار مسکن، بازارهای رقیب و موازی مسکن است؛ چون به اشتباه در فرهنگ ما، بخش مسکن و ملک، همواره یک پس انداز بوده است؛ هر رکودی که در بازارهای دیگر به وجود میآید، سرریز آن بلافاصله وارد بازار مسکن میشود؛ این یک واقعیت است و تکرارهایی که برای این اتفاق در سالهای پس از انقلاب رخ داده، میتواند بگوید که دقیقاً بعد از هر آرامش نسبی در سایر بازارها، سرریز آن وارد بازار مسکن میشود و مجدداً پس از مدتی این چرخه تکرار میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تأثیر کمبود عرضه مسکن بر گرانیهای اخیر این بازار یادآور شد: با توجه به اینکه در تهران دیگر زمینی تحت مالکیت دولت وجود ندارد تا با افزایش تولید، به کنترل قیمتها کمک کنیم، این اتفاق در حال رخ دادن در شهرهای جدید پیرامونی پایتخت در زمینه ساخت و ساز انبوه مسکن است.