واکنش نبیه بری به توافق چارچوبی دولت لبنان و اسرائیل: این فتنه است منابعی در حزب‌الله: چارچوب توافقی که در واشنگتن به امضا رسیده، از نظر مقاومت مردود است؛ هیچ‌گونه الزام‌آوری برای ما ندارد اعلام رسمی توافق چارچوبی لبنان و اسرائیل / کان نیوز: طرفین دربارهٔ رسیدگی به شبکهٔ تونل‌ها و تجمعات نظامی حزب‌الله، و مذاکرات دربارهٔ مرز زمینی اسرائیل و لبنان، به تفاهم دست یافته‌اند الشرق نیوز: به زودی لبنان و اسرائیل یک توافق چارچوبی به همراه ضمیمهٔ امنیتی امضا می‌کنند / اکسیوس: این توافق امروز اعلام می‌شود ادعای ترامپ: ایران آتش‌بس را نقض کرد / ایران چهار پهپاد به سمت کشتی‌هایی در حال عبور از تنگه هرمز پرتاب کرد منابع العربیه: دور بعدی مذاکرات آمریکا و ایران در تاریخ ۲۸ و ۲۹ ژوئن در سوئیس برگزار خواهد شد فعال شدن هشدار موشکی در دبی؛ بلافاصله وضعیت عادی اعلام شد قرارگاه خاتم: تحرکات و حضور هواپیما‌های نظامی اسرائیل در آسمان برخی کشور‌های همسایه به سمت ایران، اقدامی خطرناک و تهدید علیه ایران می‌دانیم / پاسخ به این اقدامات خطرناک را حق خود می‌دانیم سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعای ونس: آمریکا خود به شدت نیازمند احسان و خیرات برای حل مشکل گرسنگی است شهادت برادر زاده اسماعیل هنیه در حمله اسرائیل ادعای پلیس مونته‌نگرو: بازداشت یک ایرانی با درخواست اف‌بی‌آی / این فرد حملات هکری گسترده‌ای را علیه بیش از ۱۵۰ دانشگاه در ایالات متحده انجام داده واکنش وزارت امور خارجه به بیانیه مشترک آمریکا و کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس: در رویکرد‌های خود نسبت به امنیت منطقه تجدید نظر کنید شهردار نیویورک در مراسم عزاداری امام حسین (ع) + عکس / زهران ممدانی: عدالت همواره ارزش جنگیدن دارد نعیم قاسم: دولت لبنان از اجرای دیکته‌های دشمن دست بکشد / هیچ تعهدی که علیه حاکمیت لبنان باشد هرگز اجرایی نمی‌شود هشدار تند قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا / هیچ تهدیدی علیه ایران را تحمل نمی‌کنیم ادعای اسرائیل: ۶ عضو حزب الله را هدف قرار دادیم

بزرگترین ضربه به اعتبار آمریکا توسط ترامپ

بزرگترین ضربه به اعتبار آمریکا توسط ترامپ واشنگتن پست در گزارشی تحلیلی با اشاره به کاهش میزان اعتبار آمریکا در جهان نوشت: ترامپ بزرگ ترین ضربه را به اعتبار آمریکا در جهان زده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 20
کد خبر: ۵۹۷۶۸

به گزارش راهبرد معاصر واشنگتن پست می افزاید: «آمریکا دوباره مورد احترام است»؛ این یکی از شعارهایی است که در تجمعات سیاسی انتخاباتی "ترامپ" زیاد شنیده می شود. اما این یکی از آشکارترین دروغ های ترامپ است.

میزان محبوبیت جهانی آمریکا از سال ۲۰۱۷میلادی به این سو آن قدر تنزل کرده که حتی اگر هم ترامپ کاخ سفید را ترک کند، به زحمت بتوان آن اعتبار پیشین را احیا کرد.

طبق پژوهشی که موسسه نظرسنجی "پیو"(Pew) تابستان امسال انجام داد میزان محبوبیت آمریکا در برخی از دموکراسی های بزرگ شامل انگلیس، فرانسه، کانادا، ژاپن، استرالیا، هلند  و سوئد ظرف ۲۰ سال گذشته به پایین ترین درجه خود رسیده است. تنها در کره جنوبی این میزان محبوبیت بالای ۵۰ درصد بوده است و میانگین میزان اعتبار آمریکا در این کشور ۳۴ درصد بوده است.

اما در سال ۲۰۱۶ میزان اعتبار آمریکا در همین کشورهایی که مورد تحقیق قرار گرفته اند به ۵۷ تا ۷۲ درصد رسیده است.

 واشنگتن پست نوشت: مسلما یکی از عوامل افت اعتبار جهانی آمریکا موضوع همه گیری کووید-۱۹ است. تقریبا همه دنیا معتقد است که آمریکا در این زمینه خیلی ضعیفعمل کرده است. ۸۴ درصد مردم جهان معتقد به ضعف دولت آمریکا در امر مبارزه با کرونا بوده اند. تنها ۱۵ درصد مردم مدیریت دولت در این همه گیری جهانی را خوب و یا خیلی خوب ارزیابی کرده اند.

مهمترین عامل افت محبوبیت جهانی آمریکا در میان مردم کشورها، وجود "ترامپ" است.

تنها ۱۶ درصد مردم جهان معتقدند که ترامپ به بهترین شیوه دنیا را رهبری کرده است. این پایین ترین نرخ میزان اعتماد مردم جهان به شیوه رهبری آمریکا بوده است. این در حالیست که "باراک اوباما"‌ میزان محبوبیتش در میان مردم جهان در سال ۲۰۱۶ بین ۵۸ تا ۹۳ درصد بود.

واشنگتن پست در ادامه می افزاید: عجیب است که حسن اعتبار ترامپ در کشورهای دموکراتیک حتی از "ولادیمیر پوتین" و " شی جین پینگ" هم کمتر است. میزان محبوبیت پوتین در این دست کشورها ۲۳ درصد و محبوبیت شی ۱۹ درصد است.

محبوب ترین رهبر در میان کشورهای جهان "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان است. سه چهارم پرسش شدگان در این نظرسنجی مرکل را بهترین رهبر جهان معرفی کرده اند.

جالب است که ترامپ همیشه مرکل را مورد بی اعتنایی قرار داده است. البته نظرسنجی های جهانی همیشه در نوسان و متغیر است.

پایین ترین درجه محبوبیت جهانی آمریکا مربوط می شود به سال ۲۰۰۳ یعنی بعد از تهاجم نظامی آمریکا به عراق. اما آن افت محبوبیت در سال ۲۰۰۸ بعد از رئیس جمهور شدن اوباما مجددا به اوج خود رسید.
واشنگتن پست در پایان نوشت: اکنون  اگر "جو بایدن" دموکرات رئیس جمهور شود، می توان پیش بینی کرد که آمریکا به  اعتبار سابق در جهان برگردد. البته شکی نیست که بایدن قدرت جاذبه افسانه ای اوباما را ندارد.

در هر حال؛ ولوآنکه ترامپ کاخ سفید را ترک کند بازهم پرستیژ و حسن اعتبار آمریکا در جهان کماکان مایوس کننده خواهد بود. اما اگر ترامپ مجددا بر مسند کار باشد، معلوم نیست میزان اعتماد مردم جهان به آمریکا چقدر خواهد بود.

ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار