ریاست‌جمهوری عراق: از تصمیم کمیته مسدودسازی اموال اطلاع نداشتیم آمریکا فروش تراشه به ایران و چین را ممنوع می‌کند مسکو: منتظر واکنش آمریکا به گفت‌وگوی پوتین و ویتکاف هستیم پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است پیش‌بینی ایلان ماسک درباره رئیس‌جمهور بعدی آمریکا لغو تصمیم دولت عراق در درج نام گروه‌های مقاومت در لیست گروه های تروریستی هشدار امنیتی شاباک برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی ایران بیانیه خصمانه شورای همکاری علیه ایران؛ شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در خط تقابل پوتین: گفتگو با ویتکاف و کوشنر ضروری بود/ جستجوی راه‌حل برای وضعیت اوکراین دشوار است نماینده رهبری به شش کشور عربی هشدار داد حماس: مواضع اسرائیل در قبال رفح، بخشی از طرح کوچاندن فلسطینیان است ترکیه: به گاز ایران، روسیه و آذربایجان نیاز داریم کانال ۱۲ از وسعت جاسوسی اسرائیلی‌ها برای ایران پرده برداشت حمله عربستان به یک شهر مرزی یمن اوشاکوف: عضویت اوکراین در ناتو در نشست پوتین-ویتکاف بررسی شد

بزرگترین ضربه به اعتبار آمریکا توسط ترامپ

واشنگتن پست در گزارشی تحلیلی با اشاره به کاهش میزان اعتبار آمریکا در جهان نوشت: ترامپ بزرگ ترین ضربه را به اعتبار آمریکا در جهان زده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 20
کد خبر: ۵۹۷۶۸

به گزارش راهبرد معاصر واشنگتن پست می افزاید: «آمریکا دوباره مورد احترام است»؛ این یکی از شعارهایی است که در تجمعات سیاسی انتخاباتی "ترامپ" زیاد شنیده می شود. اما این یکی از آشکارترین دروغ های ترامپ است.

میزان محبوبیت جهانی آمریکا از سال ۲۰۱۷میلادی به این سو آن قدر تنزل کرده که حتی اگر هم ترامپ کاخ سفید را ترک کند، به زحمت بتوان آن اعتبار پیشین را احیا کرد.

طبق پژوهشی که موسسه نظرسنجی "پیو"(Pew) تابستان امسال انجام داد میزان محبوبیت آمریکا در برخی از دموکراسی های بزرگ شامل انگلیس، فرانسه، کانادا، ژاپن، استرالیا، هلند  و سوئد ظرف ۲۰ سال گذشته به پایین ترین درجه خود رسیده است. تنها در کره جنوبی این میزان محبوبیت بالای ۵۰ درصد بوده است و میانگین میزان اعتبار آمریکا در این کشور ۳۴ درصد بوده است.

اما در سال ۲۰۱۶ میزان اعتبار آمریکا در همین کشورهایی که مورد تحقیق قرار گرفته اند به ۵۷ تا ۷۲ درصد رسیده است.

 واشنگتن پست نوشت: مسلما یکی از عوامل افت اعتبار جهانی آمریکا موضوع همه گیری کووید-۱۹ است. تقریبا همه دنیا معتقد است که آمریکا در این زمینه خیلی ضعیفعمل کرده است. ۸۴ درصد مردم جهان معتقد به ضعف دولت آمریکا در امر مبارزه با کرونا بوده اند. تنها ۱۵ درصد مردم مدیریت دولت در این همه گیری جهانی را خوب و یا خیلی خوب ارزیابی کرده اند.

مهمترین عامل افت محبوبیت جهانی آمریکا در میان مردم کشورها، وجود "ترامپ" است.

تنها ۱۶ درصد مردم جهان معتقدند که ترامپ به بهترین شیوه دنیا را رهبری کرده است. این پایین ترین نرخ میزان اعتماد مردم جهان به شیوه رهبری آمریکا بوده است. این در حالیست که "باراک اوباما"‌ میزان محبوبیتش در میان مردم جهان در سال ۲۰۱۶ بین ۵۸ تا ۹۳ درصد بود.

واشنگتن پست در ادامه می افزاید: عجیب است که حسن اعتبار ترامپ در کشورهای دموکراتیک حتی از "ولادیمیر پوتین" و " شی جین پینگ" هم کمتر است. میزان محبوبیت پوتین در این دست کشورها ۲۳ درصد و محبوبیت شی ۱۹ درصد است.

محبوب ترین رهبر در میان کشورهای جهان "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان است. سه چهارم پرسش شدگان در این نظرسنجی مرکل را بهترین رهبر جهان معرفی کرده اند.

جالب است که ترامپ همیشه مرکل را مورد بی اعتنایی قرار داده است. البته نظرسنجی های جهانی همیشه در نوسان و متغیر است.

پایین ترین درجه محبوبیت جهانی آمریکا مربوط می شود به سال ۲۰۰۳ یعنی بعد از تهاجم نظامی آمریکا به عراق. اما آن افت محبوبیت در سال ۲۰۰۸ بعد از رئیس جمهور شدن اوباما مجددا به اوج خود رسید.
واشنگتن پست در پایان نوشت: اکنون  اگر "جو بایدن" دموکرات رئیس جمهور شود، می توان پیش بینی کرد که آمریکا به  اعتبار سابق در جهان برگردد. البته شکی نیست که بایدن قدرت جاذبه افسانه ای اوباما را ندارد.

در هر حال؛ ولوآنکه ترامپ کاخ سفید را ترک کند بازهم پرستیژ و حسن اعتبار آمریکا در جهان کماکان مایوس کننده خواهد بود. اما اگر ترامپ مجددا بر مسند کار باشد، معلوم نیست میزان اعتماد مردم جهان به آمریکا چقدر خواهد بود.

ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار