به زودی در استان اصفهان شرایط بحرانی اعلام می‌شود-راهبرد معاصر
بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند

به زودی در استان اصفهان شرایط بحرانی اعلام می‌شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تا چند وقت پیش روزانه به ظرفیت یک مینی بوس بیمار کرونایی از دست می دادیم، اما اکنون به ۳۰ تا ۴۰ بیمار رسیده که به اندازه ظرفیت یک اتوبوس است و متاسفانه ۳ نفر از فوتی های ما زیر ۱۸ سال بودند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 23
کد خبر: ۶۰۲۴۶

به گزارش راهبرد معاصر بهروز کلیدری امروز (چهارشنبه- دوم مهرماه) در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: طی یک هفته گذشته تعداد بیماران بستری ۱۷۷۰ بیمار بوده است، به این معنی که میانگین روزانه ۲۵۰ بیمار در بیمارستان ها بستری کردیم و برخی روزها حتی به ۳۰۰ بیمار هم رسید.

وی گفت: تعداد بیماران بستری ۱۳۰۰ بیمار است و این تعداد حداکثر بیمارانی است که در شروع اپیدمی در اسفند و فروردین در استان تجربه کرده ایم.

مدت بستری بیماران در بیمارستان بیشتر شده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تفاوت در سیر بیماران بستری در استان به صورت طولانی بودن مدت بستری تغییر پیدا کرده است، افزود: این موضوع باعث می شود تخت های بیشتر اشغال شود و یا مرگ و میر داشته باشیم. 

کلیدری تصریح کرد: طی یک هفته گذشته، ۱۷۱۳ بیمار، ۳۰ بیمار ۵ تا ۱۸ سال و ۳۳ مورد زیر ۵ سال بستری شده اند و طی هفته گذشته ۱۶ مادر باردار در استان بستری شدند که مبتلا به کرونا بودند.

وی در خصوص تعداد مرگ و میرها گفت: تعداد مرگ و میر افراد در اثر ویروس کرونا نسبت به گذشته افزایش یافته است.

کلیدری با تاکید براینکه هیچ گروه سنی در استان مصون از ابتلا و مرگ میر ناشی از کرونا نیست، خاطرنشان کرد: بیمارستان های استان در شهرهای مختلف به شدت گرفتار شده اند. بیمارستان الزهرا با بیش از ۵۰۰ بیمار تقریبا تکمیل است. بیمارستان عیسی بن مریم تقریبا تکمیل است و در بیمارستان شریعتی بیش از ۱۳۰ بیمار بستری داریم. دیگر بیمارستان های شهر اصفهان هم بستری ناشی از کرونا دارند.

وی در مورد وضعیت بیماری در خمینی شهر، نجف آباد و فلاورجان گفت: با وجود اینکه دو بیمارستان دارند، ظرفیت تکمیل شده است. اشرفی خمینی شهر کاملا تکمیل شده و در ۹ دی منظریه هم بستری داریم. در فلاورجان هم این اتفاق افتاده و مجبور شدیم بیمارانی از فلاورجان به اصفهان منتقل کنیم. در نجف آباد بیمارستان منتظری هر روز به تعداد بستری ها اضافه می شود و عملا این بیمارستان را از چرخه خدمت بیماران غیرکرونایی حدف کردیم و قرار است همه خدمات در بیمارستان فاطمه الزهرا نجف آباد ارائه شود. بقیه شهرستان ها هم به تناسب بخش هایی از بیمارستان اشغال شده است.

در صورت ادامه روند بحران، بیمارستان های تخصصی به کرونا اختصاص می یابند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: باتوجه به شرایط، نقشه راه اختصاص تعداد بیشتر تخت ها به بیماران کرونایی است و اگر این روند ادامه داشته باشد در چند روز آینده بیمارستان های تخصصی را نیز از دست خواهیم داد. ابتدا بیمارستان فیض که مرکز تخصصی چشم است، بعد قسمتی از بیمارستان چمران که مرکز اصلی خدمات ویژه قلب است و بعد بیمارستان سوانح سوختگی استان که تنها مرکز خدمات به بیماران سوختگی در مرکز کشور است را از دست می دهیم و مجبوریم به بیماران کرونایی اختصاص دهیم و تعداد زیادی از بیماران غیرکرونایی که نیاز به خدمت دارند، طی این دوره آسیب جدی می بینند.

مرگ و میر بیماران غیرکرونایی ۵ برابر کرونایی ها می شود

کلیدری با بیان اینکه این وضعیت پیچیده در استان حاکم‌ شده و اگر نتوانیم با ابزارهایی که داریم بیماری را مهار کنیم همه گروه ها آسیب جدی خواهند دید، خاطرنشان کرد: تعویق خدمت رسانی به بیماران قطعا مرگ و میر را افزایش می دهد. برآورد بهداشت جهانی این است که مرگ های ناشی از بیماران غیرکرونایی که خدمات به آنها تعطیل شده، شاید تا ۵ برابر مرگ و میر بیماران کرونایی باشد به علت اینکه تمام زیرساخت ها اشغال شده درحالی که می توانستیم از این مرگ ها پیشگیری کنیم. 

وی با تاکید براینکه به شدت نگرانیم چون تولید بیمار روزافزون بیشتر می شود و کادر درمان به شدت آسیب دیده و خسته است، اظهار کرد: ابتلا منجر به خارج شدن از صحنه می شود و دقت آنها حتما تحت تاثیر قرار می گیرد. امروز و فردا به احتمال زیاد در استان اعلام شرایط بحران می کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ بیماری که هفته گذشته شناسایی می شدند این هفته به بیش از هزار بیمار رسیده است، تصریح کرد: حتی یک روز ۱۴۰۰ بیمار شناسایی شدند که با گذشت دو هفته از این شناسایی بستری ها و ۴ هفته بعد تعداد مرگ و میرها به شدت افزایش پیدا می کند. اینها بیمارانی هستند که تحت بررسی آزمایشگاهی قرار گرفته اند.

کلیدری اظهار کرد: در مطب ها و کلینیک ها بیش از ۹۰ درصد بیماران علائم کرونا دارند، همه را تست نمی کنیم شاید برخی بررسی نشده اند و به تولید بیمار بستری اضافه می کنند و منجر می شود تصمیمات سخت و پرتنش بگیریم.

ممنوعیت عمل های غیراورژانسی در استان از ۵ مهر

وی خبر داد: از ۵ مهر تمام عمل های جراحی غیر اورژانس در استان را ممنوع کردیم، زیرساخت ها کفاف نمی دهد به همه بیماران سرویس دهیم. می خواهیم تمام زیرساخت ها فقط در اختیار کرونا، اورژانس و سرطان باشد تا ببینیم چه اتفاقی می افتد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تنها راه جلوگیری را اینگونه عنوان کرد: هرچه سریعتر اقناع عمومی انجام دهیم، قواعد کنترل بیماری را مردم رعایت کنند تا تولید بیمار به حداقل برسد.

کلیدری با اشاره به مطالعه ای از بیماران که طی ۱۰ روز گذشته بستری شدند، گفت: از ۷۰۰ بیمار کرونایی، ۳۵درصد طی دو هفته فقط در محیط کار و ۲۹ درصد با یک بیمار کرونایی در تماس بودند، ۱۵ درصد در یک مراسم دورهمی بودند و از مجلس ترحیم تا تفرجگاه و باشگاه ورزشی این بیماری منتقل شده است. 

وی خاطرنشان کرد: وظیفه ما شفافیت در اطلاعات است. از هفته گذشته شروع کردم و باز هم ادامه می دهم. ۱۹۰‌ مرگ در یک هفته یعنی یک هواپیما سقوط کرده، آیا عزای عمومی اعلام نمی کردیم؟!

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اینکه چرا مصوبات ستاد جنبه ارشادی پیدا می کند، گفت: یک قسمت مربوط به دغدغه های خاصی است که دارند و دوم محدودیت هایی است که دستورالعمل های کشوری ایجاد کرده و سوم اینکه خیلی از همکاران در ادارات حساسیت اولیه را از دست داده اند.

کلیدری ادامه داد: حساسیت زدایی انجام شده و تلاش می کنیم برگردانیم. مقام معظم رهبری اشاره فرمودند تابع مقررات ستاد هستند. ایشان عزاداری منفرد برگزار کردند و در اربعین منتظر تایید ستاد کرونا بودند، اینها الگوهای خوبی است. در کنار آن باید الگوهای رفتاری از کانون های شکل گیری بیماری داشته باشیم.

وی تاکید کرد: باز هم می گویم ایمنی گله ای در دنیا پذیرفته شده نیست و جاهایی مثل سوئد پشیمان شدند. اسپانیا ابتدا عملا به این سمت رفت منجر به تراژدی شد و تعداد زیادی مبتلا شدند و فوت کردند برای رسیدن به ایمنی گله ای حداقل ۶۰ درصد اجتماع باید گرفتار شود عدد خیلی درشتی است چطور از جان صدها و هزاران نفر بگذریم که به ایمنی گله ای برسیم ضمن اینکه گزارشات متعدد از مراکز درمانی داریم که برخی بیماران قبلا مبتلا شده اند پس ایمنی که دنبال‌ هستیم با این سناریو ایجاد نمی شود.

کلیدری در پاسخ به سوال ایسنا، گفت: کرونا گریزی، نگرانی برای مردم ایجاد کرده است و اگر به مراکز درمانی مراجعه کنند ممکن است شرایط سخت تری تجربه کنند. شاید تعداد زیادی اکنون در منزل باشند که نیاز به بستری داشته باشند و نباید این اتفاق بیفتد. مردم بدانند اگر در زمان مناسب مراجعه نکنند، بسیار خطرناک است. جوان ۲۰ ساله از بدو ورود به اورژانس تا ایست قلبی ۱۵ دقیقه زمان داشت و وقتی مراجعه کرد اصلا ریه ای باقی نمانده بود و بدون هیچ بیماری زمینه ای فوت کرد. اینها در صورتی است که اگر زمان مناسب مراجعه می کرد این طور نمی شد.

وی افزود: درخواست می کنیم مردم توجه داشته باشند، اگر علائم هشدار دهنده ای دارند حتما به پزشک مراجعه و توصیه ها را جدی بگیرند. برای اینکه کمبود تخت داریم سخت گیری برای بستری و سهل گیری برای بیماران بهبود یافته تا ترخیص شوند و تخت خالی شود. مراکز ۱۶ ساعته وجود دارد مردم می توانند مراجعه کنند.

کلیدری در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، گفت: خدماتی را داریم از دست می دهیم و تمام منابع در حوزه بستری صرف رونمایی می شود و خطای بزرگی است که به ناچار دارد اتفاق می افتد و باید از آن جلوگیری کنیم وگرنه بیماران خاص را ممکن است به راحتی درحالی که سال ها می شد حفظ کنیم به راحتی از دست بدهیم. در شهری و کشوری که تعداد تخت های بستری ایده آل نیست، ۷ هزار تخت بستری که ۱۰۳ به ازای هر هزار نفر است و این درحالی است که در ژاپن ۱۳ به ازای هر هزار نفر است یعنی ۱۰ برابر ما، با این وجود دچار چالش شده اند. 

وی تاکید کرد: در این شرایط با ظرفیت های محدودی که داریم باید تولید بیمار را در استان کاهش دهیم وگرنه مرگ و میرهای پنهانی داریم که به جامعه آسیب می زند.

 

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار