دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

بی اشتهایی نشانه قوی برای کرونا است

یک فوق متخصص گوارش و کبد گفت: در صورت تداوم علائم گوارشی مثل تهوع به مدت پنج تا شش روز حتماً باید به پزشک مراجعه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 12
کد خبر: ۶۶۵۴۷

به گزارش راهبرد معاصر دکتر امیر عباس واعظی در مورد تاثیر کرونا بر دستگاه گوارش گفت: ویروس کرونا بیشتر دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در مطالعاتی که انجام شده بیشتر از ۵۰ درصد افراد مبتلا به کووید حداقل یک علامت گوارشی را داشته‌اند. بی اشتهایی از همه علائم شایعتر است و سپس اسهال که ۱۶ در صد بیماران با این علائم گوارشی دیده شده است.

واعظی افزود: بعد از بی اشتهایی و اسهال، درد شکمی، نفخ، سوزش سر دل، تهوع و استفراغ خیلی شایع هستند.

وی تصریح کرد:  اگر علائم گوارشی بیشتر از پنج تا شش روز در فردی ادامه پیدا کرد مانند تهوع، اسهال و افت فشار و بی حالی به واسطه از دست رفتن آب بدن و تیره شدن مدفوع حتما بیمار به پزشک مراجعه کند.

این فوق تخصص گوارش در ادامه در مورد سی تی اسکن ریه در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ گفت: دو مخاطره اصلی در این زمینه وجود دارد  خیلی افراد  با اصرار به پزشک در همان روزهای اولیه  بیماری تقاضای انجام سی تی اسکن را دارند در صورتی که اسکن ریه در روزهای اول شدت بیماری را نشان نمی دهد و برای بیمار اطمینان کاذب ایجاد می‌کند و باعث مراجعه دیر هنگام بیمار می شود در صورتی که بیماری در حال پیشرفت است.

وی افزود: سی تی  اسکن بی رویه و تکرار آن مخصوصاً در خانم‌های جوان خطراتی مثل ایجاد سرطان سینه را ممکن است در سال‌های آینده افزایش دهد. از این رو اگر فردی تعداد تنفس‌های بالا دارد ( بیشتر از ۲۴ عدد در دقیقه )  و دچار کاهش اکسیژن خون شده است معمولاً در آن صورت پزشک تصمیم به انجام سی تی اسکن می گیرد.

واعظی با بیان چند  توصیه تغذیه ای در مورد بیماران کرونایی  گفت: بیماران اگر  دچار تهوع یا اسهال شده‌اند  تغذیه عادی برای این بیماران سخت است به خصوص در بی اشتهایی دفعات غذا خوردن با حجم کم را افزایش دهند. در صورت داشتن تهوع از غذاهایی که خیلی بو و عطر زیادی دارند استفاده نکنند بیشتر به صورت سرد در شروع تهوع استفاده کنند و کراکرهای خشک نمک دار برای این افراد گزینه خوبی است. توصیه می‌شود  همه افراد در هفته اول بروز بیماری خود پایشی را انجام دهند و تعداد تنفس‌ها را بشمارند و مرتب اکسیژن انگشت را چک کنند و در صورت مشاهده تنفس بیش از ۲۴ عدد در دقیقه و افت اکسیژن سر انگشت حتما به پزشک مراجعه کنند.

ایسنا

ارسال نظر