ادعای منابع عبری: اسرائیل، واشنگتن را پس از ترور رائد سعد مطلع کرد سندرز: ترامپ ما را وارد جنگ غیرقانونی با ونزوئلا می‌کند تهدید ترامپ پس از کشته شدن ۳ آمریکایی در سوریه/ وعده انتقام از داعش عراقچی: خواهان حل مسائل از طریق دیپلماسی هستیم جزئیات ترور رائد سعد فرمانده ارشد القسام + عکس بیانیه مشترک نتانیاهو و کاتس در توجیه ترور «رائد سعد» وعده آمریکا به اوکراین در صورت موافقت با امتیازات سرزمینی به روسیه گروسی: تلاش می‌کنیم در خصوص پرونده هسته‌ای ایران، به راه‌حلی پایدار دست یابیم/ مشکل هنوز حل نشده؛ بازرسان باید کار خود را بر اساس توافقات موجود، از سر گیرند شیخ نعیم قاسم: حتی اگر آسمان به زمین بیاید، برای تحقق اهداف اسرائیل خلع سلاح نخواهیم شد حمله مرگبار به نظامیان آمریکایی در تدمر آیا ترکیه با آمریکا معامله می‌کند؟ واکنش مبهم سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به احتمال صادر نشدن ویزای ملی‌پوشان ایران آخرین وضعیت پیگیری پرونده امام موسی صدر پس از آزادی پسر قذافی روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ انتخابی مقطعی یا ضرورتی ژئوپلتیکی؟ پرواز بمب‌افکن‌های اتمی آمریکا بر فراز دریای ژاپن

الکاظمی:عراق با استفاده از خاک این کشور توسط گروه‌های مسلح علیه ایران مخالف است

نخست وزیر عراق در نشست اعلام توافق نهایی درباره شهر «سنجار» میان بغداد و اربیل، گفت عراق با استفاده از خاک آن از سوی گروه‌های مسلح برای حمله به همسایگانش چه ترکیه و چه ایران و چه دیگر همسایگان مخالف است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۳ - ۱۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 09
کد خبر: ۶۲۳۲۴

به کزارش راهبرد معاصر منابع خبری جزئیات توافق میان دولت بغداد با دولت منطقه کردستان عراق درباره شهر «سنجار» در استان نینوی منتشر کردند.

به گزارش پایگاه خبری موازین نیوز، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق امروز جمعه نشستی با مقامات دولت فدرال و دولت منطقه کردستان درباره توافق برای بازگشت ثبات و عادی سازی اوضاع در شهر سنجار استان نینوی برگزار کرد که «جنین پلاسخارت» نماینده دبیر کل سازمان ملل هم در این نشست حضور داشت.

بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیر عراق، الکاظمی در این نشست بر نهایی شدن توافق بر سر پرونده های اداری و امنیتی در شهر سنجار تاکید کرد که این امر موجب تسهیل و تسریع بازگشت آوارگان به این شهر می شود.

در این بیانیه آمده است: توافق در فضایی از تفاهم برادرانه میان دولت بغداد و دولت منطقه کردستان عراق حاصل شده است، بازتاب خوبی در سطح داخلی و بین المللی خواهد داشت و آغازگر حل مشکلات همه مناطقی در عراق خواهد بود که از تنوع قومی و دینی برخوردار است.

الکاظمی در این نشست قول داده است که دستگاه‌های دولتی همه تلاش خود را برای حل مسئله ایزدی‌های ربوده شده یا مفقودی در جریان حمله داعش به سنجار به کار بندند و دولت فدرال با هماهنگی دولت اربیل به نقش خود در اجرای درست توافق عمل کنند.

نخست وزیر عراق بر اهتمام دولت و جدیت آن بر خالی شدن سنجار از گروه‌های مسلح چه گروه‌هایی داخلی و چه آنهایی که از خارج مرزها به عراق آمده‌اند، تاکید کرد.

الکاظمی با تاکید بر اینکه امنیت غرب نینوی در چارچوب اختیارات دولت فدرال بغداد است، گفت: عراق با استفاده از خاک آن از سوی گروه‌های مسلح برای حمله به همسایگانش چه ترکیه و چه ایران و چه دیگر همسایگان مخالف است.

نخست وزیر عراق ضمن تاکید مجدد بر اینکه مسائل امنیتی در سنجار بر اساس اختیارات دولت فدرال و با هماهنگی دولت منطقه کردستان عراق مدیریت می شود، گفت: اما مسائل خدمات رسانی مسئولیت کمیته مشترک میان دولت بغداد و دولت منطقه کردستان عراق و استانداری نینوی است.

شهر سنجار در ۱۳۰ کیلومتری غرب موصل و ۵۵ کیلومتری شهر تلعفر قرار دارد و در سال ۱۹۲۸ به شهر موصل ملحق شد. این شهر در چهل کیلومتری مرز عراق با سوریه قرار دارد و قومیت‌های مختلف کُرد، عرب و ایزدی را در خود جای داده است.

سنجار با ۳۳۰۰ کیلومتر مربع وسعت، به دلیل احاطه شدن توسط رشته کوهای اطراف خود، از لحاظ امنیتی و تجاری نیز داری مزیت‌های گوناگونی است.

جمعیت این شهر که قبل از سال ۲۰۱۴ بین ۳۵۰ الی ۴۰۰ هزار نفر بود، پس از حمله گروه تروریستی داعش به طور تخمینی به ۸۸ هزار نفر کاهش یافت.

هشتاد درصد ساکنان سنجار را ایزدی‌ها، ۱۳ درصد کردهای مسلمان و ۵ درصد نیز از عرب ها تشکیل شده است. پنج درصد بقیه را نیز مسیحیان و کاکایی‌ها تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سنجار پس از آزادی از دست گروهک تروریستی داعش در سال ۲۰۱۵ همچنان شاهد استقرار عناصر پ.ک.ک است؛ گروه تروریستی پ.ک.ک با بهانه این که داعش به سنجار حمله می‌کند، به حضور خود در این منطقه ادامه داده است، اما ترکیه بارها مواضع آنها را هدف گرفته است.

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار