سورپرایز اکتبر ترامپ به ایران مربوط می شود؟-راهبرد معاصر
کوروش احمدی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

سورپرایز اکتبر ترامپ به ایران مربوط می شود؟

احمدی: با توجه به اهمیت محدود مباحث بین المللی در جلب آرای شهروندان آمریکایی، بعید به نظر می رسد که سورپرایز اکتبر احتمالی ترامپ، مرتبط با مسائل سیاست خارجی و یا ایران باشد.
کوروش احمدی؛ تحلیلگر مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 15
کد خبر: ۶۲۷۹۸

سورپرایز اکتبر ترامپ به ایران مربوط می شود؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ همواره و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، توجه جمع کثیری از شهروندان و روزنامه نگاران این کشور به مقوله ای به نام سورپرایز اکتبر متوجه می شود. سورپرایزی که می تواند نقش پررنگی در انتخاب فرد راه یافته به کاخ سفید ایفا نماید.

 

کوروش احمدی تحلیلگر مسائل بین المللی در گفت و گو با راهبرد معاصر به همین مسئله پرداخته و  درباره تحریم های اخیر امریکا علیه ایران و اینکه ایا این تحریم ها می تواند سورپرایز اکتبر ترامپ باشد؟، گفت: من اینطور فکر نمی کنم. تحریم های اخیر بسیار شدید بود و در ادامه برنامه فشارهای حداکثری برعلیه ایران است و به لحاظ کیفی تشدید شده است. باید دید در ادامه چه نشانه هایی وجود دارد و آیا در ادامه تحریم ها حرکت دیگری از طرف آمریکا صورت می گیرد یا خیر. حتی این احتمال نیز وجود دارد که اشتباه تاکتیکی از سوی طرفین درگیر می تواند منجر به جنگ شود. فقط یک جنگ در منطقه می تواند سوپرایز اکتبر تلقی شود وگرنه تشدید تحریم ها بر علیه ایران در داخل آمریکا مساله مهمی تلقی نمی شود و نمی توان این موضوع را به سوپرایز اکتبر نسبت داد.

 

وی در ادامه این موضوع تصریح کرد: این مساله در راستای تحریم های حداکثری است افراطیون دولت ترامپ به سرکردگی پمپئو می خواستند پله پله بر این فشار بیافزایند و در هر پله مدتی صبر کردند تا واکنش ایران را ارزیابی کنند و ببینند آیا حاضر به مذاکره خواهد شد یا خیر؟ این مساله در ادامه همان برنامه است.

 

احمدی ادامه داد: با توجه به شرایط حاکم نمی توان گفت این تحریم های اخیر که شاید یک نوع تحریم غیراصولی باشد، ولی نمی توان گفت سوپرایز اکتبر است، چرا که حتی نمی تواند بر بدنه رای در آمریکا تاثیر بگذارد. سیاست خارجی در تمام ادوار انتخاباتی آمریکا جز در یکی دو مورد استثنا تاثیر چندانی بر بدنه رای آمریکا نداشت در آن موارد محدود هم آمریکا درگیر جنگ شد، مثلا جنگ ویتنام. از همین رو جنگ در سیاست خارجی چندان مهم نیست و برای بدنه سیاسی آمریکا نیز چندان مهم نیست که در خارج از مرزها چه اتفاقی رخ می دهد.

 

این تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه اذعان داشت: سختتر کردن و غیر انسانی تر کردن تحریم ها علیه ایران،  در داخل آمریکا تحول عمده ای به حساب نمی آید و نمی تواند روی تصمیم رای دهنده ها تاثیر بگذارد. بخش عمده ای از دموکرات ها با این فشارها موافق هستند و این رفتار نمی تواند باعث شود جمهوری خواهان رای خود را از دست بدهند. آنطور که من فکر می کنم سورپرایز اکتبر تنها می تواند یک برنامه غیر قابل پیش‌بینی باشد. مثلا یک برخورد نظامی پیش بیاید. همواره این حدس و گمان وجود دارد که ترامپ چنین پس زمینه ای در ذهن خود دارد و فکر می کند که می توان با درست کردن جنگی برنده انتخابات بود. این فقط یک فرضیه است و قابل رد و تایید نیست و فکری و داده ای وجود ندارد که بتوانیم بگوییم ترامپ قصد انجام چنین کاری را دارد ولی نشانه ای از احتمال وقوع چنین چیزی وجود ندارد چون در این صورت باید در منطقه تحرکاتی وجود داشته باشد و اعزام نیروهای جدید به منطقه ضرورت دارد. هر جنگی حتی هوایی به تمهیداتی نیاز دارد و باید زمینه سازی کرد و واکنش احتمالی ایران سنجیده شود. در نتیجه جنگ تمهیداتی می خواهد و ما چیزی نمی بینیم.

 

احمدی درباره راه حل این موضوع گفت: ابتکار دیپلماتیک یک راه حل است و می توان گزینه های زیادی برای آن طراحی کرد ولی زمان زیادی برای آن وجود ندارد . دولت ترامپ به شدت درگیر انتخابات است. از طرفی ترامپ می خواهد خود در قضایا نقش داشته باشد و نمی خواهد در چنین شرایطی مشاوران و نزدیکانش وارد عمل شوند.

 

وی در پاسخ به این سوا که  آینده روابط ایران و ونزوئلا چگونه دیده می شود؟ تصریح کرد: این روابط چیز تازه ای نیست و در دولت احمدی نژاد در اوج خود بود. این دو کشور هر دو در تحریم آمریکا هستند و انگیزه همکاری با هم را دارند. ایران امکاناتی دارد و می تواند در اختیار ونزوئلا قرار بدهد و برعکس امکاناتی از ونزوئلا بگیرد در نتیجه این مساله طبیعی است و آمریکا نیز سعی دارد از گسترش این ارتباطات جلوگیری کند.

 

ارسال نظر