به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار محمدرضا گودرزی در گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، با بیان اینکه موضوع همسان سازی چندسال است که مطرح است و در چهار سال گذشته هر سال در بودجه عددی به عنوان همسان سازی پیش بینی و به حقوق بازنشستگان اضافه شد گفت: اما در راستای ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه دولت تصمیم گرفت همسان سازی را به صورت یکجا اجرا کند.
وی افزود: تمهید مقدمات کار چندماهی است که در سطوح مختلف کارشناسی در سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در حال انجام است و در نهایت قرار بر این شد که همسان سازی را در حقوق مهرماه اعمال کنیم.
رئیس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح با بیان اینکه مبنای همسان سازی، ۹۰ درصد حقوق شاغلین است اظهار کرد: جداول مربوط تنظیم و ابلاغ شده و مراحل تنظیم احکام و فیش حقوقی بازنشستگان در حال انجام است و برای همه بازنشستگان در حقوق مهرماه اعمال می شود.
وی در پاسخ به اینکه با همسان سازی، حداقل حقوق دریافتی تا چه میزان افزایش پیدا کرده است؟ گفت: نحوه محاسبه جداول به این صورت است که یک عدد برای هر گروه شغلی تعیین شده و مبنای آن، میانگین حقوق شاغلین در آن طبقه بوده است. یعنی بر اساس اطلاعات جمع آوری شده میانگین حقوق شاغل در هرطبقه مشخص شده و ملاک محاسبه قرار گرفته است و یک ضریب مدیریت بر حسب جایگاه فرد از پنج تا ۲۵ درصد به آن افزوده می شود. آیتم های دیگر چون ایثارگری و عائله مندی و ... جداگانه است و به این حقوق اضافه می شود.
وی افزود: امروز با احتساب مزایا، برای بازنشسته ۳۰ سال خدمت در پایین ترین طبقه حقوق زیر چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نداریم. این رقم قبلا حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده که با همسان سازی تا چهارمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. هرچند این نرخ برای طبقات مختلف، متفاوت است.
رئیس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح با بیان اینکه در تبصره ۳ ماده ۱۱۷ قانون پیش بینی شده که حقوق بازنشستگان و شاغلین نیروهای مسلح همواره ۲۰ درصد بالاتر از حقوق بازنشستگان کشوری است گفت: در این جداول بخشی از آن ۲۰ درصد لحاظ شده و بخش دیگر لحاظ نشده است و یک علت آن محدودیتی بوده که راجع به افزایش ۹۰ درصدی نسبت به حقوق شاغلین داشتیم.
وی ادامه داد: بازنشستگان ما مطالبه گر هستند مکاتبات مختلفی با سازمان برنامه صورت گرفته و هفته گذشته در جلسه ای مطرح و توافق شد که همسان سازی اجرا شود و پس از اجرا کمیسیونی با حضور سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری استخدامی و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح تشکیل شود و در این باره تصمیم گیری شود.
وی با بیان اینکه طبق تصمیمی که اکنون اتخاذ شده در شش ماه باقی مانده سال عملا حقوق بر اساس همسان سازی پرداخت خواهد شد گفت: برای سال آینده مبنای حقوق در بودجه ۱۴۰۰ دیده می شود و سال آینده موضوعی به نام همسان سازی با این شرایط نخواهیم داشت.
رئیس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح درباره تامین منابع اجرای همسان سازی گفت: بخشی از منابع به صورت سهام به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده که باید آن را تبدیل به پول کند و باقی مانده را سازمان برنامه و بودجه قول داده تا آخر سال تامین کند.
گودرزی با این توضیح که مبنای محاسبه ۳۰ سال خدمت است و اگر بالاتر از ۳۰ سال باشد هرسال ۲.۵ درصد به این عدد اضافه می شود و اگر کمتر باشد به نسبت هرسال خدمت ۲.۵ درصد از این حقوق کاهش می یابد گفت: نکته بعد اینکه همسان سازی تقریبا شامل همه بازنشستگان و وظیفه بگیران ما می شود و در ۷۰۰ هزار نفر حدود ۷۰۰ نفر هستند که همسان سازی شامل حالشان نمی شود و بالاتر از این فرمول است. اما در مجموع بازنشستگان این دغدغه را نداشته باشند؛ زیرا تقریبا به همه تعلق می گیرد.
رئیس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح با اشاره به اینکه همزمان با پرداخت حقوق فیش را صادر می کردیم گفت: ولی در این مرحله امیدواریم ظرف دو سه روز آینده فیش ها را آماده و بارگذاری کنیم تا بازنشستگام ما چند روز قبل از پرداخت حقوق اطلاعات همسان سازی خود را دریافت کنند.
وی درباره وام های بانکی برای بازنشستگان گفت: امسال چند نوع وام را دنبال می کنیم به حدود ۱۰۰ هزار نفر وام ۱۰ میلیون تومانی قرض الحسنه می دهیم و به کسانی تعلق می گیرد که تا کنون از ما وام نگرفته اند. درباره اشتغال فرزندان پیشکسوت دغدغه داریم و وام برای اشتغال فرزندان تا سقف ۵۰ میلیون پیش بینی کردیم.
گودرزی ادامه داد: همچنین وام درمان را پیش بینی کردیم. همچنین برای همه آنها که فرزندانشان ازدواج می کنند ۱۰ میلیون کمک هزینه ازدواج یا خرید جهیزیه را واریز می کنیم. هرکدام از فرزندان ازدواج می کنند خودمان وام را به حسابشان واریز می کنیم و محدودیت تعداد فرزند ندارد. وام دیگر وام جعاله تا سقف ۲۰ میلیون تومان را نیز در دست پیگیری داریم.
رئیس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح درباره بیمه تکمیلی نیز توضیح داد و در این باره اظهار کرد: بحث درمان در سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح پیگیری می شود. دفترچه درمانی نیروهای مسلح از بهترین بیمه هاست. اما علاوه بر دفترچه، یک بیمه تکمیلی را پیش بینی کردیم که بیمه اختیاری است.
وی افزود: تعهدات خوبی وجود دارد، به عنوان مثال تا سقف ۳۰ میلیون تومان بستری و عمل جراحی، سه میلیون هزینه های پاراکلینیکی پیش بینی شده است. موضوع بیمه در سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح به عنوان راهبرد اصلی دنبال می شود. مثلا سقف بیمه حوادث در زلزله سرپل ذهاب ۲۵ میلیون تومان بود اما امروز از ۱۸۰ میلیون تومان سال گذشته به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است و اگر اتفاقی بیفتد بازنشستگان ما تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان بیمه هستند. بیمه های دیگری نیز پیش بینی شده و با همکاری بیمه کوثر بیمه حامی را دنبال می کنیم که بازنشستگان را در موارد حقوقی تحت پوشش قرار می دهد و ماه آینده به اجرا در می آید.
گودرزی در پاسخ به اینکه آیا درجه مبنای محاسبه است یا جایگاه شغلی؟ گفت: نحوه محاسبه اینطور است که برمبنای جایگاه شغلی افراد است و اگر دارای رتبه حقوقی هم باشند آن هم امتیاز جداگانه دارد و سنوات ارفاقی هم جزو سنوات خدمتی شان محاسبه می شود.
وی درباره شیوه تامین اعتبار همسان سازی از طریق واگذاری سهام اظهار کرد: باید همکاری مشترکی میان دستگاه ها برای این کار بزرگ صورت می گرفت. در ساتا راجع به شرکت های واگذار شده کارهایی در حال انجام است تا میزان اعتبار منظور شده به فروش برسد و بودجه لازم برای افزایش حقوق ها تامین شود.
رئیس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح درباره زمان پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۸ اظهار کرد: همکاران ما به دنبال تامین اعتبار هستند.
به گفته وی حتما افزایش حقوق های ناشی از همسان سازی از مهرماه اعمال و پرداخت می شود. همکاری خوب سازمان برنامه، ستاد کل نیروها مسلح، سازمان اداری استخدامی و وزارت دفاع جای قدردانی دارد./ ایسنا