گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم
عضو اندیشکده شورای آتلانتیک:

آمریکا به دنبال فرار از شکست در عراق است

یک تحلیلگر مسائل عراق گفت، آمریکا در تلاش است چهره‌ای شکست‌خورده و بیرون رانده شده از خود در عراق نشان ندهد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 16
کد خبر: ۶۳۲۱۷

به گزارش راهبرد معاصر،  «عباس کاظم» مدیر بخش امور عراق در اندیشکده شورای آتلانتیک درخصوص آتش‌بس میان نیروهای آمریکایی و نیروهای عراقی گفت، آمریکا در تلاش است چهره شکست‌خورده‌ای از خود در عراق برجای نگذارد.

 

عباس کاظم به پایگاه «کریستین ساینس مانیتور» گفت: «آن‌ها (آمریکایی‌ها) نمی‌خواهند نشان دهند که در عراق شکست خورده‌اند و بیرون رانده شده‌اند. ...».

 

به نوشته این پایگاه تحلیلی ترامپ از یک سو قصد دارد «جنگ‌های بی‌پایان» آمریکا در عراق، سوریه و افغانستان را خاتمه داده و از سوی دیگر خروج نیروهایش از این کشورها را با شروطی که خود تعیین می‌کند انجام دهد.

 

«توبی داج» استاد دانشکده اقتصاد لندن و کارشناس مسائل ایران می‌گوید: «به نظر می‌رسد ترور [سردار قاسم] سلیمانی و [ابومهدی] المهندس آخرین تاس انداختن ترامپ و نهایت حماقت و نادانی بود. این ایده که چنین کاری بازدارندگی راهبردی را بازمی‌گرداند نقش بر آب شد. این ایده که توازن را تغییر می‌دهد نقش بر آب شد و ردپای آمریکایی‌ها [در عراق] کوچک و کوچک‌تر می‌شود».

 

«رایان کروکر» سفیر سابق آمریکا در بغداد در واکنش به جنجال راه افتاده بر سر بستن سفارت آمریکا در پایتخت عراق، بر ضرورت عدم خروج آمریکا از بغداد تاکید کرد و به واشنگتن توصیه کرد در قبال این امر و حمایت از «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر، «صبری استراتژیک» پیشه کند.

 

چند روزی است که جنجالی بر سر احتمال بستن سفارت آمریکا در بغداد با هدف اعمال فشار حداکثری بر دولت عراق برای کنترل احساسات ضد‌آمریکایی در کشور را بازنشر می‌دهند و از احتمال حمله واشنگتن به گروه‌های مقاومت به بهانه حملات راکتی به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد خبر می‌دهند.

 

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانس خبری وزارت خارجه آمریکا ضمن ابراز خرسندی از تدابیر امنیتی الکاظمی در منطقه سبز بغداد، آن را گامی برای محافظت از سفارت آمریکا توصیف کرد.

 

وزیر خارجه آمریکا بدون آنکه پاسخ مشخصی به امکان تعطیلی سفارت آمریکا در بغداد دهد، با انتقاد از گروه‌های مقاومت عراق گفت: «ما یک گروه شبه‌نظامی سرکش داریم که هم‌اکنون متعهد شده‌اند که حاکمیت مردم عراق را نقض نکنند و دیپلمات‌های آمریکایی که به دنبال کمک به مردم عراق هستند را هدف بگیرند».

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر