به گزارش راهبرد معاصر ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات این هفته افت کرد و ارزش آن در روز جمعه 2 آبان نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است.
بازگشایی 4 شرکت پالایشی در روزهای گذشته و کاهش قیمت هر سهم این شرکت ها نسبت به آخرین قیمت ها ریسک خرید واحدهای صندوق ETF دوم را افزایش داده است به گونه ای که با در نظر گرفتن تخفیف اعمال شده از سوی دولت، قیمت فعلی سهام شرکت های پالایشی همانند دارایکم چندان جذاب به نظر نمی آید.
افزایش قیمت سهام برخی از نمادهای این صندوق ودر هفته گذشته، موجی از امیدواری را بین خریداران واحدهای etf دوم ایجاد کرد اما امروز(چهارشنبه 30 مهر 99) تمام نماد های این صندوق همچون روزهای گذشته هفته جاری با صف فروش مواجه شدند.
اگرچه قیمت هر سهم پالایشگاه تهران و اصفهان بسیار پایین تر از نرخ تخفیفی دولت قرار دارد و در صورت تداوم این رنج منفی، خرید آن سودی برای خریداران واحدهای etf دوم در پی نخواهد داشت اما ارزش هر سهم پالایشگاه تبریز توانست در هفته های گذشته خود را به بالاتر از قیمت تخفیفی برساند تا در کنار نماد«شبندر» امید خریداران واحدهای این صندوق باشد.
پالایشگاه های تهران و اصفهان پس از بازگشایی در رنج قیمت پایین تری نسبت به قیمت فروش دولتی قرار گرفتند که بایستی دید می توانند در روزهای آینده خود را بالا بکشند یا خیر.
بخشی از سهام این شرکت ها که در اختیار دولت است در قالب صندوق etf با تخفیف 30 درصدی به متقاضیان واگذار شد که مهلت پذیره نویسی این صندوق تا یک شنبه 30 شهریور ماه تمدید شده بود.
واحدهای ای تی اف دوم حداکثر تا یک ماه پس از آخرین روز عرضه خود، به قیمت روز قابل خرید و فروش خواهند بود.
داود رزاقی مدیر صندوق پالایش یکم، در پاسخ به این پرسش که نماد پالایش یکم در برخی از کارگزاریها در پرتفوی مشتریان قرار گرفته، اما برای برخی این کار صورت نگرفته است، گفت: ما طبق آخرین آمار و مغایرتگیری از پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق پالایش یکم آمار را به کارگزاریها و بانکهای عامل اعلام کردیم و کسانی که این واحدها را از طریق کارگزاری و یا بانک خریداری کردند، باید به کارگزاری خود و یا بانک مراجعه کنند. اما در عین حال باز هم پیگیری میکنیم، تا اگر نماد پالایش در پرتفوی عدهای قرار نگرفته، این کار صورت گیرد.
مدیر صندوق پالایش یکم در پاسخ به این پرسش که بعد از مغایرتگیری چقدر از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید، گفت: در مجموع 13 هزار و 800 میلیارد تومان از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید و کل پولی که به دلیل مغایرت به مردم برگشت داده شد، حدود 400 تا 500 میلیارد تومان بود و در واقع از کل ارزش صندوق دارا دوم یا همان پالایش یکم به ارزش 62 هزار میلیارد تومان در نهایت 13.8 هزار میلیارد تومان یعنی 20 درصد به فروش رسیده است.
رزاقی در پاسخ به این پرسش که اکنون ارزش هر واحد سرمایهگذاری صندوق پالایش یکم چقدر است، گفت: باید به قیمت روز و ارزش دارایی آن یا اصطلاحاً NAV حساب کنیم و در این زمینه با سازمان بورس، سازمان خصوصیسازی و شرکت پالایش و پخش صحبت میشود، تا اینکه نماد این صندوق چه موقع در بازار بورس باز شود و پس از آن بازارگردانی انجام شود.
وی افزود: قرار بود حداقل یکماه پس از پایان پذیرهنویسی که در 30 شهریور انجام شد، نماد پالایش یکم باز شود، بنابراین احتمال بازگشایی این نماد در پایان این ماه خواهد بود.
رزاقی در مورد اینکه بقیه واحدهای باقیمانده از صندوق پالایش یکم چه میشود، گفت: در حال حاضر 20 درصد از واحدهای صندوق پالایش توسط مردم خریداری شده، اما بقیه این واحدها را نمیدانم دولت میخواهد چه کند؟، فقط بحث مدیریت و بازارگردانی و پذیرهنویسی آن برعهده ماست و ما وظیفه دیگری نداریم، در این زمینه با سازمان خصوصیسازی تصمیم بگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ارزش روز نمادهای پالایش نفت تبریز، تهران، اصفهان و بندرعباس به معنای ارزش روز واحدهای پالایش یکم است، گفت: باید بدانیم در زمان پذیرهنویسی ارزش هر واحد صندوق چقدر بوده و افزایش سرمایه این شرکتها تعدیل شود و به میزان 70 درصد آن ارزش محاسبه شود، چون 30 درصد از سوی دولت برای خریداران این واحدها تخفیف قائل شدند و الان این 30 درصد تخفیف اعمال شده است.
رزاقی این را هم گفت: به زودی سایت صندوق پالایش یکم تکمیل میشود و آن موقع ارزش روز داراییهای صندوق مشخص میشود و بر روی سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و سایت کدال قرار میگیرد.
در خصوص پالایش یکم، سهم در اکثر کارگزاریها وارد پرتفوی سهامداران شده، آنهایی هم که نشده احتمالا طی یکی دو روز آینده وارد خواهد شد. (در صورت عدم ورود صندوق به پرتفو، با کارگزارتان تماس بگیرید.)