به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن لاسجردی کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص انتخابات آمریکا و عوامل تاثیر گذار بر آن به ما گفت: با توجه به اینکه نتایج انتخابات آمریکا تابع عوامل مختلفی از جمله شعارها، میزان کمک ها، آرای الکترال، قومیت ها یا به نوعی میزان رضایت انواع و اقسام رنگین پوست ها، لاتین تبارها، خاورمیانه ای ها از عملکرد یکی از کاندیداهاست، در مجموع عوامل مختلفی روی انتخاب شدن در آمریکا تاثیر گذار است.
وی دراین باره افزود: به هر حال مردم امریکا تحت تاثیر تبلیغات، شعارها و وعده هایی هستند که نامزدهای انتخاباتی ارائه می کنند و به نوعی درآستانه انتخابات که ده روز دیگر تا رای گیری باقی مانده است به همه ی این عوامل توجه می کنند لذا ممکن است در فرصت باقی مانده به نوعی تحت تاثیر تبلیغات و مناظره های تلویزیونی هواخواهی ها و پشتیبانی های تبلیغاتی موفق سیاسی قرار بگیرند تا آنها بتوانند با به میدان آوردن مردم و تهییج افکار عمومی آرا را به نفع یکی از نامزدها جمع آوری کنند.
کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: در حال حاضر همه ی نظر سنجی ها با یک فاصله معنا دار 10 درصدی به نفع آقای جوبایدن است اما این موضوع چندان قابل اطمینان نیست و از الان نمی توان به اتکای این آرا ، آقای جوبایدن را رئیس جمهور آتی آمریکا خواند چرا که در انتخابات گذشته هم ثابت شد این اختلاف 10 درصدی خیلی قابل تکیه و اعتماد نیست، لذا فاصله باید بیشتر از 20 درصد باشد تا یکی از کاندیداها بتواند خود را برنده یا به نوعی در معرض انتخاب بداند.
حسن لاسجردی تصریح نمود: در حاضر به نظر می رسد در مجموع شرایط به نفع آقای جوبایدن هست اما خیلی ها معتقدند مجموعه مانورها، سخنرانی ها و اقدامات ناگهانی که ترامپ انجام می دهد و کمک ها و مناظره هایی که برگزار می شود می تواند شرایط را تا حتی لحظه آخر انتخابات به نفع دیگری تغییر دهد چون فاصله هر دو نامزد ریاست جمهوری بسیار نزدیک به هم است.
کارشناس مسائل سیاسی رضایت افکار عمومی در انتخابات آمریکا را یک اصل عنوان کردو گفت: با توجه به اینکه مردم آمریکا بیش از اینکه تحت تاثیرات فعالیت ها یا برنامه های سیاست بین الملل باشند به فعالیت ها و برنامه های داخلی کاندیداها توجه می کنند، بنابراین به طور حتم به جهت اینکه درانتخابات های حزبی یکی از نکات بسیار مهم کسب رضایت افکار عمومی است حتما رضایت افکار عمومی می تواند بر انتخاب یکی از کاندیداها تاثیر بیشتری بگذارد.
وی درخصوص سیاست های نژاد پرستی آقای ترامپ تاکید کرد: در حال حاضر همه معتقدند رنگین پوستان بخصوص سیاه پوستان با آقای ترامپ مساله دارند. لاتین تبارها، مکزیکی ها در سایه سیاست های ترامپ از آمریکا رانده شدند یا فشار بر آنها در چهار سال گذشته بسیار زیاد بوده است، اما از آن طرف سفید پوستان یا جامعه مرفه آمریکا و جوانان که در سایه سیاستهای نژاد پرستی ترامپ شرایط را به نفع خود دیده اند قطعا به نفع آقای ترامپ رای می دهند و با وی دراین نژاد پرستی همراهی می کنند.
حسن لاسجردی تاکید کرد: مجموعه نظر خواهی ها و مجموعه شرایط فعلی نشان می دهد آقای ترامپ هنوز فرصت دارد که بتواند انتخابات را به نفع خود تمام کند اما شرایط سختی در پیش رو دارد چرا که رفتارهای نامعقولی از خود نشان داده و در برخی مسائل رنجش های مردم آمریکا را به شدت از خود افزایش داده است.
کارشناس مسائل سیاسی در خصوص برخی عملکردهای داخلی آقای ترامپ گفت: مردم آمریکا از مدیریت بیماری کرونا از عملکرد آقای ترامپ به هیچ وجه راضی نیستند لذا از بحث مساله بیماری کرونا فشار زیادی بر آقای ترامپ وارد است. افزایش تلفات کرونا می تواند یکی از مسائلی بر ضد آقای ترامپ در نتایج انتخابات باشد.
وی توضیح داد: علاوه بر مدیریت داخلی آمریکا؛ عدم همراهی با جهان، برهم زدن پیمان نامه ها و توافق نامه ها در عرصه بین الملل و سیاست های مجهول نابسامانی که آقای ترامپ در مناطق مختلف دنیا داشته نیز برای وی دراین انتخابات مزید بر علت شده لذا در مجموع اگر امروز بخواهیم همه ی شرایط رای آوری را لیست کنیم به نظر می رسد ترامپ نمره خوبی ندارد شاید نیازمند تبلیغات بیشتر و همراه کردن افکار عمومی با خود است تا در چند روز باقیمانده به انتخابات بتواند شرایط خود را بهبود ببخشد.