ترفندهای غیراخلاقی ترامپ برای پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا-راهبرد معاصر

ترفندهای غیراخلاقی ترامپ برای پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا

تنها چند روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ایمیل‌های خصوصی هانتر بایدن از سوی تیم ترامپ منتشر می‌شود تا دست بایدن را برای همکاری مخفیانه با اوکراین رو کند. کارشناسان معتقد هستند این آخرین اقدام غیراخلاقی ترامپ برای افزایش طرفدارانش در انتخابات روزهای آتی نخواهد بود.
تاریخ انتشار: دوشنبه ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - 26 October 2020

ترفندهای کثیف ترامپ برای پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از گاردین، 28 اکتبر سال 2016، جیمز کومی، در اواسط رقابت‌های کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا سر و صدای زیادی راه انداخت. در حالی که تنها 11 روز به زمان برگزاری انتخابات فرصت باقی مانده بود، وی اعلام کرد که نیروهایش در حال تحقیق در مورد یک سری از ایمیل‌هایی هستند که از سرور شخصی هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات‌ها کشف شده بودند.

 

اگرچه این مداخله ناگهانی و غیرقابل پیش بینی ظرفیت این را داشت که در آخرین مراحل رقابت میان ترامپ و کلینتون همه چیز را برهم ریزد و کلینتون را در حالت دفاعی قرار داد و به ترامپ یک فرصت مناسب برای پیشتازی در رقابت انتخاباتی داد ضمن اینکه بسیاری از دموکرات ها و جمهوری خواهان را متقاعد کرد که این موضوع نقش بسیار مهمی در پیروزی غیر منتظره ترامپ داشت.

 

20 روز پیش از انتخابات سال 2020 نیز کمپین انتخاباتی ترامپ در اوج رقابت های انتخاباتی، اقدامی مشابه رقابت های سال 2016 با کلینتون را علیه جو بایدن انجام می‌دهد . در تاریخ 14 اکتبر، روزنامه نیویورک پست با سرتیتری جنجالی تحت عنوان «ایمیل های مخفی بایدن» نوشته روبرت مرداک، همانند یک بمب منفجر شده، درست وسط مسابقه بایدن و ترامپ عمل کرد.

 

این روزنامه ادعا کرد که یک لپ تاپ در یک تعمیرگاه کامپیوتر در "دلاور"، ایالت محل جوبایدن، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا کشف شده است که در هارد دیسک آن، ایمیل‌های شخصی پسر جوبایدن، ذخیره شده است که محتوای آنها به تضاد منافع تجاری میان بایدن جوان در اوکراین و کارهای دیپلماتیک بزرگ‌تر جوبایدن، معاون رئیس‌جمهور آن زمان اشاره دارد. این اقدام کاملا شبیه به اسرار منتشر شده مرتبط با ایمیل‌های هیلاری کلینتون بود که در سال 2016 حماسه بزرگی را در انتخابات(برای ترامپ) پدید آورد.

 

اگرچه آنهایی که لپ‌تاب پسر بایدن را کشف کردند، خودشان در دولت ترامپ آدم‌های بی اعتباری هستند. در مرکز این ترفند فرصت‌طلبانه، «استیو بنَِن»، استراتژیست ارشد سابق ترامپ قرار داشت که به جرم کلاهبرداری و پولشویی مربوط به دیوار مرزی با مکزیک متهم شده است و «رودی جولیانی»وکیل شخصی ترامپ که با حضور در فیلم جدید ساشا بارون کوهن تحت عنوان بورات اکنون مصائب خاص خودش را دارد.

 

اینکه داستان مربوط به هانتر بایدن چگونه در روزنامه نیویورک پست منتشر شد هم با حاشیه های بسیاری همراه بود. به عنوان مثال نیویورک تایمز در گزارشی عنوان کرد، روزنامه نگار مسئول این یادداشت به دلیل شک و تردید در اعتبار این مطلب، حتی از پیوست نام خود به انضمام مطلب منتشر شده خودداری کرده است.

 

چنین دسیسه ای در مورد یک داستان جدال‌آمیز چیز جدیدی در روزنامه نیویورک پست نیست. این جمله‌ی یکی از کارمندان سابقه روزنامه گاردین است: «وقتی من دیدم که داستان هانتر بایدن از سوی این روزنامه مطرح شده است، بازهم به این موضوع فکر کردم که چقدر این روزنامه بی‌نظم و غیرحرفه‌ای است، وقتی روزنامه نگار حتی از پذیرش یادداشت خود هم سرباز می‌زند».

 

داستان هانتر بایدن تلاشی شفاف برای تکرار اقدامی بود که علیه موفقیت قطعی هیلاری کلینتون در انتخابات سال 2016 انجام شد. با این حال، اگرچه یک حقه سیاسی کثیف از سوی کمپین تبلیغاتی ترامپ است اما باید بپذیریم که افراد زیادی را تحت تاثیر قرار داده است.

 

استاد ارشد موسسه بروکینگز، «الین کارماک» اقدام روزنامه نیویورک پست را ناامیدکننده و بی‌معنی خوانده است. او خطاب به حامیان انتخاباتی ترامپ می گوید: «موضوع هانتر بایدن پیش از این در جریان استیضاح آقای رئیس‌جمهور مطرح شده بود. اگر می‌خواهید یک سورپرایز واقعی برای ماه اکتبر داشته باشید، موضوع جدیدی را مطرح کنید». با این حال ترامپ و همکارانش سعی می‌کنند تا این روند را برای مدت زمانی ادامه دهند که در نهایت بتوانند بایدن را به زمین بزنند.

 

کارماک معتقد است که با وجود اینکه ده روز تا آغاز رقابت انتخاباتی میان بایدن و ترامپ فرصت باقی مانده است با این وجود هیچ کس نمی‌داند که ترامپ چه اقدام دیگری را برای کنار زدن غیراخلاقی بایدن می‌خواهد انجام دهد، به این خاطر که او بسیار عجیب رفتار می‌کند و غیرقابل پیش‌بینی است.

 

«جان ویور»، استراتژیست ارشد «جان کیسیک» در جریان نبرد ریاست جمهوری خود با ترامپ و انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان در سال 2016 و اکنون به عنوان بنیانگذار گروه جمهوری‌خواهان ضد‌ترامپ و موسس پروژه لینکلن ، از ملت آمریکا خواسته است تا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، خود را برای هر گونه اقدام وحشیانه از جانب ترامپ آماده نمایند. او می‌گوید: «بدون شک در دو هفته آینده کثیف ترین ترفندهای سیاسی از دولت ترامپ را خواهیم دید که حتی تصور آنها را هم نمی‌کنیم».

 

ویور سابقه چنین حقه‌های سیاسی را به قدمت جامعه آمریکا دانسته و می‌گوید از همان سال 1796 چنین حربه‌هایی برای کسب قدرت استفاده شد. نمونه تاریخی اقدامات این چنینی را می توان در اتهام وارد شده به توماس جفرسون مبنی بر رابطه با یک برده زن از سوی رقیب انتخاباتی اش، جان آدامز و انتشار آن در روزنامه ای آمریکایی دید. با این حال ویور معتقد است هیچ یک از اتهامات گذشته به اندازه اتهاماتی که اکنون به رقبای خود وارد می کند، عمیق و گسترده نبوده‌اند. آنچه که ما از ترامپ می‌بینیم یک هنجار شکنی گسترده و بی‌احترامی عیان به تمام نهادهایی است که در حال فعالیت هستند.

 

شیوه‌ای که ترامپ در قبال هانتر بایدن در پیش گرفته است هیچ تفاوتی با تئوری‌های توطئه‌ای که در سال 2016 علیه هیلاری کلینتون در پیش گرفت ندارد. به اعتقاد ویور، فاکس نیوز منبعی اصلی برای انتشار حقه‌های کثیف ترامپ محسوب می‌شود و کارمندان این شبکه خبری حامی حزب جمهوری‌خواه از هر حربه ای برای ارائه اطلاعات نادرست در مورد رقیب ترامپ استفاده می‌کنند. به اعتقاد کارماک تاکید مکرر ترامپ بر ایجاد تقلب در سیستم رای‌گیری از طریق پست می‌تواند موذیانه‌ترین ترفندی باشد که به وسیله آن روند انتخابات را هدف قرار داده است.

 

ایده جمع‌آوری صندوق‌های رای‌گیری که رای‌دهندگان غیابی تشویق شوند آرای خود را در آنها بیاندازند در لس‌آنجلس و کالیفرنیا بسیار شک‌برانگیز بود و مشخص شد که این اقدام از طرف جمهوری‌خواهان بود . در نهایت از سوی مقامات ایالتی به دلیل غیرقانونی بودن کنار گذاشته شد.

 

در حال حاضر با توجه به شرایط حاکم بر کشور به دلیل پاندمی ویروس کرونا سردرگمی زیادی برای رای دهندگان در رابطه با نحوه رای دهی‌شان وجود دارد و این روند با تلاش‌های ترامپ مبنی بر ارائه اطلاعات نادرست و سرکوب رای‌گیری پستی حتی در مناطقی که این نحوه رای‌گیری می‌تواند بسیار موفقیت آمیز شود، کثیف‌ترین ترفند ترامپ برای ایجاد اختلال در روند عادی رای گیری است.

 

با این وجود، اگرچه ترامپ و متحدانش نهایت تلاش خود را برای ایجاد تحریف بیشتر در انتخابات به کار می‌گیرند، این دوره انتخابات یک تضاد اساسی با انتخابات سال 2016 برای پیشبرد برنامه‌های شوم ترامپ دارد و آن این است که تاکتیک‌های کمتری برای رسیدن به هدف به کار می‌گیرند. از سوی دیگر FBI نیز تاکنون در برابر فشارهای کاخ سفید برای تخریب بایدن و تحقیق در مورد وی مقاومت کرده است و همین خشم ترامپ را به میزان زیادی برانگیخته است.

 

رسانه‌های آمریکا نیز به خوبی نشان داده‌اند که این بار در برابر اظهارات دروغین و اطلاعات غلط ترامپ نظم بیشتری دارند و سعی می کنند اتهامات وارد شده از سوی وی همانند موضوع هانتر بایدن را با دقت بیشتری نسبت به سال 2016 بررسی و رصد نمایند. اگر تاکتیک های ترامپ در زمینه تخریب بایدن عملی نشوند، می‌توان انتظار داشت که بازخورد بسیار منفی علیه خودش داشته باشد. دونالد ترامپ به اشتباه وقت خود را صرف اتهام پراکنی علیه هانتر بایدن و مسائلی شبیه این می‌کند چرا که این مسائل برای رای‌دهندگان آمریکایی اساسا اهمیتی ندارند.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت موسی سرور، کارشناس مسائل اروپا؛ / ۱ روز پیش

هروله غرب برای مذاکره با روسیه

یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۱ روز پیش

وجه اشتراک بحران سازان در سوریه

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱۹ ساعت پیش

هلهله آسمانیان در ولادت بانوی دو عالم