واکنش واشنگتن به طرح صلح عربی عربستان سعودی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

واکنش واشنگتن به طرح صلح عربی عربستان سعودی

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد می‌گوید طرح صلح عربی که عربستان سعودی سال 2002 برای سازش کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی مطرح کرده، دیگر ضرورتی برای طرح ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 27
کد خبر: ۶۴۵۲۴

به گزارش راهبرد معاصر، «کیلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه (۲۶ اکتبر - ۵ آبان)، در جلسه استماع شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره صلح در خاورمیانه گفت که این ابتکار صلح عربی دیگر ضرورت ندارد.

 

به گزارش پایگاه خبری شبکه «روسیا الیوم»،‌ سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در این خصوص گفت: « عملکرد ترامپ منجر به صلح شد. نگرش ما [برای اجرا] امکان‌پذیر است. کارهای زیادی برای ارائه طرح صلح انجام دادیم که جزئیات بسیاری دارد».

 

کیلی کرافت ادامه داد:‌ «دیگر نیازی به طرح صلح عربی سال ۲۰۰۲ نیست. "معامله قرن" افق‌های جدیدی را پیش روی فلسطینی‌ها گشوده است».

 

طرح صلح عربی، طرحی است که «عبدالله بن عبدالعزیز» شاه وقت سعودی در مارس ۲۰۰۲ در اجلاس سالانه سران عرب در بیروت مطرح کرد که مورد پذیرش تمام کشورهای عضو قرار گرفت و به تصویب رسید. این طرح شامل مقرراتی است که از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی جلوگیری می‌کند تا زمانی که رژیم صهیونیستی به بازپس‌دهی حقوق فلسطینی‌ها بر اساس قطعنامه‌های بین المللی متعهد نباشد و از خاک کشورهای عربی که در سال ۱۹۶۷ اشغال کرده عقب نشینی نکرده باشد.

 

اما در مقابل، طرح موسوم به «معامله قرن» طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکاست که برای ایجاد سازش دولت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس تدوین شده است و دولت آمریکا آن را طرح صلح می‌خواند. بنا بر این طرح، رژیم اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند؛ اما نه پایتختی قدس را می‌پذیرد نه بازگشت میلیون‌ها آواره فلسطینی را./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار