اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

مهم ترین دلیل افزایش نیافتن سود بانکی چیست؟

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نرخ سود سپرده‌های بانکی موجب ضرر مردم در بازار سرمایه می‌شود. سود سپرده نوسانی مانند بورس ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 01
کد خبر: ۶۵۱۷۳

به گزارش راهبرد معاصر کامران ندری کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: سود سپرده های بانکی با توجه به تورم بالای اقتصاد پایین بوده و این مسئله به صرفه نیست. در حال حاضر نرخ واقعی سود سپرده های بانکی به شدت منفی شده است و این منفی شدن موجب  عدم تمایل مردم  برای نگهداری ریال شده است.

وی ادامه داد: نگهداری ریال به این معناست که مردم منابع ریالی خود را به صورت بلند مدت در بانک ها نگهداری کنند. افزایش نرخ رشد پول و سپرده های پولی نشان دهنده این مسئله است که ریال دارایی مطمئنی برای پس انداز نبوده و  مردم به دنبال  دارایی های با ارزش تری نسبت به ریال  هستند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: همواره مثالی را برای ارزش ریال می زنم و معتقدم؛ ریال به سیب زمینی داغی تبدیل شده که کسی تمایلی به نگه داشتن آن  ندارد و افراد سعی می کنند این سیب زمینی را از دست خود به دست افراد دیگری انتقال دهند.

ندری تصریح کرد: پایین بودن نرخ سود سپرده  موجب افزایش تورم و تلاطمات در سایر بازارها باشد. تورم موجود در کشور و پایین بودن نرخ سود سپرده های بانکی موجب می شود تا افراد به سمت سوداگری پیش روند و سفته بازی در بازار به وجود آید.

وی با اشاره به اینکه نرخ سود سپرده نباید به اندازه نرخ تورم بالا رود بیان کرد: باید از منفی بودن نرخ سود واقعی کم شود. همه مسائل تورمی در کشور با افزایش سود سپرده برطرف نمی شود. 

این کارشناس مسائل اقتصادی  بیان کرد: البته نرخ سود سپرده های بانکی موجب  ضرر مردم در بازار سرمایه می شود. سود سپرده نوسانی مانند بورس ندارد. همچنین اگر  سود سپرده‌های بانکی افزایش پیدا کند مردم تمایلی به نگهداری پول‌های خود در بازار بورس نخواهند داشت و سرمایه افراد از بازار سرمایه به سمت بانک ها روانه می شود.

ندری در پایان اظهار کرد: گر سود سپرده‌های بانکی افزایش پبدا کند, مردم از  سود در بازار های طلا و ارز روی برمی گردانند. به طور معمول  اغلب مردمی ریسک گریز  ترجیح می دهند پس اندازهای خود را به صورت ریالی  در بانک ها انجام دهند. البته این پس انداز ریالی در بانک ها باید در مردم رغبت ایجاد کند.

باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر