آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

بیمه بیکاری کرونا یکی از طرح های دولت پس از شیوع کرونا در ایران بد که در این خبر به آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا میپردازیم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۶ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 01
کد خبر: ۶۵۲۰۶
تعداد نظرات: ۶ نظر

به گزارش راهبرد معاصر وزارت کار برای حمایت از کسب کارها، بیمه بیکاری کرونا در نظر گرفت. افراد و مشاغلی که از کرونا آسیب دیدند و از کار بیکار شدند با ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری کرونا مشمول دریافت بیمه می شوند.در این خبر به آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا میپردازیم.

 

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

به دنبال شیوه گسترده ویروس کرونا از اسفند ماه سال گذشته و اعمال محدودیت‌ها برای کسب‌وکارها دولت اعلام کرد به کسانی که به موجب این بیماری بیکار شده‌اند سه ماه بیمه بیکاری پرداخت می‌کند.

 

اما به دلایلی برخی از بیکار شده‌ها دریافت بیمه بیکاری کرونا جاماندند و قرار شد که دولت با دادن فرصت مجدد این افراد نیز بتوانند مشمول دریافت این بیمه بیکاری شوند.

 

پس از گذشت چند ماه برخی از بیکار شده‌ها می‌گویند که موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده‌اند.

 

مسعود بابایی، مدیر کل بیمه بیکاری وزارت کار در این خصوص به تجارت‌نیوز گفت: لیست تمام کسانی که از طریق کاریابی ثبت نام کرده‌اند را برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کردیم و تامین اجتماعی هم برای خزانه ارسال کرده است.

 

او افزود: وظیفه پرداخت حق بیمه برای این افراد به عهده خزانه‌داری است، تامین اجتماعی دو لیست بیکاران را ارسال کرده که یک لیست حدود 65 هزار نفری 65 میلیارد تومان بار مالی دارد و لیست دوم نیز 32 هزار نفری ارسال کرده است.

 

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

به گفته بابایی، کسانی که بیکاریشان استمرار داشته باید به سامانه جامع روابط کار مراجعه کنند، برای این گروه بررسی و پرداخت حق بیمه بیکاری منطیق با قانون است، میزان بیمه بیکاری این افراد طبق روال عادی بررسی می‌شود.

 

سازمان بازرسی پیگیر پرداخت بیمه بیکاری کرونا

علی یوسف‌نژاد گفت: سازمان بازرسی کل کشور طبق وظیفه قانونی دایر بر نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین، مشکلات ناشی از کرونا را از ابتدا در دستور رسیدگی و از اسفند 1398 تاکنون آخرین آمار ثبت‌نام، مشمولین، دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری و مشکلات بیکاران و همچنین محدودیت‌های سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت را مورد بررسی قرار داده است.

 

وی افزود: در این راستا دو فقره نامه هشداری در اجرای بند (ج) ماده 11 قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، خطاب به رئیس سازمان تأمین اجتماعی و در همان راستا مکاتبه دیگری به معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شده است که با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب در جلسه ستاد ملی کرونا و دستور ریاست سازمان، این پیگیری‌ها به صورت ویژه تحت رسیدگی هستند.

 

یوسف‌نژاد ادامه داد: حسب بند (5) دستورالعمل اجرایی مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا از اسفند ماه 1388 تا پایان اردیبهشت 1399، سامانه‌ای مجزا برای شناسایی افراد بیکار شده ناشی از بیماری کرونا ایجاد و طبق آخرین آمار اعلامی، بالغ بر یک میلیون و 146 هزار و 519 هزار نفر - ماه، در سامانه ثبت‌نام و پس از تأیید اطلاعات در شعب تأمین اجتماعی نسبت به پرداخت بیمه بیکاری کرونا (طبق مصوبه خاص) اقدام شد. از این تعداد برای یک میلیون و 52 هزار و 859 نفر - ماه، به مبلغ یک هزار و 435 میلیارد تومان واریز شده و 93 هزار و 660 نفر - ماه، تاکنون از دریافت بیمه بیکاری محروم مانده‌اند.

 

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

سرپرست بازرسی امور کار و رفاه اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: از ابتدای خرداد 1399 تا 30 مهرماه امسال تعداد 192 هزار نفر درخواست دریافت بیمه بیکاری داده‌اند که از این تعداد 62 هزار و 174 مشمول شناخته شدند و بر همین اساس برای آنها برقراری جدید انجام شده است. همچنین از بهمن ماه 1398 تا مهرماه 99 مبلغ 3 هزار و 946 میلیارد تومان به مقرری‌بگیران پرداخت شده است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه طبق برآوردها تا پایان سال جاری 200 هزار نفر مشمول بیمه بیکاری (عام) ثبت‌نام و تأیید خواهد شد، گفت: باید آمار دقیق افراد غیرمشمول بیمه بیکاری استخراج و بالتبع منابع لازم برای پرداخت نیز شناسایی و تأمین شود.

 

یوسف‌نژاد در پایان سخنان خود تصریح کرد: با توجه به عدم توفیق در تخصیص 85 درصد بیمه بیکاری از خرداد 1399 تا آبان 1399 با هزینه ماهیانه بالغ بر 500 میلیارد تومان اضافه و از آنجا که سازمان تأمین اجتماعی نمی‌تواند این روند پرداخت را ادامه دهد، لازم است موضوع در ستاد ملی مبارزه با کرونا طرح و برای تأمین منابع تصمیم‌گیری شود.

 

پای کرونا بر گلوی ۵ میلیون کارگر بدون بیمه

آمار متقاضیان استفاده از بیمه بیکاری، ۸۵۰ هزارنفر اعلام شده است اما برآوردها نشان می‌دهد تعداد کارگرانی که کرونا سفره آن‌ها را خالی کرده، خیلی بیشتر از این‌هاست.این ۸۵۰ هزارنفر فقط شامل افرادی است که سابقه بیمه دارند و حالا می‌توانند به هر سختی که شده، مبالغی را به عنوان حق بیمه بیکاری دریافت کنند؛ اما به گفته دبیرکل کانون‌عالی انجمن‌های صنفی کارگران، حدود ۵ تا ۶ میلیون نفر از مردم کشور کارگرانی هستند که هیچ‌گونه سابقه بیمه و قرارداد با پیمانکار ندارند و حالا کرونا نفس‌شان را به شماره انداخته است؛ البته هرچند تلخ، اما بهتر است بگوییم کرونا پایش را بر گلوی ۶ میلیون خانواده کارگران بدون بیمه گذاشته است.

 


پرداخت بیمه بیکاری به ۷۳۰ هزارنفر

از جمله راهکارها برای حمایت از بیکارشدگان در بحران کرونا، پرداخت بیمه بیکاری به آن‌ها بوده است؛ طرحی که اگرچه هنوز هم گلایه‌هایی درباره روند تشکیل پرونده و پرداخت‌های آن وجود دارد، اما آن‌طور که مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار اعلام کرده است، به حدود ۹۱ درصد ثبت‌نام‌شدگان، بیمه بیکاری پرداخت شده است. «علاءالدین ازوجی» ۳ روز قبل در این باره گفت: «طبق برآوردها در سطح کشور تقریبا ۱.۵ میلیون نفر (شغل) به‌صورت رسمی و غیررسمی آسیب دیده‌اند، اما براساس آمار سامانه رابط کار، حدود ۸۵۰ هزار نفر ثبت‌نام شدند که ۷۳۰ هزار نفر مشمول بیمه بیکاری بودند و به ۶۷۰ هزار نفر آن‌ها پرداخت شده و ۶۰ هزار نفر درحال پرداخت است».

 

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

ضربه مهلک به کارگران مشاغل خدماتی

اما سکه بیمه بیکاری روی دیگری هم دارد: کارگرانی که هیچ سابقه بیمه‌ای ندارند و طبیعتا امکان بهره‌مندی از این بیمه را هم ندارند. «هادی ابوی» دبیرکل کانون‌عالی انجمن‌های صنفی کارگران در گفت‌وگو با خراسان می‌گوید: «کرونا بسیاری از مشاغل در حوزه حمل و نقل، گردشگری، زیارت و غیره را تحت‌تاثیر شدید قرار داد و نکته مهم این که اکثر کارگران شاغل در این حوزه فاقد سابقه بیمه هستند. حدود ۸۰ درصد این افراد کارگران مشاغل خدماتی‌اند، مثل مسافربرهای شخصی و کارگران ساختمانی. اما در کنار آن‌ها افراد تحصیل‌کرده و دارای مدارک عالی را هم داریم که با شرکت‌های مختلف کار می‌کرده‌اند اما قرارداد رسمی و سابقه بیمه نداشته‌اند و حالا هم نمی‌توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند». ابوی می افزاید: «شناسایی این افراد بر عهده سازمان تامین اجتماعی است اما برآوردهای ما نشان می‌دهد که ۵ تا ۶ میلیون نفر جزو کارگران بدون بیمه هستند و در شرایط معیشتی نگران‌کننده‌ای قرار دارند».

 

به گفته ابوی، زمان آن رسیده که سازمان تامین اجتماعی این جامعه چند میلیون نفری را شناسایی  و اطلاعات آن‌ها را گردآوری کند تا امکان حمایت از آن‌ها فراهم شود.  دبیرکل کانون‌عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌افزاید: «دلیل اصلی بیمه‌نبودن این افراد این است که به دلیل مشکلات اقتصادی توان مالی پرداخت همان ۷ درصد حق بیمه خود را نداشته‌اند و حالا با شیوع کرونا، آسیب‌های بیشتری هم متوجه آن ها شده است». ابوی با اشاره به لزوم مشارکت خیران برای حمایت از این جامعه کارگری می‌گوید: «مطمئنا در صورت رفع‌نشدن مشکلات این خانواده‌ها، آسیب‌های اجتماعی ناشی از این مشکلات تشدید خواهد شد و وضعیت را سخت‌تر می‌کند».

 

کرونا ۱.۵ میلیون شغل در کشور را از بین برد

در کنار این آمارها، معاونت اشتغال وزارت کار نیز آماری را درباره تعداد شغل‌های از دست‌رفته در کشور طی بهار امسال منتشر کرده است. «روزبه کردونی» رئیس موسسه‌عالی پژوهش تامین اجتماعی در گفت‌وگو با خراسان در این‌باره می‌گوید: «طبق گزارش مرکز آمار در طول همه‌گیری کرونا در کشور، ۵/۱ میلیون فرصت شغلی در سطح اقتصادی ملی از بین رفته است». کردونی می‌افزاید:  «مطابق گزارش مرکز آمار ایران، در فصل بهار ۹۹، نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۵ درصد از شاغلان،  بیکار  و درهمین مدت ۳۷ درصد از بیکاران جویای کار هم از بازار کار خارج شده‌اند. 

 

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

جزئیات کامل پرداخت‌های دولت برای کرونا

کرونا در ایران با چه بودجه‌ای اداره می‌شود؟ کادر درمانی چقدر برای مبارزه با کرونا پول گرفته‌اند؟ سرنوشت یک میلیارد یورو اختصاصی از صندوق توسعه ملی چه شد؟ در دو سه ماه گذشته و البته همین دو هفته اخیر، این بحث‌ها بسیار بالا گرفته است. دیروز، سعید نمکی، وزیر بهداشت در نشستی با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است: «از محل یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری برای مقابله با کرونا موافقت کردند و رییس جمهور نیز دستور داده که تا ۸ / ۸ / ۹۹ با ما تسویه کنند اما تا امروز حدود ۵۰ درصد از آن را دریافت کرده‌ایم و می‌دانیم که امسال، سخت ترین سال اقتصادی دولت‌ها در بعد از انقلاب اسلامی است.»

 

دیروز هم محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه پنج هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان دیگر از محل منابع صندوق توسعه ملی را برای این منظور اختصاص داد.

 

هرچند که نوبخت در لایو اینستاگرامی در پاسخی تلویحی به نمکی گفته است: «آقای وزیر و معاونین ایشان عنوان کردند ماهانه حدود ۸۰۰میلیارد تومان برای پرداخت فوق العاده ویژه نیاز دارند اما بعد در پاسخ مکتوب به نامه بنده اعلام کردند که ماهانه ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای این منظور نیاز داریم! از معاونینم خواستم با آقای وزیر بهداشت و معاونین ایشان صحبت کنند و هر عددی که مورد تقاضای وزارت بهداشت است را تأمین و پرداخت کنیم. لذا هر زمانی که وزارت بهداشت امکان احکام کارکنان خود را اصلاح کند؛ ما منابع مالی پرداخت فوق‌العاده ویژه را تامین خواهیم کرد.»

 

آخرین وضعیت جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

اما واقعا در ۸ ماه گذشته سازمان برنامه و بودجه چقدر برای مبارزه با کرونا هزینه کرده است؟ اطلاعاتی که همشهری‌آنلاین بدست آورده است، نشان می‌دهد تاکنون ۱۵ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان (۱۰ هزار میلیارد و ۲۷۰ میلیون تومان + ۵۵۰۰ میلیارد تومان) از منابع ارزی صندوق توسعه برای کرونا در ایران هزینه شده است. عددی که البته دربرابر چند ۱۰ میلیارد دلاری که کشورهای مختلف برای کرونا هزینه می‌کنند، چندان زیاد نیست. با درنظر گرفتن پرداخت دیروز به وزارت بهداشت، تاکنون ۸۰ درصد از بودجه اختصاصی از یک میلیارد یورو کرونا پرداخت شده است.

 

گفتنی است این پرداختی‌ها با ارز نیمایی به قیمت روز پرداخت شده است؛ از ۱۵ هزار تومان در فروردین ۹۹ تا ۲۳ هزار تومان در آبان ۹۹. با تمام اوصاف میزان بودجه کرونا در ایران پیش و پس از اختصاص یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی، به بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد (۶۰۷۰ میلیارد تومان کارانه کادر درمان + ۳۳۰۰ میلیارد تومان در اسفند ۹۸ + ۱۵ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان اعتبارات صندوق توسعه ملی)

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
لیلی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲
0
0
پس کی پرداخت میشه ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۶
0
0
کسی واریزداشته دوستان
کریم تیر
Germany
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۸
0
0
چرا دروغ و وعده سر خرمن میدهید از اسفند ماه تا حالا ۸ ماه میگذره و فقط به خاطر یه شماره حساب اشتباه که برج ۱ تصحیح شد هنوز پولی دریافت نکردم و کسی هم پاسخگو نیست ولی هر خبری که خوانده میشود حاکی از پرداخت هست ما جا ماندگان هیچ پولی دریافت نکردیم ۱۴۲۰ زنگ زدم مبلغ واریزی به حسابمم هم گفت ۲۸۰۰ برای ۳ ماه ولی چون شماره حساب اشتباه بود نتوانستم برداشت کنم از برج ۱ تا حالا یه شماره حساب چک نشده واقعا متاسفم خیلیا به خاطر این وعده ها انصراف داده اند کسی پیگیر نیست
کریم تیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
0
0
لطفا پیام من رو به گوش کار گروه رسیدگی به تخلفات بیمه بیکاری برسونید از اسفند ثبت نام کردم و بهم تعلق گرفت ولی به خاطر یه شماره شبا که بعدا تو برج ۱ اصلاحش کردم یک ریال به من و کسانی که مشکل من رو دارن ندادن الانم هیچ اسمی از جا ماندگانی که شماره حساب اشتباه یا شماره شبای اشتلاه دادن به میون نمیاد این یعنی حق خوری ۸ ماهه ما رو سر دووندن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
0
0
مگه سه میلیون برای سه ماه چقدر هزینه داره که بعد از نه ماه هنوز واریز نشده یه فکری به حال کارگران جامانده بفرمایید
بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
0
0
کسی نیست مسلمون باشه پیگیرکارگربدبخت باشه خداخودت کمکمون کن