نمکی: رهبر انقلاب یکی از رهبران ویژه جهان در مقابله با اپیدمی هستند/کمتر از ۵۰ درصد یک میلیارد یورو تخصیصی را گرفته‌ایم/ ابتلای ۸ هزار پرستار به ویروس کرونا-راهبرد معاصر
تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟

نمکی: رهبر انقلاب یکی از رهبران ویژه جهان در مقابله با اپیدمی هستند/کمتر از ۵۰ درصد یک میلیارد یورو تخصیصی را گرفته‌ایم/ ابتلای ۸ هزار پرستار به ویروس کرونا

نمکی گفت: تاکنون کمتر از ۵۰ درصد آنچه در صندوق توسعه ارزی تخصیص پیدا کرده است را به صورت قطره چکانی تحویل گرفته‌ایم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۹ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 01
کد خبر: ۶۵۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر سعید نمکی، وزیر بهداشت و درمان آموزش کشور در مجله تصویری نگار از شبکه سه سیما که نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی او بعد از شیوع ویروس کرونا است، اظهار کرد: به تازگی گزارش‌هایی تقدیم رهبر معظم انقلاب شده بود و ایشان به شدت نگران میزان مبتلایان به کرونا و آمار مرگ‌ومیر‌های ناشی از آن بودند و در جریان‌ جزئیات مختلف بیماری قرار گرفته بودند؛ به همین علت جلسه با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا را تشکیل دادند.

او افزود: رهبر معظم انقلاب تشخیص دادند که جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در محضر ایشان باشد و دیدگاه‌هایی داشتند که به بیان آنها پرداختند و ما هم نظرات فنی و کارشناسی را ارائه کردیم. رهبر معظم انقلاب را در رعایت، هدایت و حمایت در زمینه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به عنوان یکی از رهبران ویژه جهان در عرصه مقابله با اپیدمی می‌شناسیم که موارد را رعایت کردند و سپس افرادی را که از ایشان حرف‌شنوی داشتند هدایت و حمایت کردند.

نمکی تصریح کرد: خوشبختانه خیز عظیمی در کشور در رابطه با رعایت شیوه‌نامه‌ها و پایبندی به این اصول بهداشتی در حال خلق شدن است و در این حماسه حمایت‌های بی‌دریغی که رهبر انقلاب فرمودند و بارها و بارها مجموعه ما را مورد تفقد و محبت قرار دادند و حتی نقص‌های ما را هم نادیده گرفتند و باز هم سپاسگزاری کردند، تأثیر زیادی داشته است.

او در پاسخ به این سوال که رهبر انقلاب در جریان این دیدار توصیه کردند محور وضع شیوه‌نامه‌ها و محدودیت‌ها وزارت بهداشت باشد، مگر پیش از این چگونه بود، گفت: اگر بخواهیم تاریخ مدیریت این بیماری در کشور را ورق بزنیم چند فاز دارد. در فاز اول، بیماری در ووهان چین بروز کرده بود که در اوخر ماه دسامبر یا دی ماه متوجه شدیم و با توجه به اشراف تخصصی که به ماهیت آنتی ژنیک ویروس داشتم، این ویروس از دید خودم یکی از موجودات پیچیده‌ تلقی شد و خدمت همکارانم عرض کردم که یک موجود جدیدی با قابلیت‌های بسیار متفاوت پا به عرصه وجود گذاشته است و اسم این بیماری را به نام شترگاوپلنگ نامگذاری کردم، چراکه این بیماری هم قابلیت لگد زدن، هم قابلیت گاز گرفتن و هم قابلیت شاخ زدن دارد.

 

نمکی اظهار کرد: کرونا یک مجموعه عجیبی است که با تمام اجدادش مانند سارس و مرس کاملاً متفاوت است و همکارانم را آماده کردم که فکر نکنند ممکن است با گرما ویروس از بین برود یا قابلیت جمع شدن همانند اجدادش داشته باشد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: در این مرحله ما فقط مرحله آمادگی برای مقابله با ویروس را بدون آزمایشگاه داشتیم، بنابراین آزمایشگاهی را برای تست پی‌سی‌آر طراحی کردیم و در دو آزمایشگاه دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور سعی کردیم تمام تخت های بیمارستان را بازنگری کنیم.

او با بیان اینکه دو هزار تخت آی‌سی‌یو در مدت بسیار کوتاهی آماده کردیم، تاکید کرد: تخت‌های عادی زیادی را آماده کردیم، تمام ورودی‌ها را در فرودگاه‌ها و مبادی ورودی زمینی و دریایی برای بررسی آماده کردیم.

نمکی بیان کرد: در مرحله دوم بیماری کرونا گرفتارمان کرد و طوفان سهمگینی بود که در این طوفان به دلیل سنگرآرایی عظیمی که کرده بودیم موفق شدیم، اگرچه اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در روزهایی که طوفان به خودشان نرسیده بود در رسانه‌هایشان همواره ما را به سوءمدیریت متهم می‌کردند.

او گفت: در زمان اوج اپیدمی حتی یک بیمارمان هم پشت در بیمارستان سرگردان نشد و به علت تجربه‌ای که در دفاع مقدس آموخته بودم به همکاران عرض کردم که حتی اگر کرونا یک نسیم هم بود باید طوفان شناخته شود و سپس طراحی حمله به ویروس را شروع کردیم، یعنی به راه‌اندازی بسیج ملی مبارزه با کرونا، راه‌اندازی بیش از ۳۰۰ هزار اکیپ درمان و راه‌اندازی سامانه ۴۰۳۰ اقدام کردیم.

نمکی اظهار کرد: در مرحله اول کرونا ۷۸ میلیون انسان و در مرحله دوم ۴۳ میلیون انسان را غربالگری کردیم که این حرکت باعث شد به شدت بار بیمارستان‌ها شود و پرسنل وقت کافی پیدا کردند. همچنین ۱۲۰۰ درمانگاه سرپایی در کشور راه‌اندازی کردیم و تست‌های کرونا را به ۲۵ هزار عدد رساندیم، یعنی از ۱۲۰۰ عدد تست در روز به ۲۵ هزار تست آن را افزایش دادیم.

ظرف مدت کوتاهی حدود ۲ آزمایشگاه را به ۱۶۰ آزمایشگاه افزایش دادیم

او ادامه داد: حدود ۲ آزمایشگاهی که تنها در دانشکده بهداشت پاستور بودند را به ۱۶۰ آزمایشگاه در کل کشور رساندیم و این حرکت باعث شد تا مرگ‌ومیر‌ها به کمتر از ۴۰ عدد در روز برسد و همین طور تلاش کردیم که بیماران بستری را به یک پنجم اول کاهش دهیم که تا این مرحله تقریباً محوریت با وزارت بهداشت بود. بعد از آن، محوریت وزارت بهداشت به عنوان یک جزئی از محور کل تلقی شد و پیشنهاداتمان به کمیته‌ای به نام کمیته اجتماعی و امنیتی ابلاغ می‌شد و همه اعضاء از دستگاه‌های نظامی، انتظامی، دستگاه‌های مختلف اجرایی کشور همکاری می‌کردند.

نمکی تصریح کرد: نظرات ما به کمیته اجتماعی و امنیتی ابلاغ می‌شد و کمیته هم پیشنهادات را در جلسه پنجشنبه‌هایی که اعضای بقیه کمیته‌ها خدمت رئیس جمهور بودند می‌آورد و بعد از بررسی‌های مجدد، در ستاد ملی تصویب می‌شد.

 

او با بیان اینکه مدیریت اپیدمی تصمیمات آنی و لحظه‌ای می‌خواهد، تاکید کرد: تنها بدنه کارشناسی که تصمیمات گرفته شده برای ویروس کرونا را تشخیص می‌دهد، وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت درباره محدودیت کشور در خصوص انجام تست‌های کرونایی گفت: در همان اسفند و فروردین که طرح بسیج ملی را شروع کردیم به تست افراد علامت‌دار می‌پرداختیم و تمام افرادی که با این و آن در ارتباط بودند را پیدا و آنها را تست می‌کردیم.

کمتر از ۵۰ درصد یک میلیارد یورو تخصیصی را گرفته‌ایم

او با بیان اینکه انجام تست‌های کرونا باعث ایجاد مضیقه مالی شد، تاکید کرد: ۱۲ دلار برای وارد کردن تست‌های کرونایی پرداخت کردیم و تاکنون بعد از چند ماه، کمتر از ۵۰ درصد آنچه در صندوق توسعه ارزی تخصیص پیدا کرده است را به صورت قطره چکانی تحویل گرفته‌ایم و همین عامل ما را دچار ضعف اقتصادی شدید کرد و مجبور شدیم منابع خود از جمله تست را هدفمندتر جلو ببریم تا دچار مشکلات اقتصادی همانند روز‌های قبل نشویم.

نمکی اضافه کرد: بحث حمایت‌های قانونی دومین نقصان ما در دوران اپیدمی بود که باعث ایجاد مشکلات اقتصادی شد، به این معنا که برخی از افراد بعد از گرفتن جواب مثبت تست خود، راهی سرکار می‌شدند؛ به همین دلیل هم کمبود منابع و هم عدم‌برخورد محکم با افرادی که شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند باعث شده بود دستان ما بسته شود.

او بیان کرد: با دستور رئیس جمهور در روز‌های اخیر تصمیم گرفته شد پول‌های صندوق تا تاریخ ۸/۸ به ما تحویل و همین طور تخصیص‌های مالی هم به کادر درمان داده شود.

ابتلای ۸ هزار پرستار به ویروس کرونا

وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۸ هزار پرستار به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، تاکید کرد: کمبود منابع باعث شد تا تست‌ها را محدودتر کنیم، اما با توجه به قول برخی از پرداخت‌های مالی به وزارت بهداشت، قرار بر این شد تا تست‌ها را به منظور شناسایی موارد بیشتر در اولین فرصت‌ ایجادشده افزایش دهیم و درمان آنان را شروع و از ابتلای شدید‌تر جلوگیری کنیم.

نمکی تصریح کرد: کادر درمان در این شرایط ویژه و با دست خالی حماسه بزرگی خلق کردند و مطابق صحبت‌های رهبر معظم انقلاب یک شهید آوینی دیگر لازم است تا حماسه این افراد را به تصویر بکشد. در زمان جنگ دشمن را می‌شناختیم و می‌دانستیم که خط مقدم جبهه کجاست، اما اکنون ویروس کرونا همه جا هست و زمانی که قصد وارد کردن ماسک و لباس‌ها را داشتیم با جلوگیری دشمنان در فرودگاه‌ها مواجه می‌شدیم.

 

وزیر بهداشت اظهار کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا افرادی را از دست دادیم که ستونی از علم پزشکی بودند و با جرئت در مقابل ویروس کرونا خدمات ارائه می‌دادند، در واقع این حماسه جاودان است و عظمت آن با هیچ گفتمان، قلم یا تصویری نشان داده نخواهد شد.

وضعیت حمایت سازمان‌ها از افراد کم بضاعت در دوران اپیدمی

او درباره عدم دریافت بسته‌های حمایتی افراد کم‌بضاعت در روز‌های کرونایی گفت: اولین کشوری در جهان بودیم که وزارت بهداشت‌مان حامی اقتصاددانان بود و با نوشتن شبانه‌روزی ۱۴۰۰ شیوه‌نامه بهداشتی چگونگی برگشت افراد به سرکار را شرح داد و اولین کشوری در جهان هستیم که حتی یک روز هم کارخانه‌های تولیدی‌مان در طول اپیدمی تعطیل نشد.

نمکی گفت: مهم‌ترین آفت برای مسائل اقتصادی، مسائل اجتماعی، مسائل امنیتی و ... مزمن شدن بیماری کروناست، اگر بیماری مزمن شود اقتصاد، امنیت، روان و روح مردم را تحت شعاع قرار می‌دهد. بنابراین باید اولویت خود را از بین بردن زودتر بیماری قرار دهیم، اما برخی از افراد با بستن حتی یک روزه مغازه خود روزی‌شان تعطیل می‌شود.

او ادامه داد: دولت سعی کرده است کمک‌هایی را در این خصوص بکند، اما به هیچ عنوان کافی نیست، به همین علت یکی از پیشنهادات ما در بسته اخیر،ست که علاوه بر دولت، نهاد‌های خیریه، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بهزیستی، کمیته امام(ره) و بنیاد مستضعفان باید به رفع مشکلات مردم گرفتار در این بلا کمک کنند.

تولید واکسن کرونا به کجا رسید؟

نمکی اظهار کرد: مدت‌هاست که تولید واکسن کرونا را به علت اینکه دارای دشمنان قسم خورده و بهم پیوسته در جهان هستیم به صورت چراغ خاموش شروع کرده‌ایم و با تیم‌هایی کار‌هایی را در حوزه پزشکی شروع و به شدت در این زمینه پیشرفت کرده‌ایم.

او گفت: ۳ یا ۴ تیم روی مدل‌های حیوانی تمام آزمایشات خود را مبتنی بر شیوه نامه‌های بهداشتی با استاندارد‌های بین‌المللی پاس کرده‌اند و دو عدد از این‌ها را به سمت مدل‌های انسانی پیش خواهیم برد و امیدوارم که بتوانیم خبر‌های خوبی را به گوش مردم برسانیم.

 

نمکی اظهار کرد: باید به این نکته توجه شود که تمام ابعاد ویروس کرونا ناشناخته است و بزرگ‌ترین خطای استراتژیک این است که هر فردی با هر سطح دانشی بگوید که تمام ابعاد ویروس کرونا را به خوبی می‌شناسم. این ویروس پیچیده‌تر از آن است که بخواهیم در خصوص تاثیر واکسن بر پیشگیری از بیماری قضاوتی داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار