زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود

اندیشکده انگلیسی: موشک‌ها و پهپادهای ایرانی گزینه‌های مناسب برای صادرات هستند

یک اندیشکده انگلیسی در تحلیلی درباره خاتمه تحریم‌های تسلیحاتی ایران نوشت که ایران علاوه بر ارتقاء برخی بخش‌های نظامی خود گزینه‌های مناسب صادراتی نیز دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۲ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 02
کد خبر: ۶۵۳۱۶

به گزارش راهبرد معاصر اندیشکده انگلیسی«مطالعات راهبردی» در تحلیلی به قلم «داگلاس باری» درباره خاتمه تحریم‌های تسلیحاتی ایران از سوی سازمان ملل متحد، به گمانه زنی در خصوص خریدهای محتمل و صادرات تسلحاتی ایران پرداخت و نوشت، پایان تحریم تسلیحاتی به ایران این امکان را می‌دهد تا آشکارا سامانه‌های خاص خود را برای صادرات ارائه دهد.

 داگلاس باری در بخشی از این تحلیل نوشت، موشکهای ضد کشتی و پهپادهای ساخت ایران می‌توانند بازارهایی را در کشورهایی پیدا کنند که توانایی تهیه و دسترسی به تامین کنندگان سنتی را ندارند. ایران پیشتر نیز تمایل خود را برای صادارات موشک‌های کروز قدس-1 نشان داده و چنین سلاحی ممکن است برای برخی کشورها گزینه‌ای جذاب و کم هزینه‌ باشد.

نویسنده در بخشی از این گزارش نوشت، چین و روسیه می‌توانند بسته‌های تسلیحاتی یا به‌روزرسانی شده را برای سامانه‌های هوایی، دریایی یا زمینی ایران ارائه دهند. تولید سامانه موشکی هوا به هوا، هوا به زمین و زمین به زمین به نفع ایرانخواهد بود. تهران اینک موشک‌های تاکتیکی هدایت شونده مناسبی دارد و همکاری گسترده‌تر به نفع بخش داخلی این کشور خواهد بود.

نویسنده این تحلیل در گزارش خود با اشاره به امکان ارتقاء نیروی دریایی و هوایی ایران، به تمایل تهران  در توسعه توان موشک‌های زمین به هوا و ضد کشتی اشاره کرد و نوشت، به احتمال زیاد ایران توانایی بهبود موشک‌های زمین به هوا و ضد کشتی را که در صورت درگیری هزینه ای را به ایالات متحده  و برخی دیگر در خلیج فارس وارد می‌کند، در اولویت قرار می‌دهد.

چندی قبل نیز اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» به گمانه زنی درباره خریدهای نظامی ایران با توجه به خاتمه تحریمهای تسلیحاتی  پرداخت. به نوشته این اندیشکده، ایران به دنبال تغییر کامل ساختار تسلیحاتی نیروهای مسلح خود نیست، بلکه در پی خرید فناوری هدایت شونده و پیشرانه برای بهبود پهپادهای بومی و برنامه های موشکی بالستیک و کروز است.

در زمینه خرید جنگنده نیز در این تحلیل آمده است، با توجه به ارزانتر بودن جنگنده «جی-17» ساخت چین تا «سوخو-30 اس ام» ساخت روسیه احتمالا گزینه ایران این جنگنده چینی خواهد بود. از سویی نگهداری آن نیز برای ایران راحت تر است. این هواپیما مجهز به موتور «Klimov RD-33» توربوفن است که این کشور تجربه کار بر آنها را به دلیل نصب بر جنگنده های «میگ-29» دارد.

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار