به گزارش راهبرد معاصر؛ در کنار توجه تلویزیون به کمیّتها برای پرکردن خلأهای کنداکتوری چه در عرصه برنامهسازی و چه سریالسازی، موضوع اپلیکیشنها و اسپانسرها جدی است. نکتهای که در سال 97 هم بارها دربارهاش صحبت شد و سیدمرتضی میرباقری معاون سیما هم این ضعفها را میپذیرد. او درباره ضعف موجود در سریالسازی گفت: نقاط ضعف وجود دارند و به همینخاطر برخی از آثار متوقف میشوند و با اصلاحاتی وارد چرخه تولید میشوند؛ مصداق بارز آن توقف «الف ویژه» کمال تبریزی بود. از طرفی دیگر نوع ساختهای روتین و «الف ویژه» در چرخه تولیدات سیما وجود داشت اما به جای نوع ساخت «الف ویژه»، با کیفیت بهتر کار فاخر میسازیم. در خصوص «سلمان» و «موسی(ع)» هم چنین اتفاقی میافتد؛ این اتفاق باعث میشود کارهای بهتر، مضامین بهتر و منحصر به فرد جلوی دوربین بروند و در هزینهها هم صرفهجویی شود. در خصوص سریالهای روتین هم نظارتهای ویژهای انجام خواهد شد تا هم بر کیفیت سریالها افزوده شود و هم هزینههای ساخت فیلم هم هدر نرود.
وی در پاسخ به این سوال که سرنوشت برخی از آثار همچون «خواجهنصیرالدین طوسی» که محمدحسین لطیفی بارها دربارهاش صحبت کرده و ساخت سریال «شهید صیاد شیرازی»، گفت: سال دیگر همچون «سلمان» و «موسی(ع)» که هزینههای هنگفتی باید صرف شود تا به سرانجام برسند به سراغ «خواجه نصیرالدین طوسی» هم خواهیم رفت. انتقادات درست است اما ساخت سریالهای فاخر هزینههای خودش را هم دارد. اشاره کردم که به خاطر ساخت چنین سریالهای ارزشمندی جلوی ساخت یکسری آثار الف ویژه که متوسط هستند را گرفتهایم.
میرباقری افزود: سریالهای شهید باکری و شهید همت و سریالی برای مقطع تاریخی بعد از شهادت امام رضا(ع) تا غیبت امام زمان(عج) را در دستور کار داریم. همانطور که اشاره کردم ارتش به دنبال ساخت سریالی برای «شهید صیادشیرازی» است و آنها اعلام آمادگی کردند تا یک سریال فاخر درباره این شهید بزرگوار ساخته شود. البته پیش از این تجربه ساخت «شوق پرواز» را هم داشتیم که درباره شهید بابایی به تولید و پخش رسید.
او درباره تذکرات رهبری در جلسه با سریالسازان تلویزیونی، گفت: در هر صورت سریالهایی که روی آنتن میرود مضامین مختلفی دارد حوزههای نظارتی به دقت بررسی میکنند مواردی را ما درمیان میگذارند حوزه تولید هم پاسخهایی را میدهند. در سال 98 در زمان پیش تولید و تولید شاهد یک نظارت ویژهتری خواهیم بود و هر کار بیکیفیت را صرف کمیت را نمیگذاریم در چرخه تولید قرار بگیرند و به آنتن برسند. مخصوصاً بعد از یادداشت مقام معظم رهبری و جلسه سریالسازان با معظمله، امیدواریم در پاییز سال جدید بتوانیم شاهد فیلمهایی براساس منویات ایشان باشیم.
معاون سیما در پاسخ به این سوال که تکلیف اپلیکیشنها و رفتارهای غیراصولی اسپانسرها با تلویزیون چه زمانی روشن خواهد شد، تصریح کرد: ما تا وقتی بحث ارزش افزوده داریم و منابع مالی سازمان صداوسیما از جای دیگر تأمین میشود این گرفتاریها را داریم. چرا که حوزه ای به نام خدمات ارزش افزوده(VAS) وجود دارد که چند صد میلیارد منابع سازمان صداوسیما را تأمین میکند. آن حوزه هم برای پیشروی بایستی با یکسری بخشها ارتباط برقرار میکند و یکی از عمدهترین پلهای ارتباطی، اپلیکیشنها هستند. ما مضطرّ به پخش آنها هستیم مگر اینکه ما تکلیف منابع مالیمان را روشن کنیم. تا این فرآیند روشن نشود این گرفتاریها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ما خودمان شاکی درجه یک این اسپانسرها هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه حمایتهایی که دولت باید از نظر بودجهای انجام دهد بسیار ضعیف است و به نیمی از بودجه ما پاسخ نمیدهد پس ما مجبوریم نیمی از بودجه خود را از منابع غیر دولتی به دست بیاوریم. به نظر ما دولت و مجلس باید در یک جلسه بنشینند و با ما تصمیمگیری کنند و اگر این اتفاق نیفتد بحث مداخله اسپانسرها بیشتر خواهد شد. ما خودمان شاکی درجه یک در بحث اسپانسرها هستیم. متأسفانه مداخله برخی اسپانسرها باعث میشوند به کار ما لطمه بخورد. ما به صورت جدی در حال مقاومت هستیم واگر مقاومت نبود این مداخلات بیشتر از سوی اسپانسرها صورت میگرفت.
به گفته سیدمرتضی میرباقری معاون سیما علاوه بر برنامههای تلویزیونی ویژه تحویل سال، برنامههای زندهای در زمان تحویل سال از مناطق راهیان نور، نجف و مشهد روی آنتن خواهد رفت.