گزارش تحلیلی از سفر مهم رئیس جمهور به عراق/سیلی دردناک ایران به تلاش های تفرقه افکنانه آمریکا-راهبرد معاصر

گزارش تحلیلی از سفر مهم رئیس جمهور به عراق/سیلی دردناک ایران به تلاش های تفرقه افکنانه آمریکا

سفر سه روزه و مهم رئیس جمهور به عراق دیروز با دیدار وی با آیت ا... سیستانی مرجعیت عالی عراق و تعدادی دیگر از علما و مراجع نجف اشرف به پایان رسید.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 14
کد خبر: ۶۶۹۴

به گزارش راهبرد معاصر ، سفری که بسیاری از تحلیل گران و رسانه های جهان آن را مقدمه ای بر دور جدید سیاست ایران در تعمیق مناسبات اقتصادی با کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه می دانند و آن را مقدمه ای برای دیدارهای مشابه ذکر می کنند. سفری که عصبانیت آمریکایی ها، انفعال رسانه های نزدیک به سعودی و البته توافقات بسیار مهمی در حوزه های امنیتی، سیاسی و به ویژه اقتصادی را در بر داشت. روحانی که عصر سه شنبه وارد کربلا شده بود، ضمن زیارت حرمین شریفین کربلا در نشستی صمیمی با سران قبایل و عشایر بزرگ استان های کربلا، بابل و فرات میانه گفت وگو کرد. وی سپس به دیدار آیت ا... سیستانی رفت.

 

 آیت ا... سیستانی در دیدار با دکتر روحانی از جان‌فشانی مردم عراق در مبارزه علیه داعش تمجید و از هر گونه اقدامی با هدف تقویت روابط عراق با همسایگان خود بر اساس منافع دو طرف و احترام به حاکمیت کشورها و دخالت نکردن در امور داخلی آن ها استقبال کردند. این مرجع عالی قدر همچنین با اشاره به جنگ سرنوشت ساز ملت عراق برای شکست تجاوز داعش، جان فشانی های بزرگ مردم قهرمان عراق در پیروزی بر این گروه تروریستی و دور ساختن خطر آن از کل منطقه و همچنین نقش دوستان در تحقق این مسئله را یادآور شدند.

 

ادعای یک کارشناس درباره کم و کیف دیدار روحانی با آیت ا... سیستانی

همزمان با این سفر نجاح محمد علی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با انصاف نیوز مدعی شد: «در جدول کار سفر دکتر روحانی به عراق ترتیب دو دیدار با مرجعیت اعلی داده شده که اولی به صورت کاملا خصوصی برگزار شد و دومی با حضور دکتر ظریف و برخی مسئولان برگزار شد.» به ادعای او آیت ا... سیستانی از سفر روحانی استقبال کرده و آن را ضروری و لازم دانسته است. مخصوصاً در شرایطی که آمریکایی‌ها در تلاش برای بقای نظامی در خاک عراق و ایجاد مشکل برای جمهوری اسلامی هستند. وی افزود: «آیت ا... سیستانی از نگرانی‌های خود در حوزه‌های امنیتی و معیشتی عراقی‌ها و دور ماندن عراق از هرگونه تنش با واسطه یا بی واسطه با کشور برادر خود ایران و همچنین درباره‌ طمع‌های بیگانگان به ثروت و موقعیت استراتژیک عراق گفت و دکتر روحانی به ایشان اطمینان خاطر داده است.»  روحانی سپس به طور جداگانه با آیات عظام محمد اسحاق الفیاض، بشیر النجفی و محمد سعید الحکیم سه تن از مراجع تقلید دیدار و گفت وگو کرد.بازدید از بیت قدیمی بنیان گذار جمهوری اسلامی و دیدار با سیدعلی خمینی نوه امام خمینی نیز از دیگر برنامه های روحانی بود.

 

بلومبرگ: با این سفر آمریکا به حاشیه رانده شد

این سفر همان طور که انتظار می رفت، موجی از تحلیل ها را برانگیخت؛ خبرگزاری بلومبرگ با انتشار گزارشی درباره تلاش‌های ایران و آمریکا برای سوق دادن عراق به سمت خودشان اذعان کرد که در این نبرد ایران در آستانه پیروزی است. این خبرگزاری در گزارش خود نوشت با این سفر آمریکا به حاشیه رانده شد. همچنین سفر روحانی به عراق خشم پمپئو را برانگیخت.  وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مدعی شد «ایران از صادرات انرژی برای افزایش نفوذش در سرتاسر خاورمیانه استفاده می‌کند، که امروز برجسته‌ترین نمونه آن در عراق است.»پایگاه صدای آمریکا نیز در تیتر خود نوشت: با وجود هشدارهای آمریکا، رهبران عراق و ایران توافق هایی امضا کردند.

 

دست رد عراق به تحریم ها؛ تحلیل رسانه‌های منطقه از پیام سفر روحانی

یک دیپلمات پیشین آمریکا در عربستان نیز مدعی شد ایران و آمریکا به نوعی توافق ضمنی درباره عراق دست یافته اند اسپرینگمن این توافق را این طور توضیح داد: گفته می شود که این توافق ضمنی، مداخله نکردن در روابط اقتصادی و سیاسی ایران و عراق از سوی ایالات متحده در مقابل عدم فشار برای خارج شدن نیروهای آمریکایی از خاک عراق است اما کارشناسان معتقدند این سفر بیش از هر چیز یک ضربه به تلاش های ضدایرانی آمریکاست. ماجد توهان الزبیدی در رای الیوم نوشت: حضور روحانی و ظریف در بغداد سیلی دردناکی به همه تلاش های سیاسی و نظامی آمریکا طی دو سال برای ایجاد ائتلاف عربی آمریکایی صهیونیستی علیه جمهوری ایران است؛ تلاش هایی که تازه ترین آن کنفرانس ورشو بود. الاخبار نیز تأکید کرد پیام این سفر این بود که عراق خارج از اردوگاه تحریم‌های اعمال شده آمریکا در ایران قرار دارد. این یک پاسخ بسیار سنگین برای آمریکا به شمار می‌رود، چرا که تهران در جریان این سفر مجموعه‌ای از توافق نامه‌های اقتصادی را با عراق امضا کرد.در عین حال العرب رسانه نزدیک به سعودی نوشت: اهتمام شدید ایران به عراق در شرایط فعلی، نشان دهنده این واقعیت است که عراق، آخرین دروازه تهران برای دور زدن تحریم های سخت آمریکاست. این روزنامه همچنین مدعی شد: تحریم های آمریکا عملا از سوی نیروهای نیابتی تهران در عراق، نقض می شود. دلاسرا روزنامه ایتالیایی نیز دیگر رسانه ای بود که در گزارش خود به این سفر اشاره کرد و نوشت: از نوامبر گذشته و با بازگشت تحریم های نفتی علیه ایران نمی تواند از طریق دریا نفت مورد احتیاج به سوریه را تامین کند و در روزهای گذشته توافق نامه ای را امضا کرد که از طریق کردستان عراق حدود ۲۰۰ هزار تن در سال محصولات خود را به سوریه صادر کند.

ایرنا

ارسال نظر