بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

باز شدن گره دریافت مطالبات برق ایران از عراق در سفر رئیس‌جمهوری

صادرات برق ایران به عراق از سال 2004 تاکنون بالغ بر 65 میلیارد کیلووات ساعت به ارزش 6.2 میلیارد دلار بوده که تاکنون 5.21 میلیارد دلار از این رقم دریافت و مابقی بلاتکلیف مانده و به نظر می‌رسد، سفر رئیس جمهور به عراق این گره را باز کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۱ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 13
کد خبر: ۶۶۱۶
به‌گزارش  راهبرد معاصر ، حسن روحانی رئیس جمهوری روز دوشنبه در حالی به دعوت رسمی همتای عراقی خود و برای دیدار با مقامات این کشور عازم بغداد شد که به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران و تحلیل‌گران سیاسی و اقتصادی این سفر فصل جدیدی در مناسبات تهران و بغداد ایجاد خواهد کرد و زمینه‌ساز همکاری‌های جدید دو کشور در عرصه‌های مختلف به ویژه انرژی خواهد بود.

روحانی رئیس جمهور در جریان سفر این هفته خود به بغداد بر آمادگی ایران به منظور صادرات بیشتر برق به عراق و همکاری برقی دو کشور تاکید کرده است. مسئله‌ای که در سفر بهمن‌ماه امسال لوئی خطیب وزیر برق عراق به تهران نیز مورد تاکید قرار گرفته بود.

براساس توافقی که ماه گذشته میان رضا اردکانیان وزیر نیرو با لوئی خطیب وزیر برق ایران منعقد شد، قرار شد سه برنامه سنکرون سازی شبکه برق ایران و عراق تا پایان سال 2019 میلادی، کاهش تلفات شبکه برق عراق به میزان 30 درصد تا پایان سال 2020 و جبران کمبود تولید برق عراق تا پایان سال 2021 توسط شرکت‌های ایرانی انجام خواهد شد؛ موضوعی که شرکت‌های ایرانی را به بازیگران اصلی بازسازی برق عراق مبدل خواهد کرد.

بنابراین گزارش، ایران در حالی از سپتامبر سال 2004 تاکنون بالغ بر 65 میلیارد کیلووات ساعت انرژی برق به ارزش 6.2 میلیارد دلار به کشور عراق صادر کرده که بطور کامل تمام پول صاردات برق پرداخت نشده و هنوز مطالبات ایران از این کشور که حدود یک میلیارد دلار است از سوی عراق پرداخت نشده است.

ایران تاکنون از 6.2 میلیارد دلار صادرات برق حدود 5.21 میلیارد دلار از این رقم را دریافت کرده و مابقی هنوز بدون تکلیف باقی مانده که به نظر می رسد بزودی و با سفر رئیس جمهور به این کشور بخشی از مطالبات‌ ایران از عراق از بابت پول برق وصول شود.

بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی وزارت نیرو، فروش برق ایران به کشور عراق از سپتامبر سال 2004 و پس از سقوط رژیم صدام آغاز شده است که براساس ارزیابی صورت گرفته تاکنون بالغ بر 65 میلیارد کیلووات ساعت انرژی برق به ارزش 6.2 میلیارد دلار به این کشور صادر شده است.

این گزارش می افزاید:در حال حاضر حداکثر ظرفیت صادرات برق ایران به عراق هزار و 490 مگاوات و در سطح ولتاژ 11، 20، 63، 132 و 400 کیلووات است. مطابق قـرارداد فروش برق به کشـور عراق در 11 مارس 2004، خـط انتقال 132 کیلوولت سرپل ذهاب – خانقین با ظرفیت 120 مگاوات احداث و از سپتامبر 2004 فروش برق به این کشور آغاز شد.

پس از آن نیز خط 63 کیلوولت مریوان- پنجوین در اکتبر 2007، خط 400 کیلوولت خرمشهر- بصره با ظرفیت 430 مگاوات در مارس 2008، خط 400 کیلوولت مرصاد- دیاله با ظرفیت 480 مگاوات در فوریه 2009 و خط 400 کیلوولت کرخه – اماره با ظرفیت 460 مگاوات نیز دسامبر 2011 به ترتیب به بهره­ برداری رسیدند.
ارسال نظر