گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

روزنامه القدس العربی: نظامیان آمریکایی تا پایان امسال از عراق و روسیه خارج می شوند

روزنامه القدس العربی: نظامیان آمریکایی تا پایان امسال از عراق و روسیه خارج می شوند یک روزنامه فرامنطقه‌ای در یادداشتی با تکیه بر تحلیلهای متعدد درباره عزل‌و نصب‌های جدید در پنتاگون، نوشت که به احتمال زیاد نیروهای آمریکایی تا پایان سال میلادی و پیش از پایان دوره ترامپ از عراق و سوریه خارج می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 16
کد خبر: ۶۷۰۶۶

به گزارش راهبرد معاصر منابع آگاه میدانی و فعالان در استان الحسکه سوریه می‌گویند که نیروهای آمریکایی شماری از خودروهای نظامی و سربازان خود را از حومه شهر «المالکیه» در این استان خارج کرده‌اند و از طریق گذرگاه مرزی «الولید» به عراق انتقال داده‌اند. هنوز مشخص نیست که آیا این تحرکات بخشی از آمادگی‌های آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از شرق سوریه است یا خیر.

روزنامه القدس العربی با انتشار این خبر در یادداشتی از احتمال عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از منطقه پیش از سال جدید میلادی خبر داد و نوشت: این امر همزمان با پیام «کریستوفر میلر» وزیر دفاع جدید آمریکا برای سربازان آمریکایی صورت می‌گیرد که از نزدیک بودن زمان عقب‌نشینی آنها از غرب آسیا خبر داد و گفت: «زمان آن رسیده که سربازان آمریکایی به خانه برگردند. افراد زیادی از جنگ خسته‌ شده‌اند اما در حال حاضر در مرحله حیاتی تبدیل نقش رهبری به نقش حمایتی هستیم.پایان جنگ‌ها مستلزم مصالحه و همکاری است. ما باید با این چالش رو در رو شویم. تمام تلاش خود را مبذول داریم. اکنون زمان بازگشت به خانه است».

اما یک منبع آگاه نظامی که خواست نامش فاش نشود در گفت‌‌وگو با «القدس العربی» تصریح کرد که این تحرکات آمریکا در چارچوب تغییر تناوبی و دوره‌ای کارشناسان آمریکایی است نه بیشتر و یک کاروان شامل ۵۰ کارشناس آمریکایی از پایگاه «الشدادی» در حومه الحسکه به پایگاه آمریکایی در استان نینوی عراق منتقل شد.

«بدر ملا رشید» کارشناس سیاسی و تحلیلگر امور شرق سوریه نیز گفت: نزدیک یک دهه است که ایالات متحده آمریکا از عقب‌نشینی از بسیاری از مناطق خاورمیانه سخن می‌گوید. اما در عمل ما چیزی جز عملیات بازاستقرار و بازگشت به منطقه نمی‌بینیم. چیزی که در دوره ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» در عراق و دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در شرق الفرات شاهد آن بودیم. خبر عقب‌نشینی آمریکا از منطقه پس از آن مورد توجه قرار گرفت که سرپرست جدید وزارت دفاع آمریکا از تسریع روند عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان و خاورمیانه سخن گفت.

وی در عین حال احتمال کاهش شمار نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه را بعید ندانست و گفت: این امر احتمال دارد؛ کاهش شمار نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه به معنای پایان تقریبا کامل حکومت خودمختاری نیروهای موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) - همپیمان واشنگتن - در شرق الفرات است. حکومتی که عملا با عملیات ترکی موسوم به «نبع السلام» در اواخر سال ۲۰۱۹ دچار تزلزل و ضعف شد.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: هرگونه عقب‌نشینی آمریکا از منطقه به پذیرش قسد مبنی بر بازگشت به نظامی سیاسی سوریه با شروطی دشوارتر درباره سرنوشت نیروهایش است.

القدس العربی در ادامه نوشت: ما شاهد عملیات‌های نظامی برای مقاومت در قبال بازگشت نظام در دیرالزور، الرقه و بخش‌هایی از استان الحسکه هستیم و این امر نیازمند ایجاد تغییرات امنیتی و نظامی بزرگ در سوریه است.

این امر پس از آن است که وبگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» افشا کرد که اقدام ترامپ در برکناری شماری از مقامات مسئول در پنتاگون پس از برکنار «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا به آن دلیل صورت گرفت که دولت ترامپ بر ضرورت عقب‌نشینی از خاورمیانه و افغانستان تا پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری او در ژانویه آتی اصرار دارد.

این وبگاه آمریکایی به نقل از مقامات مسئول ارشد آمریکایی نوشت که ترامپ در سال ۲۰۱۶ به بازگرداندن نیروهای آمریکایی به کشور متعهد شد اما به دلیل کندی روند عقب‌نشینی این نیروها از خاورمیانه، وی ناامید شد و به مشاورانش اعلام کرد که می خواهد نیروهای آمریکایی از افغانستان، همزمان با سال نو میلادی به کشورشان بازگردند.

این وبگاه خبری درباره شرق سوریه نیز نوشت: اخبار مربوط به تعیین سرهنگ داگلاس مک‌گریگور به عنوان مشاور وزیر دفاع که به مواضع خود در حمایت از عقب‌نشینی آمریکا از شرق سوریه معروف است، به معنای اجرای این امر پیش از پایان سال جاری میلادی است. به ویژه که مک گریگور پیشتر گفته بود: باید فورا نیروهای آمریکایی از سوریه خارج شوند و باقی‌ماندن این نیروها به نفع منافع ملی آمریکا نیست.

وی که یک بازنشسته نظامی و حامی ترامپ است،  همچنین خواستار عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان بدون حتی مذاکره با طالبان و بستن سفارت آمریکا در کابل شد.

فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار