واکنش تند جامعه جهانی علیه ماجراجویی ترکیه-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

واکنش تند جامعه جهانی علیه ماجراجویی ترکیه

از زمان خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه و طرح زمزمه هایی مبنی بر حمله نظامی ترکیه به مناطق کُردنشین سوریه؛ جامعه جهانی به شدیدترین شکل ممکن به ترکیه هشدار داده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 09
کد خبر: ۲۴۳۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ برآورد تحولات میدانی حاکم بر منطقه و استقرار نظامیان ترکیه در مرزهای این کشور با سوریه، نشان از آغاز جنگی جدید در سوریه می دهد، رخدادی که با خروج نیروهای نظامی آمریکا از شرق رود فرات، بیش از هرزمانی قابلیت تحقق یافته است. در همین زمینه شماری از قدرت های منطقه ای و بین المللی نسبت به ماجراجویی های ترکیه هشدار داده اند.

 

وزرات امور خارجه کشورمان در همین باره به انتشار بیانیه ای پرداخته و به بیان مواضع کشورمان در برابر حمله احتمالی ترکیه به شرق رود فرات پرداخته است. در این بیانیه آمده است تصمیم ایالات متحده آمريكا برای رفع اشغال اراضی سوريه و خروج نيروهاي نظامی این کشور از سوریه را اقدامی می داند که می بایست بسیار زودتر از این اتفاق می افتاد.

 

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ابراز اميدواری برای ايجاد صلح و ثبات در سوريه و منطقه به دنبال اقدام اخیر آمریکا، اخبار نگران کننده از احتمال ورود نيروهای نظامی تركيه به خاک سوريه را از نزدیک دنبال کرده و معتقد است چنین اقدامی در صورت وقوع، نه تنها نگرانی های امنيتی ترکیه را برطرف نخواهد كرد؛ بلكه منجر به وارد آمدن خسارات مادی و انسانی گسترده ای خواهد شد و بر اين اساس جمهوری اسلامی ایران با هر گونه عمليات نظامی احتمالی مخالف است.

 

جمهوری اسلامی ایران برای برقراری تماس فوری با مقامات تركيه و سوريه به منظور رفع نگرانی های موجود از طريق مسالمت آميز آمادگی دارد و تاکید می نماید که احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه و نیز توافق آدنا مبناهای مناسبی برای اين گفتگوها می باشند.

 

مصر، یونان و قبرس تلاش ترکیه برای نقض تمامیت ارضی سوریه را محکوم کردند

مصر، یونان و قبرس شامگاه سه شنبه در بیانیه‌ای مشترک تلاش آنکارا برای متزلزل ساختن تمامیت ارضی سوریه و یا تغییرات در بافت جمعیتی این کشور را محکوم کردند.

 

به گزارش شبکه تلویزیونی "روسیا الیوم"، "عبدالفتاح السیسی" رئیس جمهوری مصر، "نیکوس آناستاسیادس" رئیس جمهوری قبرس و " کیریاکوس میتسوتاکیس" نخست وزیر یونان در این بیانیه از تصمیم ترکیه برای انجام عملیات نظامی در شمال سوریه به شدت ابراز نگرانی کرده و بر ضرورت همکاری برای حفظ اتحاد و یکپارچگی این کشور و تمامیت ارضی آن تأکید کردند.

 

در این بیانیه سه کشور همچنین بار دیگر بر حمایت خود از حل مسأله قبرس برپایه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند.

 

آنها از ترکیه خواستند در مذاکرات برای حل مسأله قبرس مشارکت سازنده داشته باشد، گفت و گوهایی که با هدف تحقق نتایج ملموس و در مسیر حل و فصل جامع و پایدار مسأله این کشور صورت می گیرد.

 

در این بیانیه تأکید شده است: این راه حل، هماهنگ با استقلال جمهوری قبرس، عضویت آن در اتحادیه اروپا، حق کامل این کشور در دفاع از امنیت، استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور صورت می گیرد.

 

در ادامه این بیانیه آمده است: برای تحقق این هدف، خروج نیروهای نظامی خارجی از قبرس به عنوان یک کشور مستقل و دارای حاکمیت، شرط لازم و ضروری است و سازمان ملل متحد همچنان تنها چارچوبی است که از طریق آن می توان، مسأله قبرس را حل کرد.

 

قبرس در سال ۱۹۷۴ میلادی پس از ورود ارتش ترکیه به بخش شمالی آن، عملاً به دو بخش یونانی نشین و ترک نشین تقسیم شد و از آن زمان تاکنون تمام تلاش های سازمان ملل متحد برای حل این مساله و وحدت مجدد دو بخش جزیره قبرس با شکست مواجه شده است.

 

قبرس جنوبی از طرف سازمان ملل متحد به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته می شود و عضو اتحادیه اروپا و واحد پولی این اتحادیه (یورو) است، اما بخش شمالی آن تنها توسط ترکیه به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته می شود.

 

مصر، یونان و قبرس تلاش های جدید ترکیه برای اکتشاف نفت فلات قاره در منطقه اقتصادی قبرس را که از آن به غیر قانونی تعبیر شده است، محکوم کردند.

 

این بیانیه همچنین افزایش حضور نظامی در منطقه که امنیت، ثبات و صلح را در دریای مدیترانه تهدید می کند، مردود دانسته است.

 

السیسی، میتسوتاکیس و آناستاسیادس همچنین نقض هوایی یونان و آب های سرزمینی این کشور در دریای اژه را که مغایر با قوانین بین المللی است، محکوم کردند.

 

در این بیانیه مشترک همچنین در به بن بست رسیدن مذاکرات سد النهضه میان مصر، اتیوپی و سودان ابراز نگرانی شده است و بر نقش یک بازیگر تأثیرگذار بین المللی برای عبور از این بن بست در مذاکرات تأکید شده است.

 

این سه کشور همچنین بر دستیابی به یک توافق عادلانه و متوازن بویژه پس از گذشت هشت سال از مذاکرات مستقیم میان قاهره، آدیس آبابا و خارطوم و عدم دستیابی به نتایج ملموس تأکید شده است.

 

مقداد: اجازه اشغال ذره ای از خاک سوریه را نمی دهیم

 

"فیصل مقداد" معاون وزیر خارجه سوریه روز سه شنبه در نخستین واکنش رسمی به تصمیم دولت ترکیه برای حمله نظامی جدید به منطقه شرق فرات در شمال سوریه تاکید کرد که کشورش از همه اراضی خود دفاع خواهد کرد و اجازه نمی دهد ذره ای از خاکش اشغال شود.

 

مقداد در مصاحبه با روزنامه سوری «الوطن»، تصریح کرد: در صورت هرگونه تجاوز ترکیه به اراضی سوریه، دمشق از همه خاک سوریه دفاع خواهد کرد و هرگز نمی پذیرد ذره ای از زمین یا خاک کشور اشغال شود. دیگران نیز در این باره خود را به مهلکه نیندازند زیرا ما آمادگی دفاع از خود و ملت مان را داریم.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره قطع حمایت اشغالگران آمریکایی از نیروهای جدایی طلب کُرد و آغاز عقب نشینی نظامیان آنها از مناطق مرزی نیز گفت: کسی که به وطن وفادار نباشد و آن را به ناچیزترین بها، بفروشد می بیند که در نهایت از تاریخ حذف خواهد شد. ما بارها درباره این توطئه ها علیه وطن و مردم سوریه هشدار دادیم و گفتیم هر کس خود را به آغوش بیگانه بیندازد، همان بیگانه روزی به او پشت خواهد کرد و این مسئله اکنون رخ داده است.

 

مقداد ادامه داد: آنها (کردها) همه چیز را از دست دادند ولی نباید خود را از بین ببرند. در نهایت، آغوش وطن برای همه فرزندانش باز است. ما می خواهیم همه مشکلات سوریه را از راه های مثبت و مسالمت آمیز و به دور از خشونت حل شود اما به روشی که ذره ای از خاک یا زمین سوریه به دست بیگانه نیفتد.

 

سه روز پیش رئیس جمهوری ترکیه از آغاز قریب الوقوع عملیات نظامی در شمال سوریه علیه کردهای این کشور خبر داد.

 

این در حالی است که کردهای سوریه نیز از ارسال نیرو و تجهیزات نظامی به شمال این کشور برای مقابله با حمله احتمالی ترکیه خبر داده اند.

 

انگلیس درباره حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه هشدار داد

معاون وزیر امور خارجه انگلیس درباره حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه هشدار داد و عنوان کرد که این اقدام ثبات منطقه خاورمیانه را تهدید خواهد کرد.

 

«اندرو موریسون» روز سه شنبه طی اظهاراتی در نشست فوق‌العاده مجلس عوام انگلیس گفت: ما به طور پیوسته با ترکیه روشن بوده‌ایم که بایستی از اقدام نظامی یکجانبه اجتناب شود. وی هشدار داد که این اقدام ثبات منطقه و تلاش‌ها برای تضمین طولانی مدت شکست داعش را تهدید می‌کند.

 

تصمیم ترکیه برای حمله نظامی به شمال سوریه پس از آن گرفته شد که "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا دستور خروج نظامیان آمریکا را از سوریه صادر کرده است. وزارت دفاع ترکیه چند ساعت بعد از آغاز عقب نشینی نیروهای آمریکا از مناطق مرزی در توئیتی اعلام کرد: همه مقدمات و وسایل لازم برای اجرای عملیات تکمیل شده است.

 

یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس امروز با تکرار موضع لندن گفت؛ «دومینیک راب» وزیر امور خارجه این کشور دیروز در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود به تصمیم این کشور برای خروج نظامی از سوریه اعتراض کرده است.

 

واکنش امارات به تصمیم ترکیه برای حمله به شمال سوریه

وزیر مشاور در امور خارجه امارات به تصمیم ترکیه برای حمله به شمال سوریه واکنش نشان داد.

 

انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات در توئیتی نوشت: تحولات خطرناک در سوریه نتیجه دودستگی اعراب است. نهادهای برخی کشورهای عربی از هم فروپاشیده، حاکمیتشان نقض شده و تمامیت ارضی‌شان تهدید شده است.

 

وی گفت: هیچ راهی جز تلاش برای بازگشت به نظام عربی منطقه‌ای نیست. آنچه که امروز می‌بینیم بذر بحران‌های پایداری هستند که به خاطر دودستگی کنونی به وجود آمده‌اند.

 

فرانسه بر ادامه همکاری با کردهای سوری تأکید کرد

 

"ادوارد فیلیپ" نخست وزیر فرانسه روز سه شنبه گفت: جنگ با داعش تمام نشده و پاریس همچنان به همکاری با "نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) ادامه می دهد.

 

به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی "روسیا الیوم"، فیلیپ همچنین تردیدهای آمریکا در مورد مساله شمال شرق سوریه زیر سؤال برد و افزود: اولویت ما همچنان مبارزه با گروهک تروریستی داعش است.

 

نخست وزیر فرانسه اظهار کرد: ثبات در سخن و پایبندی به اظهارات بسیار بهتر از آن است که با تردید به سوال‌ها پاسخ داده شود، موضعی که متحدان ما بویژه دوستان آمریکایی از خود نشان می دهند.

 

اعلام آمادگی فرانسه برای ادامه همکاری با نیروهای دمکراتیک کرد، پس از آن صورت گرفت که برخی نمایندگان مخالف پارلمان این کشور از این که پاریس از کردهای سوری به صورت علنی دفاع نمی‌کند، انتقاد کردند.

 

"امانوئل ماکرون" رئیس جمهوری فرانسه نیز ۱۰ فروردین سال جاری برای نخستین بار در دیدار با هیأتی از "یگان‌های مدافع خلق" موسوم به "ی. گ.پ"، شاخه "نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) به کردهای سوری وعده داد برای بر قراری ثبات در شمال شرق سوریه و مقابله با تروریست‌های داعش، از آنها حمایت می کند.

 

فرانسه پیشتر نیز اقدام به ارسال تسلیحات نظامی به کردهای سوریه می‌کرد و یگان های مدافع خلق برای مقابله با گروهک تروریستی داعش را آموزش می داد.

 

موضع فرانسه برای ادامه همکاری با کردها، بر خلاف موضع آمریکا است؛ "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته (دوشنبه) دستور خروج نظامیان ایالات متحده از سوریه را صادر کرد.

 

نشست شورای امنیت ملی روسیه درباره تحولات شمال شرق سوریه

رئیس‌جمهور روسیه با اعضای شورای امنیت ملی روسیه درباره تحولات شمال شرق سوریه بحث و تبادل نظر کرد.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و اعضای شورای امنیت ملی در این نشست به طور مفصل اوضاع در سوریه به ویژه تحولات شمال شرق این کشور را بررسی کردند و درباره اغاز فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه به تبادل نظر پرداختند.

 

در این نشست تأکید شد که در این مرحله باید از اقداماتی که می‌تواند حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران را به خطر بیندازد ممانعت به عمل آید.

 

شورای امنیت: بحران سوریه راهکار نظامی ندارد

شورای امنیت اعلام کرد که هیچ‌گونه راهکار نظامی برای بحران سوریه وجود ندارد.

 

جری ماتیوز ماتجلا، رئیس شورای امنیت در بیانیه‌ای بعد از برگزاری نشست این شورا اعلام کرد که اعضای این شورا بر سر این مسئله متفق القول هستند که هیچ راهکار نظامی برای بحران سوریه وجود ندارد.

 

اعضای شورای امنیت از تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه استقبال و حمایت کامل خود را از گی‌یر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه اعلام کردند.

 

در این بیانیه آمده است: تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه باید آغاز روند سیاسی باشد که به پایان بحران بینجامد.

ارسال نظر