برگزاری کنفرانس سرمایه‌گذاری در ایران توسط اروپایی ها چه دستاوردی دارد؟-راهبرد معاصر
مجیدرضا حریری؛ رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با راهبرد معاصر تشریح کرد؛

برگزاری کنفرانس سرمایه‌گذاری در ایران توسط اروپایی ها چه دستاوردی دارد؟

اروپاییان در سال های 89 و 90 و 91 که در داخل کشور نبودند با شنیدن زمزمه های برجام به چنین کنفرانس ها و نشست هایی مبادرت کرده اند. بعد از امضای برجام هیات های 600 و 700 نفره به ایران آمدند همان زمان هم عرض کرده بودم که این آمد و رفت و این سمینارها به این معنی نیست که اتفاق عملی قابل لمسی رخ خواهد داد. این کارها به دلیل فاصله گرفتن شرکت های اروپایی از بازار ایران است و می خواهند بررسی مجددی داشته باشند تا اگر با آمدن رییس جمهور جدید آمریکا شرایط به قبل از برجام برگشت و ایران و آمریکا پای میز مذاکره نشستند؛ آنها آماده باشند که مجددا هیات های چند صد نفره شان بیایند. این ها همه مقدمه یک اتفاق است تا اروپاییان برای سرمایه گذاری در یک بازار آماده باشند.
مجیدرضا حریری؛ رییس اتاق بازرگانی ایران و چین
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 20
کد خبر: ۶۷۴۳۰

برگزاری کنفرانس سرمایه‌گذاری در ایران توسط اروپایی ها چه دستاوردی دارد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ رییس اتاق بازرگانی ایران و چین براین باور است ، اقتصاد ما قدرت بازسازی خود را دارد و می تواند به صحنه برگردد. ما مواد اولیه و کارخانجات زیادی داریم و راه و بنادر و راه آهن و صنعت داریم و زیر ساخت های اصولی را داریم. مشکل اصلی ما اتفاقاتی است که در سیاست خارجی ما رخ می دهد و هر بار اجازه نمی دهد این زیرساخت ها مورد استفاده قرار بگیرند.

 

مجیدرضا حریری رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با راهبرد معاصر در پاسخ به این سوال که، برگزاری کنفرانس بررسی سرمایه‌گذاری در ایران توسط اتحادیه اروپا، آیا دست‌آورد عملی برای اقتصاد ایران خواهد داشت یا تنها در حد یک پالس سیاسی باید به آن نگاه کرد؟ گفت: خوشبختانه و یا متاسفانه همه چیز به دفعات در کشور ما تکرار می شود و همه اتفاقات در این کشور به گونه ای اجرا می شود که ما می دانیم چه کاری می خواهد صورت بگیرد و چه نتیجه ای دارد.


او در ادامه افزود: اروپاییان در سال های 89 و 90 و 91 که در داخل کشور نبودند با شنیدن زمزمه های برجام به چنین کنفرانس ها و نشست هایی مبادرت کرده اند. بعد از امضای برجام هیات های 600 و 700 نفره به ایران آمدند همان زمان هم عرض کرده بودم که این آمد و رفت و این سمینارها به این معنی نیست که اتفاق عملی قابل لمسی رخ خواهد داد. این کارها به دلیل فاصله گرفتن شرکت های اروپایی از بازار ایران است و می خواهند بررسی مجددی داشته باشند تا اگر با آمدن رییس جمهور جدید آمریکا شرایط به قبل از برجام برگشت و ایران و آمریکا پای میز مذاکره نشستند؛ آنها آماده باشند که مجددا هیات های چند صد نفره شان بیایند. این ها همه مقدمه یک اتفاق است تا اروپاییان برای سرمایه گذاری در یک بازار آماده باشند.


وی درباره امادگی و ظرفیت بدنه اقتصادی ما در این شرایط ادامه داد: می توان در مورد ظرفیت و آمادگی حرف زد و این دو مفهوم متفاوت هستند. بدنه اقتصاد ما ضعیف نیست و بنیان های اقتصاد ما قوی است چون ما بعد از 8 سال جنگ توانستیم در عرض چند سال به وضعیت بهتری برسیم و دو دهه بعد در شرایط بسیار مطلوبتری نسبت به 50 سال اخیر اقتصادی خوب قرار گرفتیم این موارد در امارها موجود است و می توان آنها را مورد بررسی قرار داد.


حریری تصریح کرد: اقتصاد قدرت بازسازی خود را دارد و می تواند به صحنه برگردد. ما مواد اولیه و کارخانجات زیادی داریم و راه و بنادر و راه آهن و صنعت داریم و زیر ساخت های اصولی را داریم. مشکل اصلی ما اتفاقاتی است که در سیاست خارجی ما رخ می دهد و هر بار اجازه نمی دهد این زیرساخت ها مورد استفاده قرار بگیرند. اگر این موانع سیاسی برداشته شوند اقتصاد ما قابلیت بازسازی خود را پیدا می کند باید درسی گرفت. وقتی قرار است تغییراتی رخ بدهد این بو به مشام اروپا می خورد و گمان می شود در آینده نزدیک شرایط به نفع ایران قابل تغییر است و سپس برای ورود به بازار ایران سناریو هایی می چینند ولی در مقابل وقتی بوی بدتر شدن اوضاع می آید ما هیچ سناریویی برای آن نداریم و همیشه در حال غافلگیر شدن هستیم و می بینیم که دنیای دیگری همواره در حال برنامه ریزی است.


رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این سوال که، اگر آمریکا به برجام برگردد اروپاییان به سمت ایران می آیند؟ گفت: قطعا همینطور است و چه بپذیریم و چه نپذیریم و چه خوشمان بیاید یا نه واقعیت دنیا این است، اقتصاد آمریکا 26% از اقتصاد دنیا است و در حال آقایی کردن است. تا با آمریکا به تنش بر می خوریم با فرمان آمریکا حتی فرمانی غیر رسمی و قطعنامه ای یکجانبه عمده شرکت ها و بانک ها و کمپانی های بزرگ جرات کار با ایران را از دست می دهند ولی اگر این مانع برداشته شود قطعا دنیا می خواهد با ایران کار کند.


وی در ادامه این سوال پاسخ داد: در مورد اروپاییان نیز شرکت هایی هستند که تصمیم می گیرند وارد ایران شوند یا نه و این همکاری تصمیم سیاستمداران نیست. شرکت ها قطعا مایل به حضور هستند ولی شرط و شروط ایران نیز هنوز مشخص نیست. قصه برجام و تحریم های بعد از برجام و ماجرای اف ای تی اف موضوعاتی به هم پیوسته هستند. وقتی در تحریم بودیم مثل پرنده ای در قفس بودیم که اجازه پرواز ندارد ولی موضوع اف ای تی اف مقرراتی بین المللی است که اگر آن ها را رعایت نکنیم پرهای ما چیده می شود. ما در قفس قرار پریدن نداریم و اینکه پرمان چیده باشد یا نه فرقی برای ما ندارد ولی اگر در این قفس باز باشد می فهمیم که چون با اف ای تی اف همکاری نکردیم و در لیست سیاه هستیم با اینکه در قفس باز شده ما بال پرواز نداریم.

ارسال نظر
آخرین اخبار