به گزارش راهبرد معاصر ارزش پالایشی یکم در آخرین روز معاملات این هفته منتهی به 30 آبان 99 افزایش یافت. چرا نماد های حاضر در این صندوق شامل شتران، شپنا، شبندر و شبریز صف خرید بودند. به همین دلیل ارزش نماد پالایش نسب به روز گذشته افزایش 5 درصدی را تجربه کرد.
با این حال ارزش این نماد نسبت برای رسید به ارزش زمان واگذاری هنوز ۸/۸ درصد عقب است.
ارزش هر سهم نماد «پالایش» امروز به ۸۶،۶۱۲ ریال شد و بر همین اساس ارزش بسته های ۳۰۰ واحدی آن به ۲۵،۹۸۳،۰۰۰ ریال و ارزش بسته های ۵۰۰ واحدی به ۴۳،۳۰۶،۰۰۰ ریال ارزیابی میشود.
صندوق پالایش یکم علی رغم تخفیف ۳۰درصدی هنگام عرضه، حال زیانی هشت درصدی برای سهامدارانش رقم زده است.
در پایان معاملات بورس هفته گذشته، نمادهای حاضر در صندوق پالایش یکم یعنی «شتران»، «شپنا»، «شبریز»، و «شبندر» در روند صعودی به سر بردند.
در پنجمین روز معاملاتی، شپنا با رشد پنج درصد بیش از نیمی از ساعت معاملات به صف خرید نشست. شبریز متعادل معامله شد و با رشد پنج درصدی قیمت ۲۹,۶۲۰ریال را ثبت کرد. شتران نیز به صف خرید نشست و رشد پنج درصدی را از آن خود کرد.
در ادامه شبندر نیز معاملاتش را با صف خرید آغاز کرد و همچنان با صف خرید به کار خود پایان داد. در پایان نیز با رشد پنج درصدی روز معاملاتی بعد را با قیمت ۲۷,۴۲۰آغاز خواهد کرد.
در نتیجه صندوق پالایش یکم علی رغم تخفیف ۳۰درصدی هنگام عرضه، حال زیانی هشت درصدی برای سهامدارانش رقم زده است. با توجه به زیان ۲۴درصدی هفته گذشته، با معاملات این هفته ۱۶درصد از زیانش را جبران کرده است. بنابراین دارایی فردی که در زمان پذیرهنویسی پنج میلیون تومان پالایش یکم خریده است؛ اکنون به چهار میلیون و ۶۰۰هزار تومان رسیده است.
در پایان میتوان گفت؛ در طی هفته گذشته با سبزپوشی بازار و بازگشت امید سهامداران، وضعیت این صندوق نیز بهبود یافت. هم چنین انتظار میرود با رشد این نمادها در هفته آینده، وضعیت این صندوق نیز بهبود یابد.
نگاهی به میزان و ارزش سهام چهار پالایشگاه تهران، تبریز، بندرعباس و اصفهان نشان میدهد دولت میتواند از محل فروش سهام این شرکتها بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.
قرار است هفته آینده صندوق سرمایهگذاری قابل معامله واسطهگری مالی (ETF) دوم که به دارا دوم مشهور شده است، متشکل از باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، تبریز، بندرعباس و اصفهان توسط وزارت نفت تشکیل و سهام صندوق در بورس عرضه شود. یکی از دلایل اصلی اقبال مردم به نمادهای پالایشی، رشد خیرهکننده این سهامها بود، حتی در روزهایی که قیمت جهانی نفت و فراوردههای نفتی منفی بود، این رشد ادامه داشت. به طور میانگین، پالایشیها از ابتدای امسال تا به امروز، با رشد حدود ۵۰۰ درصدی سهام خود مواجه بودهاند.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به نمایندگی از دولت، بخشی از سهام شرکتهای پالایشی را در دست دارد. سهم این شرکت دولتی در پالایشگاه اصفهان ۷۵/۱۳ درصد معادل ۷ میلیارد سهم، پالایشگاه تهران ۸۵/۱۵ درصد معادل ۷ میلیارد سهم، پالایشگاه بندرعباس ۶۶/۱۶ درصد معادل ۵ میلیارد سهم و پالایشگاه تبریز ۱۴/۱۶ درصد معادل ۲ میلیارد سهم است.
در همین حال بر اساس قیمت روزهای گذشته سهام این 4 شرکت در بورس، نشان میداد دولت بیش از ۹۸ هزار میلیارد تومان از این واگذاری درآمد کسب میکند ولی بهروزرسانی قیمت این سهام در روز گذشته نشان میدهد که ارزش دارا دوم به 93 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است و با توجه به تخفیف 20 د رصدی عملا باید منتظر درآمد 75 هزار میلیارد تومانی دولت از این واگذاری بود. در جدول ذیل جزئیات ارزش روز سهام 4 پالایشگاهی که ایتیاف دوم را تشکیل میدهند، آمده است: