به گزارش راهبرد معاصر افزایش شمار قربانیان کرونا در ایران موجب شد تا ستاد مقابله با کرونا قوانین سختگیرانه ای اعمال کند.یکی از این محدودیت ها ممنوعیت تردد از ساعت 9 شب تا 4 صبح است. برخی از مشاغل مشمول این قوانین نمیشوند مانند اصحاب رسانه که شرایط تردد شبانه اصحاب رسانه در تهران را در ادامه میخوانید.
معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی در اطلاعیه ای شرایط و نحوه استفاده از امکان تردد اصحاب رسانه در بازه زمانی ساعت ۲۱ تا ۴ صبح "در تهران" را اعلام کرد.
نظر به تصویب رفع ممنوعیت تردد شبانه برای اصحاب رسانه، بدینوسیله شرایط و مشمولان رفع ممنوعیت به شرح ذیل اعلام میشود.
الف) مشمولان
۱- روزنامههای دارای دفتر مرکزی در تهران با نظم در انتشار ۵۰درصد به بالا
۲- ۱۵ خبرگزاری و ۳۰ پایگاه خبری دارای دفتر مرکزی در تهران به ترتیب اولویت امتیار، مطابق نتایج رتبهبندی
۳- فعالان چاپخانههای ناشر "روزنامه"
۴- عوامل توزیع روزنامهها
ب) نحوه ثبت نام
مدیران مسئول رسانههای مشمول بایستی جدول اسامی افرادی را که نیاز به تردد شبانه دارند (۲۱ شب تا ۴ صبح) در جدول انتهای این اطلاعیه، تا پایان روز یکشنبه دوم آذر ۱۳۹۹ به نشانیtaradod@e-rasaneh.ir ارسال نمایند.
لازم به ذکر است مدیران مسئول محترم رسانههای مشمول، اولا لیست اعلامی را به ترتیب اولویت تنظیم کنند، ثانیا تنها از طریق ایمیلی که قبلاً در سامانه جامع رسانههای کشور ثبت شده، برای ارسال جدول اقدام نمایند.
بدیهی است سهمیه هر رسانه و بخشهای مرتبط، پس از بررسیهای لازم، مشخض و تخصیص داده خواهد شد. همچنین رسانههایی که دفتر مرکزی آنها خارج از تهران است، میتوانند از طریق استانهای مربوطه اقدام نمایند.
سردار تیمور حسینی، اظهارداشت: از روز شنبه اول آذرماه از ساعت ۲۱ شب تا ۴ صبح در شهرها ممنوعیت تردد اعمال و این محدودیتها توسط دوربینها رصد میشود.
وی افزود: یعنی اگر از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح خودرویی در خیابانها به غیر از تاکسیهای اینترنتی، تاکسیها و وسایط امدادی تردد داشته باشند، توسط دوربینهای راهنمایی و رانندگی پلاکش ثبت و برای آن جریمه صادر میشود.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا گفت: در شهرهای با وضعیت قرمز مبلغ این جریمه یک میلیون تومان و در شهرها با وضعیت نارنجی مبلغ جریمه ۵۰۰ هزار تومان است.
وی تصریح کرد: یکسری از افراد که شیفت شب کار میکنند یا ناچار به تردد شبانه به منظور حضور در محل کار هستند، باید پلاکهای خودرویشان توسط کارفرمایان به فرمانداریها یا پلیس راه در هر استان اعلام شود. زمانی که پلاک خودروی این افراد به فرمانداریها و پلیس راه اعلام شود، میتوانند در شهر از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح تردد کنند و جریمه ای برای آنها صادر نمیشود.
وی در پایان گفت: احیاناً اگر جریمه برای این افراد صادر شد، چون اسمشان در لیست فرمانداریها و پلیس ثبت شده است میتوانند اعتراض کنند و جریمه مربوطه پاک شود.
شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان از رقم ۵۰ میلیون نفر عبور کرده و در حال حاضر بیشتر کشورها درگیر موج دوم شیوع این بیماری هستند.
موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در حالی روند افزایشی خود را دارد که در برخی کشورها با اعلام وضعیت اضطراری، مقررات شدیدتری با هدف مهار همهگیری، اعمال و با تعطیلی زودهنگام مراکز تجاری، کافهها و رستورانها، تردد شبانه منع شده است.
مقامات این کشورها به ویژه کشورهای اروپایی که این روزها با موج دوم همهگیری و افزایش چشمگیری مبتلایان مواجه هستند، امیدوارند اتخاذ چنین تدابیری مانع از اعمال قرنطینه سراسری شود که یکی از پیامدهای مهم و اجتنابناپذیر آن مشکلات معیشتی مردم است.
- پرتغال
"آنتونیو کوستا"، نخست وزیر پرتغال (یکشنبه ۱۸ آبان) از اعمال محدودیتهای محلهای برای تردد شبانه در این کشور خبر داد چرا که موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ روند افزایشی پیدا کرده است.
بر این اساس منع تردد شبانه از ساعت ۲۳ تا پنج صبح روز بعد و در ۱۲۱ منطقه در این کشور از جمله لیسبون و پورتو اعمال خواهد شد. همچنین به گفته نخست وزیر پرتغال در این ۱۲۱ منطقه که محل سکونت ۷۰ درصد از جمعیت پرتغال است هیچ یک از ساکنان اجازه ندارند در تعطیلات آخر هفته در فاصله ساعات ۱۳ تا پنج صبح از خانه خارج شوند.
- اتریش
در اتریش نیز (یکشنبه ۱۱ آبان) محدودیتهای بیشتری به منظور مهار کروناویروس اعلام شد که شامل منع تردد از ساعت ۲۰ تا شش صبح است. همچنین کافهها و رستورانها تنها به صورت بیرونبر میتوانند فعالیت داشته باشند.
- بلژیک
مقامات بلژیک (شنبه ۱۰ آبان) از بازگشت محدودیتهای قرنطینهای در این کشور خبر دادند. طبق این محدودیتها به فروشگاهها و مغازههای غیرضروری و مشاغل ارائه دهنده خدمات شخصی مانند آرایشگاهها دستور داده شده که تا اواسط ماه دسامبر فعالیت خود را تعطیل کنند. علاوه بر این، محدودیتهای شبانه و تعطیلی رستورانها و کافهها در این ساعات به قوت خود باقیست.
- روسیه
مقامات روسیه (سه شنبه ۶ آبان) به منظور مهار شیوع کروناویروس تصمیم گرفتند تا استفاده از ماسک را مجدد اجباری کرده و زندگی شبانه شهری را محدود کنند. بر اساس این محدودیتها تمامی رستورانها و دیگر مراکزی که تا ساعات پایانی روز فعالیت داشتند ملزم هستند در ساعات ۲۳ تا شش صبح فعالیت خود را تعطیل کنند.
- اسپانیا
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا (سه شنبه ۶ آبان) به دلیل شیوع گسترده ویروس جدید کرونا در سراسر این کشور از نظر بهداشتی وضعیت اضطراری اعلام کرد. شرایط اضطراری قرار است بیش از شش هفته ادامه یابد. دولت اسپانیا همچنین منع مقررات رفت و آمد شبانه در سراسر این کشور به استثنای جزایر قناری را به اجرا گذاشته است. مقررات منع رفت و آمد شبانه در اسپانیا هر شب از ساعت ۲۳ تا شش صبح اجرا خواهد شد.
- فرانسه
با اعمال محدودیتهای جدید کرونایی در فرانسه که ۲۷ مهرماه اعلام شد خیابانهای پاریس و چند شهر دیگر در این کشور خالی از جمعیت شدند. مقررات منع تردد شبانه در برخی از مناطق فرانسه از ساعت ۲۱ تا شش صبح به اجرا در میآید.
- ایتالیا
در ایتالیا نیز محدودیتهای کرونایی جدیدی از ۴ آبان اعمال شد. بنابر اعلام دولت ایتالیا افزایش قابل توجه موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ فشار زیادی را به سیستم سلامت وارد کرده است.
همزمان جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا با اوج گرفتن موارد ابتلا در این کشور گفت که دستکم یک ماه محدودیتهای جدید را در سراسر کشور ایجاد کرده است. وی تاکید کرد که مردم در فضای باز باید از ماسک استفاده میکنند، سالنهای ورزشی، استخرها و سالنهای سینما را تعطیل میکنند. کافهها و رستورانها نیز موظف هستند از ساعت ۱۸ فعالیت خود را متوقف کنند.
این قوانین از روز دوشنبه اجرایی میشود و دستکم تا ۲۴ نوامبر ادامه پیدا خواهد کرد.