رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

چرا دولت مالیات بر خانه و ماشین لوکس را اجرا نمی‌کند؟

در لایحه بودجه سال آینده درآمد مالیاتی از محل املاک و خودروهای گران‌قیمت مفروض شده که همین موضوع در قانون بودجه امسال نیز مصوب شده بود اما بعد از 8 ماه آیین‌نامه اجرایی آن در دولت تایید نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 23
کد خبر: ۶۷۸۵۹

به گزارش راهبرد معاصر - دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیش بینی کرده که املاک مسکونی و تجاری که مجموع ارزش آنها بالای ۲۰ میلیارد تومان است و نیز خودروهای سواری، وانت که ارزش آن ۲ میلیارد تومان به بالا باشد مشمول مالیات بر دارایی سالانه می‌شود.


در جزء ۱ بند ت تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۰ آمده است:‌ در سال ۱۴۰۰ کلیه مالکین (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی املاک مسکونی و تجاری اعم از خانه، آپارتمان و زمین، با کاربری مسکونی و تجاری) که مجموع ارزش روز آنها دویست میلیارد ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و بیشتر است و خودروهای سواری و وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی، که مجموع ارزش روز آنها بیست میلیارد ۲۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و بیشتر باشد، مشمول مالیات بر دارایی سالانه است که به صورت پلکانی بر اساس ارزش اموال و املاک مذکور تا نیم درصد محاسبه و حداکثر تا بهمن ماه سال ۱۴۰۰ پرداخت می شود.

 

چرا دولت مالیات بر خانه و ماشین لوکس را اجرا نمی‌کند؟

 

موارد استثناء از این حکم در آیین نامه این بند مشخص می گردد. وزارت امور اقتصادی و دارایی سازمان امور مالیاتی مکلف است آیین نامه این بند ظرف مدت دو ماه از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند.


در حالی در لایحه بودجه سال آینده درآمد مالیاتی از محل املاک و خودروهای گران قیمت مفروض شده که همین موضوع در قانون بودجه امسال نیز مصوب شد، اما بعد از 8 ماه آیین نامه اجرایی آن در دولت تایید نشده است.


به گزارش فارس، توسعه پایه‌های مالیاتی یکی از ابزارهای ارتقا درآمدهای کشور بوده که عدالت افقی و عمودی در آن محقق می شود و حتی انگیزه دلالی و سوداگری را می‌تواند کاهش دهد. مسئله این است که بعد از گذشت 8 ماه از سال آیین نامه اجرایی اخذ مالیات بر دارایی از املاک و خودرو در بودجه سال 99 هنوز به تصویب دولت نرسیده و نقش دکوری را در بودجه بازی می‌کند. به تعبیر دیگر عملا تلاش برای گام برداشتن در جهت اصلاح ساختار مشاهده نمی‌شود و فقط در حکم بستن دهان منتقدان است.


البته هنوز مشخص نیست تعیین قیمت کف 20 میلیارد تومانی برای اخذ مالیات بر دارایی املاک براساس کدام مبنا و گزارش کارشناسی تعیین شده است. در قانون بودجه 99 این رقم 10 میلیارد تومان بوده است.


پیش‌تر محمود علیزاده معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی به فارس گفته بود:‌ آیین نامه بند ت تبصره 6 قانون بودجه در مورد مالیات خانه‌ها و خودروهای لوکس در ماه‌های قبل تدوین و به دولت ارسال شده و همچنان منتظر تصویب هستیم.


همچنین عملکرد شش ماهه درامدهای مالیاتی منتشر شده موید صفر بودن درآمد از این محل است.
* ارقام جدول به میلیارد ریال

چرا دولت مالیات بر خانه و ماشین لوکس را اجرا نمی‌کند؟

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار